Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Pomoć na stranici /

Nekulturni prodavci

@MarianneMary apsolutno razumem da su ljudi izgubili živce, jer stvarno ima članova koji se samo tako jave, postavljaju pitanja i nestanu. I meni se to desilo nekoliko puta, ovde i na KP. Pitaju da li je dostupno, dobiju brz odgovor i onda se nikad ne jave. Nije mi baš jasno zašto to rade. I znam koliko vremena treba za opis, slikanje i postavljanje predmeta. I ja sve sama slikam, merim, pišem, tražim dobro osvetljenje da bih uhvatila boju, nije uopšte lako.
2026 09 09
@NRadojevićNata bili ste previše fini kad ste ostavili pozitivnu ocenu. Ne, neće pozivitna ocena nekoga naučiti, nebitno koliko ima. Nekad se mora strogo. Ja nisam nikada ostavila negativnu, jer je problem s prodavem ipak bio rešen, ali sam nekoliko puta bila na granici da negativno ocenim. Bilo je raznih situacija. Jednom sam na -10 čekala sigurno 10 minuta ispred zgrade jer je prodavac isključio telefon iako sam došla u vreme kad smo se dogovorili. Bila je to kupovina nekih knjiga i rečnika na drugom sajtu. Kad sam mu poslala poruku na sajtu da više neću čelati i da ću biti primorana da ostavim negativnu ocenu, to je video, uključio telefon i pozvao me. Problem je nekako rešen, ali nije bilo prijatno iskustvo.
2026 09 09
> peschici: > @NRadojevićNata bili ste previše fini kad ste ostavili pozitivnu ocenu. Ne, neće pozivitna ocena nekoga naučiti, nebitno koliko ima. Nekad se mora strogo. > Ja nisam nikada ostavila negativnu, jer je problem s prodavem ipak bio rešen, ali sam nekoliko puta bila na granici da negativno ocenim. Bilo je raznih situacija. Jednom sam na -10 čekala sigurno 10 minuta ispred zgrade jer je prodavac isključio telefon iako sam došla u vreme kad smo se dogovorili. Bila je to kupovina nekih knjiga i rečnika na drugom sajtu. Kad sam mu poslala poruku na sajtu da više neću čelati i da ću biti primorana da ostavim negativnu ocenu, to je video, uključio telefon i pozvao me. Problem je nekako rešen, ali nije bilo prijatno iskustvo. Meni je licno preuzimanje super i kao kupcu i kao prodavcu. Uvek sam ispostovala prodavca i otisla gde prodavcu odgovara, imala sam i kao prodavac do sada ok. iskustvo, svi su dosli i preuzeli i ponovljenu saradnju cak 3 puta.
2026 09 09
> Goarchia: > > NRadojevićNata: > Znate kako, ja iskreno verujem u onu da ljudi imaju vremena ukoliko žele da ga imaju za nekoga ili nešto. Posebno kada je u pitanju neki dodatni izvor prihoda, a ne tek ovaj slučaj u kom se javi kupac koji je spreman da plati. Onda praktično ostaje samo da se prodavac uputi u poštu i sačeka svoj red kako bi poslao paket. Eh, kada bi to bilo tako…Ali nije. Dodatni izvor prihoda?! Stvari se ptodaju retko, a uspešno često po smešno malim sumama da bi se to smatralo izvorom prihoda, viśe umanjenjem štete koja je napravljena zbog pogresnih kupovina. Slučaj gotovog kupca spremnog da kupi a prodavac samo ode do poste je kao retka životinjska vrsta. Ali i to je ok. Problem je kada su 80% prepiski i utrošenog truda i vremena jalovi. Ljudi ss zato viśe ni ne trude; niti tu ima prihoda, niti zadovoljstva, niti motivacije i želje. Ne opravdam neljubaznost bilo koje vrste ali povlačenje iz prepiski i odsustvo motivacije, pa i vremena da. Posebno me raduje da bilo ko još uvek ima luksuz da veruje da je dovoljna želja da bismo imali vreme. Želim Vam da tako i ostane, a onima kojima nije-da tako bude. Ii da svako bira ono što mu odgovara, pa toliko je stvari svuda oko nas (meni istice slobodno vreme recimo sada).
2026 09 09
> LuluDidiRina: Ne bih se u potpunosti složila, jer zavisi od toga šta se konkretno prodaje. Što se tiče odeće, tu sumnjam da je neki izvor prihoda naročito zadovoljavajući, dok za kozmetiku ne bih znala. Međutim, što se tiče, recimo, muzičkih instrumenata i antikviteta, da, to može biti dodatni izvor prihoda. Verujte da ima kupaca koji su odlučni u nameri da nešto kupe, kao i prodavaca koji će to zaista i poslati. Jeste retko, ali i dalje postoji. Pa odakle onda nekome vreme da uslika određeni predmet i da ga opiše, a ne i da ga pošalje? Onda nema poente ni da prodaje ukoliko zna ili pretpostavlja da neće imati vremena ili da će mu biti mrsko da pošalje. Svesna sam i dužine redova u pošti. Mnogo puta mi se dogodilo da odem i zateknem je prepunu, pa se čeka duže. Ali da se nema vremena da se odgovori na poruku i odvoji određeno vreme za slanje, to mi ne pije vodu. Pre će biti da je reč o bezobrazluku, ukoliko se šablon ponavlja neki određeni vremenski period. Znači, nije problem da se nešto dogodi jednom, dva ili tri puta, ali sve preko toga već vrlo lako može da preraste u obrazac koji mnogo toga može da kaže. Ne bih da budem stroga i da kažem da su već dva puta veliki broj, ali na osnovu mog iskustva, ta brojka se povećavala. Kao što rekoh, u takvim ‘okolnostima’ nema ni potrebe da određena osoba prodaje bilo šta
2026 09 09
> peschici: > @NRadojevićNata bili ste previše fini kad ste ostavili pozitivnu ocenu. Ne, neće pozivitna ocena nekoga naučiti, nebitno koliko ima. Nekad se mora strogo. > Ja nisam nikada ostavila negativnu, jer je problem s prodavem ipak bio rešen, ali sam nekoliko puta bila na granici da negativno ocenim. Bilo je raznih situacija. Jednom sam na -10 čekala sigurno 10 minuta ispred zgrade jer je prodavac isključio telefon iako sam došla u vreme kad smo se dogovorili. Bila je to kupovina nekih knjiga i rečnika na drugom sajtu. Kad sam mu poslala poruku na sajtu da više neću čelati i da ću biti primorana da ostavim negativnu ocenu, to je video, uključio telefon i pozvao me. Problem je nekako rešen, ali nije bilo prijatno iskustvo. Meni se baš skoro dogodilo da sam stekla utisak da određeni kupac želi da me zavlači, te sam pokušala da postupim u skladu s tim i okončam saradnju. Na to je osoba odmah odreagovala tako što je ipak uplatila novac. Takođe mi se dogodilo da sam u jednoj situaciji morala da obavestim kupca da ima i drugih zainteresovanih, kako bi se saradnja konačno realizovala
2026 09 09
Meni se desilo da sam u razmeni dobila dzemper koji ima neki % vune i nakon pranja se smanjio i sada je za neku decu... u oglasu uopste nije pisalo da ima % vune... pored toga je imao i rupu ispod pazuha. Druga stvar je bila od viskoze, a pisalo je na oglasu pamuk. Pritom clanica nista od toga nije ni tokom dopisivanja navela. Kad su stvari stigle, ja sam joj se javila i pitala da li joj moje stvari odgovaraju, ljubazno je odgovorila, a ja kad sam joj napisala u kakvom stanju su moje stvari samo se vise nikad nije javila... ocigledno je cilj bio samo da se uvali odeca koja nije ispravna. Bas tuzno. Obicno posaljem slike clanici koja se interesuje za neki komad i kazem ako nesto ima vidljivih tragova nosenja ili kvar
pre 29 dana, 17:51
Ovo moze da bude izvor prihoda samo onom ko prodaje po vecoj ceni nego sto je kupio ili ako prodaje nesto sto je dobio (nije ulozio nista u to) ili preprodaje pa zaista ima prihod. U svakom drugom slucaju nije izvor prihoda nego vracanje dela ulozenog novca
pre 28 dana, 10:19
nikada mi se pre nije dešavalo da toliko aktivnih prodavaca sa dosta ocena ne odgovora na poruku, a loguju se, u poslednje dve nedelje čak 4. hajde, pomislila sam, ljudi su na odmoru, međutim, seen-ovano sve, u dva navrata sam ponovila poruku - samo zrikavci.
pre 28 dana, 10:55
> Esprit21: > Ovo moze da bude izvor prihoda samo onom ko prodaje po vecoj ceni nego sto je kupio ili ako prodaje nesto sto je dobio (nije ulozio nista u to) ili preprodaje pa zaista ima prihod. U svakom drugom slucaju nije izvor prihoda nego vracanje dela ulozenog novca Nema tu izvora prihoda, samo krpljenja rupa i rupcaga u kucnom budzetu.
pre 28 dana, 11:02
Ukoliko pod ‘ovim’ smatrate prodavanje robe, da, apsolutno se slažem. Polazeći od svog iskustva, gde uglavnom prodajem stvari koje su mi suvišne, definitivno mogu da kažem da je u pitanju minus, odnosno pokušaj da povratim makar deo novca koji sam već potrošila. Ali takođe moje iskustvo govori da se može zaraditi na nekim drugim stvarima koje nemaju veze sa odećom, tako da ipak može predstavljati prihod neka druga vrsta robe. Zavisi, naravno, od toga šta se prodaje
pre 28 dana, 15:24
> EsBeBe: > nikada mi se pre nije dešavalo da toliko aktivnih prodavaca sa dosta ocena ne odgovora na poruku, a loguju se, u poslednje dve nedelje čak 4. hajde, pomislila sam, ljudi su na odmoru, međutim, seen-ovano sve, u dva navrata sam ponovila poruku - samo zrikavci. I meni se to dešavalo. Tačno čovek počne da misli kao da ni ne žele novac, a verovatno je u pitanju neka vrsta lenjosti… Ne razumem, nije valjda da misle da će neko drugi umesto njih odgovoriti kupcu, spakovati predmet i poslati ga, a da one samo uzmu novac. Zašto se onda uopšte toliko iscimaju da bilo šta uslikaju, napišu opis i postave oglas, ako nisu spremne da ostvare saradnju. Totalno nejasno
pre 28 dana, 15:27
> Goarchia: > > EsBeBe: > > nikada mi se pre nije dešavalo da toliko aktivnih prodavaca sa dosta ocena ne odgovora na poruku, a loguju se, u poslednje dve nedelje čak 4. hajde, pomislila sam, ljudi su na odmoru, međutim, seen-ovano sve, u dva navrata sam ponovila poruku - samo zrikavci. > I meni se to dešavalo. Tačno čovek počne da misli kao da ni ne žele novac, a verovatno je u pitanju neka vrsta lenjosti… Ne razumem, nije valjda da misle da će neko drugi umesto njih odgovoriti kupcu, spakovati predmet i poslati ga, a da one samo uzmu novac. > Zašto se onda uopšte toliko iscimaju da bilo šta uslikaju, napišu opis i postave oglas, ako nisu spremne da ostvare saradnju. Totalno nejasno Izvinite, ali mislim da preuvelicavate. Vi ste konkretno meni pisali za LOT kozmetike, kod mene jasno stoji da rezervacije radim 24h zbog negativnih iskustava. Rekla sam Vam posto smo iz istog grada da možete doći i sutra na šta ste vi rekli mogu li sledeće nedelje. Na to sam ja rekla da sam sa bebom i da može uplata depozita ali mi je dug period sledeća nedelja sto i jeste, Lot se prodao odmah i druga zena je došla i sve preuzela odmah, gde ste se vi meni nešto izvinjavali, pa rekli izvinite ako sam vas uvredila i tako nešto, sto se u opšte nije desilo…. ja sam samo rekla pod kojim uslovima da se ja posle ne bih nervirala, a ne da sam konkretno mislila na vas već generalno jer i vas ne znam imam te uslove…..Kome se svidja ok, kome ne, može da zaobidje moj profil… Imala sam potrebu da sad pišem, jer pratim forum, a bilo mi je čudno kada ste mi odgovorili da se izvinjavate, a na moje pitanje ajde bar konkretno recite dan kada bi dosli da bi bilo ok ponedeljak, sledeća nedelja je totalno nedefinisan termin, vi na to tipa niste odgovorili….
pre 27 dana, 10:11
> jelenicajk90: Vidite ovako, ukoliko ste pratili temu, kao što kažete, onda ste sigurno uočili da ona nije otvorena prvenstveno zbog Vas. Za Vas mislim da ste ispali neljubazni, ali je u centru dešavanja bila prodavačica koja je, po mom mišljenju, ispala nekulturna. Dakle, po meni ta razlika postoji. Nemam potrebe da se dalje nastavljam sa Vama, niti sam Vas nešto preterano, a pogotovo ne direktno, spominjala ovde. Rekla sam da razumem Vašu situaciju i nastavila dalje. Ono što mi nije bilo ljubazno jeste to što ste odmah u poruci spominjali nerviranje i to da sam se baš tada javila u trenutku kada ste mislili da prodate nešto odvojeno. Ukoliko je to bio problem, mogli ste jednostavno tako da kažete. Malopre sam dodatno proverila naše poruke, upravo da ne bih pogrešila u svojim iskazima. Niste spominjali sutrašnji dan, već taj dan, nakon čega sam Vas pitala da li bi preuzimanje moglo da bude sledeće nedelje. Umesto da me pitate koji dan konkretno mislim, Vi ste spomenuli svoju privatnu situaciju i to da biste se nervirali. Nakon toga ste rekli da ne bi bio problem ukoliko bi to bio ponedeljak. Da je pitanje bilo postavljeno na taj način od početka, verovatno ne bismo ni imali ovu situaciju. Ja se ne javljam prodavcima da bih nekoga zavlačila, već zato što sam bila zainteresovana za kupovinu. U toj situaciji nisam znala za Vašu privatnu okolnost, ali sam je donekle razumela i zato sam Vam se čak i izvinila, iako smatram da nisam uradila ništa loše.
pre 27 dana, 10:51
> jelenicajk90: Što se tiče uslova prodaje, tu se slažem sa Vama. Smatram da je sasvim u redu da ih prodavac postavi, upravo zbog neozbiljnih kupaca. Samo izgleda niste shvatili da sam Vas na kraju zaobišla zbog načina komunikacije, a ne zato što mi nisu odgovarali Vaši uslovi. Uostalom, u toj poruci sam se od Vas i pozdravila rečima: ‘Želim Vam puno sreće i prijatan ostatak dana’, što mislim da je bio jasan indikator da do saradnje neće doći. Nakon čega sam videla još jedan LOT kod Vas i pomislila kako sam oba mogla da kupim da je komunikacija tekla drugačijim tokom, ali rekoh da ipak neću. Niti ćete Vi propasti za te pare, niti ja za ta dva LOTA. Samo je stvar toga što ocene ipak postoje (nisu uvek merilo sigurnosti) i što se ne zna ko sedi s druge strane, možda ćete baš na takav način izgubiti nekoga ko bi postao redovan kupac. Tako da zaista nemam ništa više da dodam na tu situaciju. Vi imate svoje viđenje komunikacije, ja svoje, i mislim da je najbolje da se na tome i završi. Opet moram da napomenem da ova tema nije otvorena prvenstveno zbog Vas, nego prodavačice koja nema veze sa ovim sajtom. Svakako da i ovde ima mnogo takvih, pa sam želela da pročitam tuđa iskustva
pre 27 dana, 10:53