Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Devojke kada prihvatate povrat?

Potrebno mi je vaše mišljenje, s obzirom na to da sam dugo na sajtu i da nisam do sada imala ovakvu situaciju. Prodala sam članici kaput, oglas sam ostavila na sajtu, ne brišem ga dok članica ne preuzme i ne potvrdi da je sve okej. Članica je preuzela kaput, javila se sutra ujutru da je kaput u lošijem stanju nego na slikama, slikala sam i dodatno pre toga slala, ali kako je rekla da on sa slikama izgleda super ali je stiglo nešto drugo, čak da je u pitanju i drugi kaput ili šta već. Rekla sam okej, ajde slikajte tamo gde je problem da vidim možda sam nešto previdela otkud znam. Dobila sam slike, zaista je približeno na maksimum, ja ću videti da li mogu da ostavim sliku u temi, preko laptopa ne mogu, probaću preko telefona, i okej prihvatila sam povrat jer nije mali novac u pitanju. Pitala sam lepo da li je oštećenje takvo da je on nenosiv, da je to nešto sad ne znam drastično problem, članica je rekla da nije, ali da je u lošijem stanju od onog koje sam pokazala na slikama. E sad, ja sam pre slanja slikala rukav ali nisam ovoliko približavala jer nisam smatrala da toliko treba da približavam ili šta već, dakle ovako kad se pogleda naravno nije u pitanju nikakav raspad niti da sam nešto svesno prikrivala. Bez slika koje ću pokušati da ostavim, vama ovde ne znači mnogo. Ali, ono što je moje pitanje je kada je već preterivanje? Dakle okej, vodim se time da želim da kupac bude zadovoljan, nije mi po svaku cenu da prodam, ali kada je već u pitanju da ono što se kaže ispadam budala?
2024 10 09
Skoro sam kupila jaknu od članice, pitala da li je sve okej, nema oštećenja, jakna je polovna dakle nigde nije ni pisalo da je nova. Preuzela sam jaknu, nije imala apsoutno nikaka oštećenja, bukvalno na rukavima par onih bućkica, koje pritom mogu da sredim sama i nije mi palo na pamet da napadam devojku za to jer kažem jakna je potpuno okej nije perfektna i na slikama se nisu videle te bućkice ali je to toliko minimalno zaista da nisam imala problem, zadovoljna sam jaknom. I to je pitanje isto, dakle koliko zaista da kažem tu može da se bude tolerantan?
2024 10 09
![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/f85341f3a288d50b7e0051d1ba94a5f4.jpg) ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/77836ca302a59b41527d11545c2f8a81.jpg) Ovo sam dobila kao fotke od članice, dakle da je to problem. Pritom, mislim materijal kaputa je takav da on nije gladak onako kao vuna jer nije vuna. I ovo je znatno približeno. Nisam ni smatrala da treba toliko da slikam. Ovo je fotka koju sam ja poslala. ![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/df518d4d348a2528904ca3e9c315ed2b.jpg) Za rukav konkretno. To sam i slikala jer znam da tu prvo ode kaput. Dakle ne pravim nikakvu raspravu, niti bilo šta, povrat sam prihvatila ali prosto da bih videla kako i vi radite.
2024 10 09
Такав је материјал и ја имам сличан Зара капут, и то је неизбежно. Може да реши маказицама, такав је просто материјал. Али, требало је и сами то да решите, или барем да назначите. Написали сте да је стање одлично и да нема оштећења, ово није баш одлично, ношен је. И по томе има права да тражи поврат или снижење цене. Која је цена била?
2024 10 09
Zato sam i prihvaila povrat, jer kažem, nisam toliko obratila pažnju, kaput sada nije kod mene i ne mogu da gledam da li može da se sredi ili ne. Cena je bila 6000, nije mali novac i ne želim da neko ostane bez kaputa ako ga je već platio ni do sada nisam tako radila, ali nisam ni imala loša iskustva. Sniženje cene nije ni traženo, tako da nisam ni nudila. Materijal je takav da i kad sam ga kupila nije bio da kažem najsrećniji, ali sam to i očekivala jer nije od vune ili ne znam čega, ali zato i pitam da znam da procenim jer ga vraćam u prodaju, dakle da li je stanje loše ili jednostavno da slikam drugačije u oglasu. Ja iz nekog svog iskustva ovde, kupujem, nisam imala neke veće probleme da mi neko uvali lošu stvar, ali sam istolerisala ako mi stvar odgovara a nešto minimalnije nije u redu, u smislu da mogu da sredim, da nije drastično drugačije nego na slikama. Ne znam dakle da li onda ispadam previše tolerantna ako tako razmišljam.
2024 10 09
Materijal je sam po sebi loš i žali Bože što ste ga toliko platili. Mislim da bi za manji iznos mogao da se proda sa naznakom vidljivi znaci korišćenja, jer deluje nosivo, ali ne u top stanju. Znam da i iz prodavnice nekad ovako izgledaju, viđala sam i gore stanje u prodavnici, ali ne treba to kupovati. Tako da uzmite kvalitetnije nešto sledeći put. Kaputi stari 30, 40 godina budu u boljem stanju. Ovo što danas prave je loše prilično. Lep je kroj, ali samo toliko. Čim ima poliestera, osuđen je na ovakvo stanje vrlo brzo.
2024 10 09
Što se povrata tiče, ok ako ste prihvatili, moglo se rešiti i korekcijom cene, ali možda bolje ovako, ako je članica očekivala stanje kao novo. Svi imaju drugačiji ukus i teško je nekad biti sto posto u pravu po pitanju stanja. Mada uglavnom viđam da pišu odlično stanje ili nenošeno, a vidno je nošeno, pa čak i oštećeno.
2024 10 09
To ste mogli sami srediti, obrijati taj deo, pa bi se to opet pojavilo usled nošenja, ali bi izbegli povrat novca. Sto se tiče cene, meni je to skupo za polovan kaput koji nije od vune, ali svako bira koliko će šta da plati i mnogi ne gledaju sastav. Kaput, naravno da vredi, treba ga srediti i ponovo postaviti. Imam kapute i od sintetike i od vune, na kojima se stvaraju te bućkice, s vremena na vreme obrijem ugrožene delove i budu ko novi. Imam jedan vintidz kaput od vune koji je toliko kvalitetan da se to ne stvara, tkanje je perfektno. Tako da se nekad isplati kupiti polovan vuneni, iako je jako star, samo ako ga nisu načeli moljci, a to, opet moze da se ne primeti. Tek posle pranja, mogu rupice da postanu vidljive
2024 10 09
Pa mislim da se u Zari pogotovo najviše plaća model, kvalitet je takav kakav je ali to prihvatiš ili ne prihvatiš. Meni je samo pitanje dakle za neki princip za povrat, dakle ako je stvar nenosiva ili u jako lošem stanju a u oglasu je predstavljeno drugačije treba vratiti novac, jer je neko oštećen. Korekcija cene je okej isto, naravno. Ovde sam samo u razmišljanju da li je ovo preterano, jer apsolutno svaku stvar da uzmem, pogotovo ako je nošena, mogu da nađem neku manu i onda mogu da zahtevam povrat ako mi se ne dopadne. Ne mogu sad da kažem da je htela da ga zadrži mogla je da reši a da joj vratim deo novca, kažem nije kaput kod mene. Znam da se zaista ne vidi toliko, jer bih prva videla da mi bode oči, samo nisam toliko zagledala. Mislim ako je problem do predmeta vratiti novac je skroz okej, ali ako je to sad e ne sviđa mi se, daj da nađem nešto pa da tražim povrat onda ne znam. Zato sam i napisala za ovu situaciju, dakle da li je toliko strašno ili je već preterivanje u pitanju. Imam dilemu i kao kupac i kao prodavac. Pritom, pogledala sam profil članice, već ima negativnu za slanje predmeta u lošem stanju, povrat robe ne radi naravno. Onda si u dilemi da li postupiti ispravno, jer nije mi problem zaista, ili jednostavno gurati istu politiku koju članica ima pa sad. Nisam na šteti, svakako dobiću svoj predmet nazad, ali definitivno razmišljam o tome da li treba raditi drugačije.
2024 10 09
> jacaikaja: > To ste mogli sami srediti, obrijati taj deo, pa bi se to opet pojavilo usled nošenja, ali bi izbegli povrat novca. Sto se tiče cene, meni je to skupo za polovan kaput koji nije od vune, ali svako bira koliko će šta da plati i mnogi ne gledaju sastav. Kaput, naravno da vredi, treba ga srediti i ponovo postaviti. Imam kapute i od sintetike i od vune, na kojima se stvaraju te bućkice, s vremena na vreme obrijem ugrožene delove i budu ko novi. Imam jedan vintidz kaput od vune koji je toliko kvalitetan da se to ne stvara, tkanje je perfektno. Tako da se nekad isplati kupiti polovan vuneni, iako je jako star, samo ako ga nisu načeli moljci, a to, opet moze da se ne primeti. Tek posle pranja, mogu rupice da postanu vidljive Eto, hvala Vam na svetu, znači radiće britvica neka kad je već ovakav materijal :')
2024 10 09
Ništa strašno što ne može da se sredi, ona šišalica za džempere kod kineza 200/300 din, mogla je da sredi to bez problema ako su samo rukavi u pitanju. Ako je nešto navedeno kao nošeno onda ne može da izgleda baš kao iz radnje. Ali realno bih vratila 2000, da je recimo koštao 4000 bilo bi ok.
2024 10 09
Generalno svako drugačije gleda na to, kao što i sama kažeš ti ne primetiš neke stvari, ali neki ljudi su prosto takvi da sve gledaju u detalje. Tako da iz tog razloga uvek se trudim da do detalja dočaram svaki predmet koji prodajem, kako se posle ne bih ovako cimala. Što se tiče tih stvari koje se čupkaju, uvek pre prodaje ih "izglancam" brijačem ili onom šišalicom za džempere. Pa zašto bih prodavala sa tim nepravilnostima, kad već mogu sama očas posla da ih sredim. I predmet izgleda lepše i tebi je mirnija glava 😃
2024 10 09
![](http://upload.mojekrpice.rs/rs/images/message/8a4a9fa69549d40e0159914bd2e0f64a.jpg) Ja na Vasim fotogradijama primetim (ali bas kad zumiram) da se od ramena ka kraju rukava ćeba, znaci materijal los. Isto ne bih bila zadovoljna dobijenim, bez obzira na polovnu stvar, vodila bih se oznacenim stanjem "odlicno" i ocekivala bih kao nov - neostecen. Umanjite cenu, mozda clanica pristane.
2024 10 09
Iskreno, za malo nošen i odlično stanje - ne bih ni ja bila zadovoljna sa ovim. Na Vašim slikama se ne vidi lepo tekstura, čupkice se toliko ne razaznaju, izgledaju kao deo tkanja. Mislim da ste dobro postupili kao prodavac u ovoj situaciji i što niste pravili problem oko povrata, jer ne može kupac da pretpostavlja da li je kaput u startu "preplaćen" i lošeg kvaliteta. Propusti se dešavaju, bitno da ste u redu sa tim da ispravite - ako je do Vas. A, svakako Vas razumem da se ponekad pitate, a i svi mi, gde su granice. Dešava se da druga strana ima loših saradnji i utisaka na svoje kupovine/prodaje, ali mišljenja sam da nas se treba ticati samo ona o kojoj se konkretno radi, sa nama. Srećno sa prodajom! 🍀
2024 10 09
Ja sam moram da dodam da je ovo sajt za polovnu garderobu (ne pricam za vas konkretno slucaj pricam uopste) znaci ne moze se ocekivati da ce se dobiti nova stvar sem ukoliko se ne prodaje sa etiketom a to clanice vrlo cesto zaborave. Znaci ako zelis novo ides u radnju ako zelis povoljno i polovno kupujes ovde. Prosta matematika.
2024 10 09
1 2