Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Nega tela, lepota, kozmetika /

Puder za... odvikavanje od pudera :D

Već duže vreme koristim tečni puder kako bih prekrila fleke koje imam od čačkanja lica, ali sada polako rešavam taj problem i volela bih da se naviknem da ne koristim puder uopšte. Da li znate za neki puder/kremu koji odgovara veoma svetloj koži, a koji je lagan, neupadljiv? Recimo da ima srednju pokrivnu moć.
2024 03 19
Nikada nisam koristila puder osim kada sam par puta bila profesionalno nasminkana i tada sam jedva cekala da skinem taj osecaj betona sa lica. Celog zivota imam dobro lice i lepu kozu lica. Isto tako, vec dobrih 20 godina koristim razne CC kreme, ne BB, vec CC. Kupovala sam i BB ali su mi one bile bas slicne betonu-puderu, skoro pa kao puder i odmah sam ih prosledjivala dalje, vec nakon 2, 3 mazanja. Kupovala sam od Nivee preko La roche posay do Clarinsa, sve je to kao neki polu-puder i mozda bi ti godilo kao neki prelaz, moras da isprobas. Meni se CC pokazao bolji od BB a od pre godinu i jace unazad sam pocela da experimentisem, stavim Naj Oleari bright potion highlighter u hidrantnu kremu, trenutno u Collistar, pre toga u koreanski Collagen Its skin, pre toga u Clinque i dobijem efekat na kozi koji mi jako, bas jako prija, hidrirana sam a opet imam te svetlucave cestice jedrine na licu, jedva primetne a opet dovoljne da mi je ten blistav a da mi nista ne gusi kozu. Probaj prvo nesto BB, pa CC.
2024 03 19
Vauuu, hvala puno na odgovoru! Koristila sam neku BB kremu, ali nije mi se dopala. Ne koristim ja mnogo pudera, ali ne mogu bez njega, iako baš želim da ga se otarasim. A opet mi se čini da mi koža bolje izgleda kad je bez ičega, jedino što i dalje ima flekice ponegde... Taj efekat baš i ja želim da postignem, 'prirodnu' (heh) blistavost kože. Ovi saveti će mi puno koristiti!
2024 03 19
Evo ovde jos jedna srebrna zena koja za svojih (uskoro) 38 ne kupi puder. Ja sam eto,jos kao devojce,krenula sa bb,i pre jedva 10 god otkrila cc. Vremenom sam samo sve vise i vise bila odbojnija prema puderu. Iako sam par puta godisnje odlazila na profi sminku,sad je i to postalo mucno. Ne znam da li mi teze pada nanosenje maltera,ili taj osecaj,ili skidanje ili moja koza koja me danima priupitkuje "stos to radla?" Isprobala sam vise proizvodjaca,ali mojoj kozi vec duze vreme pase eveline. I sad necznam dal sam u tripu,ali kao da su od skoro malo promenili formulu.. Cula sam za farmasi da je dobra,ali nju nisam isprobala. Ali opet,dobila sam preporuku za jos par koje sam i isprobala,ali mojoj kozi nisu legle. Cula sam da u liliju ima dosta testera za cc i bb kreme pa eto ti ideje. Ali po meni je najbolje testiranje kad je u potpunosti naneses na celo lice-nedajboze samo na nadlanicu!
2024 03 20
Meni se CC pokazao bolji od BB a od pre godinu i jace unazad sam pocela da experimentisem, stavim Naj Oleari bright potion highlighter u hidrantnu kremu, trenutno u Collistar, pre toga u koreanski Collagen Its skin, pre toga u Clinque i dobijem efekat na kozi koji mi jako, bas jako prija, hidrirana sam a opet imam te svetlucave cestice jedrine na licu, jedva primetne a opet dovoljne da mi je ten blistav a da mi nista ne gusi kozu. Draga Silver,moze malo vise o kombinaciji cc sa kremama i kojecime? To mi zvuci zanimljivo,a to nisam probala. Postojala je ideja,ali nisam znala sa cim da kombinujem.. takodje ako moze i koje su tvoje omiljene cc?
2024 03 20
@lovesilver Nisam kombinovala nikada CC sa hajlajterom, samo hidrantne, klasične kreme i to mi se super pokazalo. Od CC mi je neprikosnovena bila Nivea Q10 tonirana u tubi, nju sam bez prestanka koristila 15 godina i verovatno bih i dan danas da je nisu povukli iz prodaje pre nekih 5, 6 god. Jako mi je prijala i bila je prosto savršena, lagana, hranjiva i sa svetlucavim česticama. Pisala sam bila i Nivei da vidim da li ce je opet biti, rekli su ne i uputili me na onu njihovu Cellular sa jastučićem, isto je okej ali ima samo 15 ml i na licu mi je bila malo teža. Koristila sam i Eucerin CC, hijaluron filer, teška mi je bila, gušila kožu. La Roche Posay Toleriane mi je izazvala perioralni dermatitis, kako sam prestala da je mažem, tako je i dermatitis nestao a to bi trebala biti baš senzitivna krema. Uriage CC isto nije loša. Kupila sam bila čak u Lidlu njihovu Cien BB kremu jer je prejeftina i rekoh hajde da probam, šta me briga za nešto što košta manje of 400 finara i mogu ti reći da je sasvim ok, nije teška i osveži ten. Više je CC nego da je BB i nju namažem za neke prilike ali u suštini zadnjih godinu i više ujutru hidrantna krema sa tim tečnim hajlajterom, u 50 ml stavim oko dve pune pipete, dobro izmešam i mažem svako jutro.
2024 03 20
Hvala obema puno! Mnogo su mi koristili vaši saveti, sad znam u kom smeru da idem. Hoću da budem kao vi kad porastem. 😁Šalu na stranu, stvarno mi se sviđa ideja sa dodavanjem hajlajtera u kremu. Pokušavam sada na nađem neki azijski brend BB kreme, jer sam mnogo svetle puti i onda mi je teško da nađem pravu nijansu, a veće su šanse da mi to uspe sa japanskom, korejskom ili nekom sličnom kozmetički.
2024 03 20
E! I ja sam led hladna sijalica! Imam prilicno svetao ten. Na plazi ljudi stavljaju naocare tek kad se ja skinem u kupaci. A cak ni ne uzimam najsvetliju nijansu... ranije sam preko zime uzimala dve,svetlu i medium,pa miksovala. Sad se toliko retko sminkam da mi se to ne isplati. Slobodno probaj najsvetlije nijanse,verujem da ce ti odgovarati.. Hvala Srebro za recenzije! 🤍🤍🤍 ne ulazih na krpice danas a bila veceras u lindi... ali bas cu da probam!
2024 03 21
Hahah, naručila sam Afroditinu svetlu BB kremu, pa ću videti da li će mi odgovarati.
2024 03 22
Meni je Vichi bila dobra jedno vreme. Posle sam je nekako, prevazisla, ne znam da objasnim, pocelo je da mi bude neprijatno uopste da stavljam. Garnier je tesko smece koje se na licu posle nekog vremena odvaja, kao kroko koža bude, niko nema lepo iskustvo sa njima iz moje okoline. Mulitactiv sam probala kod drugarice, nisam bila moja nijansa, ali je bila prijatna za kožu. Od Bure mozes probati da nadjes testere u Lilly apotekama, ona je isto bila ok. Lrp cc je zadnje sto sam koristila, sjajna je. Nekada davno je bio fenomenalni Nuxe, mozda se neko seca bb kreme koja je bila prelagana, sa mirisom breskve, bela uska tuba. Ima mozda 3, 4 godine da je vise nema, izmenili su formulu, pakovanje, sastav da bude veganski, tester nikad nisam nasla, a nesto mi bilo previse da dajem za promenjenu formulaciju da "probam". Ono, daj mi tester da probam, a ne da pucam 5000din za nesto sto mi mozda nije ok. Mislim da jos patim zs tom kremom i da sve posle poredim sa njom. Bukvalno jos imam prazno pakovanje, za uspomenu, miris se oseca jos kad njusnem.
2024 03 23
Takodje nikada u zivotu nisam koristila puder,osim neka dva puta,po necijem nagovoru,takodje ni te BB ni CC kremice(inace imam 41 god),ali zato hidratantnu afroditinu kremu na bazi vode,odlicna je,toliko da hidratacije,da lice izgleda hidrirano i sveze(to dok sam bila mladja,ne znam koliko imas godina,da ne uzimas nista agresivno)sada iskljucivo Vichy kozmetiku i rumenilo milani baked.Cuvaj svoje lice,kada se setis uzmes kockicu leda pa se malo namazi,stavljaj prirodne pilinge od meda i kukuruznog brasna,obican kvasac sa medom napravis masku,ulupas belance pa namazes.Namecu nam svakakve hemije,ali prirodno je najbolje,i najjeftinije.Uzivaj u svojoj mladosti i lepoti.
2024 03 26