Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Kupac uplatio novac pa ga trazio nazad

A ja gledam po sebi isto tako, neki dan zamalo da uplatim clanici za nesto, pre 15ak dana tako reci i mama mi taj dan bukvalno zavrsi u ludnici ( da se izrazim realno i iskreno) i mi sve pare koje imamo u kuci smo morali da istreseo za sve sto joj treba tamo, za taci da je preveze i mene da vrati i slicno. I ja da sam uplatila, morala bih da trazim nazad, jer mi je moja majka vaznija od bilo kakve krpe i krpice na sajtu,a ne da idem okolo i zajmim 1000, 2000 din. Jedina je razlika sto mene nije sramota da kazem majku sam upravo ostavila u psihijatrijskoj ustanovi i ostajem bez dinara u kuci neocekivano, a nekoga je sramota da kaze da mu kasni plata ili da ima isto tako na vratu izvrsitelje koji su mu mozda taj dan zakucali na vrata ili ko zna sta... Lepo si rekla bahatost, ali bahatost postavljacice teme sto bi nekome stavila pistolj na celo samo da kupi nesto od nje.
2023 02 14
Samo da naglasim, mene bi kupilo "izvini,je l' nije problem,iskrslo mi je nešto..." itd,itd... Mnogo zavisi i od samog stava kupca i same poruke onog ko se premišlja. A kao grom iz vedra neba, u fazonu vrati mi ILI, e to ne može.
2023 02 14
Pa, znam, ali eto ona nece robu i sta ces ti, da zadrzis novac i robu? Zasto neko mora da se pravda? Ne zelim ipak da kupim, pogledala sam bolje profil, imas samo jedan utisak, nemam poverenja i cao
2023 02 14
E dobro, DD slažem se sa tobom u tom delu. Kad bi mi rekla razloge, bez ikakvih problema bih vratila novac,makar išla i čekala u banci sat vremena za to. Zato kažem da je sam stav mnogo bitan, a mene kultura obara sa nogu pravo na dupe.. Ima nas raznih
2023 02 14
Pa, znam Ejndzi, ali mi ne znamo kakva je njihova komunikacija, ni kakva je ona kao prodavac, mislim neko te jednom recju natera da mu se otvoris, a nekome nemas potrebu da se pravdas
2023 02 14
A sa druge strane, covek stvarno mora da bude pazljiv i vrlo fleksibilan u trgovini. Ako ti kao trgovac stalno psotavljas neke svoje uslove, ja licno kod takvog prodavca ne kupujem. Mc Donalds je oličenje usluga i poslovanja : ja narucim 2 čiza, oni mi donesu dva big mac obroka, ja zbunjena kazem pa ovo nije moje, oni se izvinjavaju, donose mi 2 čiza i ostavljaju obroke koji su troduplo skuplji, jer je njihova greska. Musterija je uvek u pravu. I mora da bude i samo se tako ostvaruje pozitivno poslovanje. Bilo kakva nadmenost prema kupcu moze da da samo negativan rezultat.
2023 02 14
U tom slucaju jedino sto pomaze je kontaktiranje zastite potrosaca i to tako sto se sastavi kulturan email gde se objasni sve od A do S, kad je kupljeno, sta je kupljeno, kad je nastao problem, da je pokusano lepo sa prodavnicom, ali oni ne zele da saradjuju, pita se za savet kako se izboriti za svoje pravo, a kao primaoce ubaci se prodavnica kojoj se zali + pokreti za zastitu potrosaca, savetovaliste, tako da radnja zna da su i oni kontaktirani. Kod nas ako je neko primetio nema obuce za vlazno vreme, sva obuca je za suvo. I na odrzavanju isto pise "obuca za suvo vreme" pa ako se pozalite, za sta god da se pozalite bice da se niste drzali deklaracije. Nisam do sada imala problema, ali znam neke koji jesu i koji se zale bas na to. Za tehniku je isto poznato da se cesto kvari, najvise zato sto se ovde uvozi losija roba nego za first world zemlje. Secam se svog primera kad sam uzela monitor, imao je mrtve piksele, vratim i taj drugi je imao jedan ili dva (za reklamaciju je valjda potrebno 3 ili vise), i malo je radio jer je uzet negde na leto, mislim da je bio u funkciji nedelju ili dve. Odem ja na odmor i za tih 10 dana, monitor je naravno bio iskljucen. Vratim se, palim kad ono neka kao fleka na njemu. Da ne idem u detalje i ne duzim, a da objasnim kako je izgledalo, kao da je nestalo osvetljenje na jednom delu velicine malog prsta i na tom delu je izgledao kao fleka, mrlja. Izborila sam se za povrat novca. Takve stvari kad su u pitanju, kad mi neko uvali uvek se izborim za novac jer znam kako ide. Skoro sam uzimala i kuler za procesor, oni daju 2 godine garanciju, proizvodjac daje 5. Na kraju sam dobila 5, malo je duza prica i mogu da ispricam ako nekog zanima. A ovako za odecu, jbg, eto uzela sam u Modiani nesto skoro i htela sam da vratim pa nisam jer ne vracaju novac. Moja greska jbg.
2023 02 14
Ali vidis, ja vise nikada ne udjem u radnju koja se prema meni ponese kao da sam nebitna. Znam ja da sam njima nebitna, ali je poenta da to ne osetim. Svako ko je u zivotu bio moj gost u kaficu, restoranu, mogu da potpisem da je pomislio da sam najbolji konobar na svetu, jer je moje ponadanje prema svakom gostu kao da je on jedini i najbitniji, nebitno sto cu ga zaboraviti vec za sat vremena, on mora da se oseca kao da je car kad mu ja isporucujem uslugu/ proizvod, a da li se on meni svidja ili ne, da li mislim da je u pravu ili ne, nebitno je, na poslu on je za mene uvek u pravu, a kad skinem uniformu, mogu da kazem sta hocu. Vracali su mi pljeskavice, izmisljali svasta, kukali na razne gluposti, izvinem se u svoje i kolegino ime sa osmehom oko usiju i on dodje sutra opet. Iako nije u pravu, ja se njemu izvinjavam, jer je on potreban meni, ne ja njemu, veruj mi. Konkurencija je velika svuda
2023 02 14
Mislim da svakako zaslužuje objašnjenje ili bar izvinjenje, sve je do načina.. Evo jedne situacije: Pre 2 dana kupih nešto online na FB i to sve jer mi je bilo žao da devojka drži live 2 sata i nema skoro nikakvu zaradu, da na kraju ta ista devojka na moje "koliko sam dužna?" ( koje je bilo bukvalno odmah posle lajva) odgovara sa "legla sam,mrzi me da ustanem po svesku." i ja se prvo lagano šokiram kako mi je nonšalantno to napisala, pa joj ipak na kraju uplatim.. Za mene je prodato-prodato, i ne razmišljam više o tom novcu kao da je moj. A da na primer se nekom isto desi i ne uplati joj,meni bi to totalno bilo okej shodno njenom ponašanju. 😬
2023 02 14
> Esprit21: > > DzoDzo: > > A sve neke moderne macke, sa nadogradnjama noktiju, trepavica, kose, a u 2023. nemaju karticu u banci i app na mobilnom telefonu. > > Manite me price cekanja u posti, ni moja baba od skoro 80godina ne ceka odavno. > > To sto je neko lenj da potrosi jednokratno malo vremena u banci da otvori racun i instalira app, nikog drugog ne treba da zanima. > > Opise tipa SVE je noseno samo jednom. E pa izvini, zvezdo, nismo te prepoznali i pored velikih slova u ovoj temi i forsiranja svog pogresnog misljenja da je tvoja (mozda) jednom nosena jakna nekom sada potrebnija nego nesto sta mu se desava. > Jedino oni koji imaju tekuci racun mogu da prebacuju online. Ja recimo nemam tekuci racun jer mi ne treba. Ne radim u Srbiji, ne radim sa dinarima, sva primanja su mi vezana za devize i evo imam app instaliranu, imam i karticu, ali deviznu. Sa mog deviznog racuna ne mogu da prebacujem online dinare, niti da placam racune, jednostavno ne radi. Za to treba tekuci racun. Mozda da se neko informise malo pre nego sto izjavi da se sve moze, jer se ne moze. Zasto bi neko kome plata nije vezana za dinare i nema nista od otvaranja tekuceg dinarskog racuna isti otvarao i placao mesecno (300-390) koji god iznos, jer mu plata ne leze na taj racun i od tog racuna nece imati nista sem troska? Imala sam ranije tekuci i kad nije bilo potrebe za njim, kad je postao samo trosak, zatvorila sam ga jer su dizali cenu odrzavanja. Ko radi online prodaju, onda nek proceni da li je bolje imati ili ne. Tebi ne treba, ok, ali onda nema kukanja sto se ceka red za uplatu. Lepo sve i jednostavno. Neke banke imaju nize mesecne cifre. Svako uzima prema svojim potrebama sta mu treba, prosto je.
2023 02 14
Javila vam je da odustaje pre nego što ste poslali paket tako da vas nije oštetila.. novac ste vratili, ocenu ostavili tako da ne razumem koja je svrha ove teme... osim što ste sebi napravili antireklamu
2023 02 15
> DzoDzo: Meni koja okacim par stvari godisnje i to kad me ne mrzi, ne isplati se tekuci i da placam odrzavanje za tih par transakcija godisnje. Da sam neki prodavac robe iz dzakova onda bih otvorila, ovako jok. Ranije dok je bilo jeftinije imala sam tekuci, cim su podigli cenu odrzavanja po drugi put morala sam da ugasim. Nedavno sam bila sa mamom do banke da se raspitamo za deviznu za nju, rekli nam u toj banci sto nam je najbliza da uz deviznu mora i tekuci i sve zajedno odrzavanje 390 dinara mesecno. 🤷‍♀️
2023 02 15
> DzoDzo: > Da li ti je palo na pamet da devojka ima neku hitnu vanrednu situaciju? > S' obzirom da vidim sta je i kada postavila na nalog pod naglaskom naslova koji nama bajatijima ovde ne lici na Ines koja je izuzetno korektna devojka, deluje da ima neku hitnost i nesto sta nije duzna da pravda. > Nije te ostetila nista manje niti vise nego devojka koja je od mene u petak uzela broj racuna za uplatu, a jos je nije izvrsila. > Stavi nekad malo vise ljudskosti ispred para koje i nisu neke da bi ovako reagovala i kroz temu i kroz opis naloga. Ruzno ti to. Niko od nas ne moze da sanja sta se nekom drugom desava, nije morala ne znam kako da se pravda ali je mogla da obrazlozi da bi je neko shvatio ozbiljnije od milion drugih koje se premisljaju svako malo na sajtu i trace tudje vreme. Taj ceo entitlement narativ malo da se promeni. Novac je uplatila, znaci nije njen vise, sad druga osoba treba da uplacuje taj novac nazad, da l online da l ce da se za*ebava po postama, bankama, bez da i moze da odreaguje "ljudski" jer nije dobila nikakvu dodatnu informaciju, pa ajde molim te.
2023 02 15
> NeverOddOrEven: > > DzoDzo: > > Da li ti je palo na pamet da devojka ima neku hitnu vanrednu situaciju? > > S' obzirom da vidim sta je i kada postavila na nalog pod naglaskom naslova koji nama bajatijima ovde ne lici na Ines koja je izuzetno korektna devojka, deluje da ima neku hitnost i nesto sta nije duzna da pravda. > > Nije te ostetila nista manje niti vise nego devojka koja je od mene u petak uzela broj racuna za uplatu, a jos je nije izvrsila. > > Stavi nekad malo vise ljudskosti ispred para koje i nisu neke da bi ovako reagovala i kroz temu i kroz opis naloga. Ruzno ti to. > Niko od nas ne moze da sanja sta se nekom drugom desava, nije morala ne znam kako da se pravda ali je mogla da obrazlozi da bi je neko shvatio ozbiljnije od milion drugih koje se premisljaju svako malo na sajtu i trace tudje vreme. Taj ceo entitlement narativ malo da se promeni. Novac je uplatila, znaci nije njen vise, sad druga osoba treba da uplacuje taj novac nazad, da l online da l ce da se za*ebava po postama, bankama, bez da i moze da odreaguje "ljudski" jer nije dobila nikakvu dodatnu informaciju, pa ajde molim te. A kako vi znate da ona nije obrazložila? Prepiska nije postavljena tako da ne znamo kako je tekla komunikacija između njih dve...
2023 02 15
Zar je moguće ovu temu još dalje razvlačiti. Dat je neutralan utisak po pravilima sajta. Niko nije ozbiljno oštećen. Razloge ne znamo niti razgovor između dve članice. Za pohvalu nije ali desi se i nije smak sveta. Ps. Račun mora da ima svako ko legalno zarađuje novac u Srbiji. Najjeftinija je Poštanska štediona valjda.
2023 02 15