Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

PM paket u pošti Šta je??

> lovesilver: > PM znaci - skupo u Pi*du Materinu. > Ja drugo objasnjenje nemam. :') :')
2025 02 06
Jedino što mi pada na pamet da je “pismo” - PM jer i pismo kao preporučena pošiljka može da se šalje do 2kg.
2025 02 06
Nije pismo, meni tako post express stiže.
2025 02 06
U svakom slucaju cene postarine nisu normalne. Pod hitno moraju da se smanje, mi koji ne prodajemo na veliko gubimo kupce zbog tih postarina, ljudi odustaju od kupovine. Da li neko ima ideju kako da se izborimo za pristojne cene postarina?
2025 02 06
> MarianneMary: > U svakom slucaju cene postarine nisu normalne. Pod hitno moraju da se smanje, mi koji ne prodajemo na veliko gubimo kupce zbog tih postarina, ljudi odustaju od kupovine. Da li neko ima ideju kako da se izborimo za pristojne cene postarina? Jedino bojkot, sto slanja, sto kupovine (da se ne porucuje uopste ni sa sajtova) pa da se tako utice na cene, ali vec znamo da ce se uvek naci neki specijalci koji bi se inatili. Ja razumem da me postarina iz EU/UK ili Amerike kosta 1000+ dinara, jer ipak prelazi toliki put, a neretko je dostave za dan, dva ili tri. Ali ne razumem da mi paket iz jednog grada u Srbiji poslat u drugi grad u Srbiji stigne za par dana? I to po ceni skoro kao da sam narucivala iz Evrope, Amerike, Britanije. Sporo, neorganizovano i skupo.
2025 02 06
> DoliBlack: > > Anja0404: > > Kad se salje za preuzimanje u posti, jel treba navesti samo ime i prezime i broj telefona primaoca i broj poste? Samo to? > > > MarianneMary: > > > Adresa poste se ne pise, kada je isporuka u posti u pitanju. Ako se napise i tako posalje, stize kao obican PX paket, on kosta u zavisnosti od tezine, tezine od 2kg-5kg kosta 600din. A''PM'' je mozda slovna greska. > Da, samo to. Bez adrese pošte. Samo poštanski broj pošte u kojoj bi preuzela, ime, prezime i mobilni. Hvala puno! :)
2025 02 06
Ne znam da li je neko primetio, ali u poštama uopšte nije tolika gužva za pakete kao nekad što je bilo, bar kod nas. Dešavalo se po 45 min da se čeka, sad za 5, 10 min se obavi. Mislim da se smanjio njima promet, pa zato povećavaju, a i da bi se izjednačili sa drugim kurirskim službama koje su mnogo nepouzdanije, a skupe takođe.
2025 02 06
Šta bi na kraju sa paketom?
2025 02 09
Danas sam po prvi put i ja dobila paket sa oznakom PM. I nije greška u pitanju. Pitala sam šalterskog službenika u pošti šta znači ova oznaka i rekao mi je: “Preuzimanje na terenu” Inače, poštarina je bila 300 dinara, za paket težine do 0,5kg i sa preuzimanjem u pošti. Dostava ovakvog paketa na adresu kupca iznosi 420 dinara.
2025 02 22
PM - jeste preuzimanje od kuće. Dve trenerke i duks, težina je bila 2kg Sve to 600 dinara.
2025 02 26
> DoliBlack: > Šta bi na kraju sa paketom? Na onom zalepljenom papiru na paketu nigde ne piše "preuzimanje u pošti" piše PX paket, 2kg moje ime i adresa pošte. To mi je sve slala osoba koja je kazala da radi u pošti. Od kuće poslao to je taj PM paket.
2025 02 26
Pa eto, to što sam i rekla. Sad za drugi put cc paket nek bude, pa uštedite.
2025 02 26
1 2