Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Lepota, stil, zdravlje /

Zdravlje /

Problemi s hormonima

Posto videh da ima aktivnih ljudi u ovom podforumu reko da i ja pitam za savet. Jos od puberteta mi je krenulo i ostalo, i sad se pogorsava maljavost, da ne detaljisem, najveci problem mi je regija brade,obraza i podbradka/vrata. Nisam u mogucosti nikako da odem kod lekara zbog birokratije pa sam konstantno u mat poziciji, pa ako neko zna neki prirodan nacin kako i sta bih mogla da uradim?
2025 01 27
Alternativa ne postoji u tom slučaju, koliko ja znam, ali postoji trajno uklanjanje malja elektrolizom i laserom. Laser reaguje odlično na tamne malje i bezbolno je. Elektroliza uklanja malje putem niskofrekventne struje i (malo) boli u zavisnosti od regije koja se tretira i osobenog praga tolerancije na bol. Alternativom se moze uticati na hormone koji pospešuju maljavost, svakako nije na odmet piti čaj ili kapi virka, odlični su za žene generalno. Ima privatnih salona koji pružaju spomenute usluge, u državnim mislim da toga nema, tj ono sto bi moglo na uput besplatno
2025 01 27
Da se ubacim malo u vezi epilacije. Dobro se raspitajte pre iste,jer nije jeftina a moze da bude bez efekta. Trazite salon sa dosta preporuka. Onda postoje saloni koji ukoliko nakon odredjenog broja tretmana ne dobijete rezultat,dobijate dodatme tretmane gratis. Nisu svi laseri isti a nisu ni strucni svi koji sa njima rukuju.
2025 01 28
Ne znam kakva je birokratija u pitanju, ali definitivno Vam treba analiza krvi i endokrinolog (to možete odraditi privatno, ako je samo birokratija problem a ne i novčana sredstva). Mogu da budu u pitanju policistični jajnici (pcos), što je često praćeno i insulinskom rezistencijom, ali može da bude npr. i nadbubrežna žlezda koja iz nekog razloga luči više androgena i sl. Ne možete znati uzrok bez lekara i detaljnih analiza krvi, koje su često i praćene specijalističkim pregledima (za PCOS je npr. potreban i ginekološki ultrazvuk). Jedino što možete sami da promenite je način života i ishrana (što je manje više isto za svaku moguću dijagnozu ovog tipa), više fizičke aktivnosti, manje ugljenih hidrata, šećera, raznoraznih preradjenih namirnica (primer- izbaciti doručak u pekari ako je to neka navika) i sl. Ali zaista mislim da je prva stavka odlazak kod endokrinologa. (Lasersko uklanjanje dlaka jeste prilično efektivno, ali ono rešava posledice a ne uzrok)
2025 01 28
> Her_Fashion: > Ne znam kakva je birokratija u pitanju, ali definitivno Vam treba analiza krvi i endokrinolog (to možete odraditi privatno, ako je samo birokratija problem a ne i novčana sredstva). > Mogu da budu u pitanju policistični jajnici (pcos), što je često praćeno i insulinskom rezistencijom, ali može da bude npr. i nadbubrežna žlezda koja iz nekog razloga luči više androgena i sl. > Ne možete znati uzrok bez lekara i detaljnih analiza krvi, koje su često i praćene specijalističkim pregledima (za PCOS je npr. potreban i ginekološki ultrazvuk). > Jedino što možete sami da promenite je način života i ishrana (što je manje više isto za svaku moguću dijagnozu ovog tipa), više fizičke aktivnosti, manje ugljenih hidrata, šećera, raznoraznih preradjenih namirnica (primer- izbaciti doručak u pekari ako je to neka navika) i sl. > Ali zaista mislim da je prva stavka odlazak kod endokrinologa. > (Lasersko uklanjanje dlaka jeste prilično efektivno, ali ono rešava posledice a ne uzrok) Gde nisu, da ih imam odavno bih ja otisla privatno ili odradila lasersku. Ukratko problem je da ne zivim gde se vodim, ne mogu da se prebacim , samim tim ni karton zbog toga, tamo odakle sam ne mogu da ostanem duze od dan,2, a i Smederevo me je unistilo po pitanju mnogih stvari. Vidim ja da mi ne gine da kako znam i umem skupim i odem kod privatnika, za lasersku nema poente em mi je dlaka bas bas jaka i crna, i skoro svuda. Hvala na predlogu, tako sam i sumnjala da cu ipak morati , nego eto, em finansije, a i volim ako postoji prirodan nacin a ne lekovi, ali sta je tu je.
2025 01 28
Sto vise sirove, sveze hrane po mogucustvo organske. Ako niste u mogucnosti da uzimate organsko onda se potrudite da sperete sve sa voca i povrca cime se inace tretiraju i prskaju pre nego sto ih konzumirate jer i to cime se prska voce i povrce moze izazvati razne tegobe. Pijte sto vise vode (ne iz cesme) i sveze cedjenih sokova. Ne onih kupovnih vec sami pravite sebi sveze. Ja sam kupila sokovnik za citruse i sama pravim svaki dan. Da ne biste cedili nekoliko puta dnevno preporucujem da uzmete neku staklenu flasu ili bocu. Recimo u Ikei imate ovu pod nazivom Karaf sa zapušačem, bistro staklo/pluta i onda iscedite pa sipate u to i u frizider i konzumirate ceo dan. Postite povremeno jer post je isto lekovit. Pomaze organizmu da se odmori i sam ocisti. Prvih dan ili dva ce vam biti tesko, pogotovo ako niste navikli, a telo vam je naviknuto na svakodnevno trovanje nezdravim, posle je lako.
2025 01 28
Nece polne hormone da izleči svezi sok, pa dlake da opadnu. Zdrava ishrana se svakako podrazumeva, ali neki problemi su uzrokovani genetikom, pojačanim lučenjem tih polnih hormona i samim tim sto su malje jake i tamne, laser je efikasan, a na raznim forumima se možete informisati u vidu zadovoljnih korisnika- gde ici. Bio je super salon u Beogradu, ali se ne sećam naziva, u samom centru i davali su popuste preko Kupomana ili Kupime. Postojao je salon M u Beogradu koji je uspešno radio elektrolizu, potrebno je ici više puta, ali je krajnji ishod taj da ih sve uklonite. Ako Vam treba kontakt za uspešnu elektrolizu koju radi iskusna osoba, javite mi se u poruci, naći ću Vam kontakt. U pitanju je Beograd
2025 01 29
Hvala svima na predlozima, uvek svi tezimo zdravom zivotu, tako i ja, ali mozemo zakljuciti da mi ipak treba misljenje specijaliste. U slucaju da mi treba preporuka za uklanjanje dlacica samo ce mi za Kragujevac odgovarati.
2025 01 29
Najbitnija stvar kod povišenih muških hormona je ta da uskladite sami sa sobom svoju žensku energiju, pospesite je i neutrališete mušku. Jeste teško menjati se, ali je dugorocno rešenje za ovaj i mnoge druge probleme. Primetili ste da ima sve više ćosavoh muškaraca, dok se kod žena pojačava maljavost. Sve je stvar vežbe, u ovom slučaju više mentalne, ali uz fizičku je odlična kombinacija i potpuno prirodna, kad je već fokus na tome, a i najadekvatniji.
2025 01 30
O kakvoj energiji pričate, zaista kvazi nauci nema mesta na ovakvoj temi. Ne bih da plašim devojku/ženu bespotrebno, ali primera radi, meni je zbog povišenog Androstediona radjen ultrazvuk nadbubrežne žlezde da provere da nemam tumor na istoj. (Kod mene nije bilo pojačane maljavosti, ali sam zbog sumnje na štitnu žlezdu, odradila komplet krvnu sliku sa svim mogućim hormonima pa je igrom slučaja primećen i taj androstedion, koji je inače jedan vrlo moguć i učestali uzrok povećane maljavosti) Ne treba joj mentalna vežba i uskladjivanje energije već da ode kod doktora kako god zna I ume. (Ista priča za lasersko uklanjanje dlaka, koje košta, treba više tretmana itd, za taj novac koji bi tu potrošila bolje da ode kod endokrinologa privatno) Da napomenem za članicu koja je otvorila temu, nemojte da Vas plaši ovo što sam napisala, ima milion drugih potencijalnih uzroka, samo sam dala jedan primer da ukažem na ozbiljnost teme.
2025 01 30
Neki su ovde veci naučnici od kvazi Tesle, pa znaju sve o energiji bolje nego ju je on izučio. Primera o lečenju energijom nema, niti postoji grana psihoterapije koja propoveda o istom. Kako god, ja sam pokušala da skratim potencijalno dugogodišnje traganje za resenjem, na osnovu ličnog iskustva, bez ikakvog bespotrebnog opterecivanja osobe kojoj je potrebna smernica ka pomoći. Nekad se treba zapitati samo da li neupucen u materiju treba reagovati negativno. Pozdrav
2025 01 30
> jacaikaja: U familiji imam primer tih, kako ih zovu, "naslednih" bolesti pa kao jedno ima sklonost ka mozdanim udarima i onda ce i ostali. Ispostavilo se da svi imaju iste ili slicne zivotne navike, poroke. Da dodam tu i stres koji su sami prouzrokovali ili neko drugi, nebitno, ali svodi se na to da nije bilo nasledno nego su sve navike i poroci bili isti pa onda i sklonost ka odredjenim problemima. Ostali koji nemaju te poroke i navike, gle cuda, nemaju sklonosti ka tim bolestima. Tako da sam misljenja da to cime se trujemo kroz hranu, vazduh, vodu (a sve je zagadjeno) i kakve su nam navike, poroci utice na nase sklonosti ka odredjenim bolestima vise od bilo kakve genetike. Nisam se susrela sa problemom koji ima DM pa ne mogu da pricam da li ce joj pomoci, ali meni je promena ishrane i to sto uglavnom zivim na sokovima pomoglo u nekim drugim stvarima.
2025 01 30
Esprit21, naravno da način života i razmišljanja utiče na organizam u fiziološkom smislu, kao sto majka brat primerom utiče na ponašanje ćerke brata. I DNK se menja, to su utvrdili naučnici, ne ja. Promene se dogadjaju kada mi pocnemo da menjamo sebe i ne kreće se iskljucivo od ishrane, sto je naravno potrebno, već tu postoji i dosta traganja u mentalnom smislu. Moj komentar se ne odnosi na tvoj komentar, vec na komentar druge članice, koja preusmerava osobu sa resavanja problema, time sto omalovazava iznetu cinjenicu. Uglavnom nas strah koči da se lecimo, jer čekamo da nas lekari upute, a vrlo malo kvalitetnih lekara je ostalo da nam daju pravu terapiju i uglavnom nisu zainteresovani. S druge strane, mnoge koči finansijska situacija, jer sve je preskupo, pa ne mogu ispitati sve opcije lečenja. Zato sam dala skracenu smernicu za ovaj problem. Mnogi lekari Vam mogu reci na osnovu statusa polnih hormona, da ćete teško ostati u drugom stanju, a statistika kaže da su žene sa takvim problemima najnormalnije rodile i da je maljavost više bila psihološki problem, koji se danas vrlo lako rešava
2025 01 31