Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Drugo /

Razgovori /

Verujete li u price o "onom svetu"?

svi imamo grehove :)
2014 05 29
Suki, a šta misliš, tj. kako shvataš to što se đavo uvukao u crkvu?
2014 05 29
Iskreno dosta slusam o uzasnim grehovima koje cine ili su pocinili neki svestenici, a poznavajuci i dosta bogoslova pa reci cu vam da nisu ni nalik kao sto bi trebali da budu, odnosno malo vise produhovljeni, da imaju barem neko smirenje i da postuju pravila i zavete koje je Bog postavio. Zapravo ti buduci svestenici su iskvareni i kompromitovani (ne bih vam navodila razlog jer to ne biste bas razumeli). I onda me je strah, jer kakvi ce to biti duhovnici i kako ce oni navoditi ljude na pravi put stvarno ne znam, eto to me plasi. :)
2014 05 29
Nebo nije ni plavo ni crno, to je sve relativno. A ne verujem da se Bog muci, niti verujem u grehove, sve je onako kako treba da bude, da je drugacije mi ne bi bili ovde. Dobro i lose moraju da postoje zbog balansa.
2014 05 29
Cubana a kako onda objasnjavas silovanje beba, legalizovanje pedofilije u Holandiji i legalizovanje seksualnog opstenja americkih vojnika sa zivotinjama, mislim kako to izbalansirati, koje veliko dobro uraditi da se to ponisti? :/
2014 05 29
Kitty i ja sam procitala bas skoro za to ujedinjenje i slazem se sa tim sto si napisala :)
2014 05 29
Znam da je to sve lose, ali ipak verujem da tako mora da bude zbog ukupnog balansa. Kada bi samo dobro vladalo, onda ovaj svemir ne bi bio tu gde jeste... Nepisani zakoni su takvi.
2014 05 29
A što se tiče balansa koji pominjete, ja samo mogu iz ugla vernika da posmatram te stvari i nikako drugačije... prosto, sve đavo radi, ali kroz Božiju promisao. Tolkin je to jako lepo opisao,koga ne mrzi neka pročita prelepo je... Silmarilion (Ainulindale, muzika Ainura) - Dž.R.R. Tolkin "Beše Eru, Jedini, koji se u Ardi zove Iluvatar; i on prvo stvori Ainure, Svete, koji behu izdanak njegove misli, i behu s njim pre no išta drugo bi stvoreno. I on im se obrati, predlažući im muzičku temu; i pevali su pred njim i on beše radostan. Ali dugo su pevali samo svaki za sebe, ili samo nekolicina zajedno, dok su ostali slušali; i svaki je poimao samo onaj deo uma Iluvatarovog iz koga je nastao, i u razumevanju svoje braće sporo napredovahu. Ipak, što su više slušali, dolazili su do dubljeg razumevanja i izrastali u jedinstvu i harmoniji. I bi da Iluvatar sazva sve Ainure i objavi jednu moćnu temu, otkrivajući im stvari veće i čudesnije od onih koje beše dotad razotkrio; i slava njenog početka i sjaj njenog završetka zapanji Ainure, tako da se oni pokloniše pred Iluvatarom i behu bez reči.
2014 05 29
Tada im Iluvatar reče: "Od teme koju vam objavih, hoću da sada stvarate u harmoniji zajedno Veliku Muziku. I pošto vas nadahnuh Neuništivim Plamenom, obznanićete svoje moći u ukrašavanju ove teme, svaki svojim sopstveni mislima i domišljatošću, ako mu je volja. A ja ću sedeti i slušaću i biću radostan što je kroz vas velika lepota probuđena u pesmu". ...
2014 05 29
Ali sad je Iluvatar sedeo i slušao, i dugo mu se to činjaše dobro, jer muzici ne beše mana. Ali dok se tema razvijala, dođe u srce Melkoru da uplete sadržaje svoje zamisli koje ne behu u skladu sa temom Iluvatara; jer je nastojao da u njoj uveća moć i slavu udela njemu dodeljenog. Melkoru behu od svih Ainura dati najveći darovi moći i znanja, i on je posedovao po deo od svih darova svoje braće. Često bi odlazio sam na prazna, pusta mesta, tragajući za Neprolaznom Vatrom; jer u njemu je rasla goruća žudnja da Oživotvori nešto svoje, i činjaše mu se da Iluvatar ne misli o praznini, a on ne mogaše da podnese njeno ništavilo. Ipak on ne nađe Vatru, jer ona je uz Iluvatara. Ali pošto beše sam, počeše da mu se začinju misli nenalik mislima njegove braće.
2014 05 29
Neke od tih misli sada je upleo u svoju muziku, i odmah se nesklad pojavi i mnogi koji su pevali pored njega obeshrabriše se, i njihova misao se poremeti i njihova muzika pokoleba; ali neki počeše da usklađuju svoju muziku prema njegovoj više no prema zamisli koju behu imali na početku. Onda se nesklad Melkorov širio sve više i melodije koje su se čule ranije potonuše u moru neobuzdanih zvukova. A Iluvatar je sedeo i slušao dok se ne učini da oko njegovog prestola besni oluja, kao u mračnih voda koje ratuju jedna protiv druge u beskrajnom gnevu koji se neće obuzdati.
2014 05 29
Tada Iluvatar ustade, i Ainuri opaziše da se smeši; i on podiže levu ruku, i nova tema započe usred oluje, ista, a opet ne nalik na prošlu temu, i ona se osnaži i dobi novu lepotu. Ali nesklad Melkorov se uzdiže u zaglušujućoj buci i hrvaše se s njom, i ponovo bi rat zvukova silovitiji nego ranije, dok se mnogi od Ainura ne obeshrabriše i prestadoše da pevaju, i Melkor zadobi prevlast. Tada Iluvatar opet ustade, i Ainuri opaziše da je ozbiljan; i on podiže desnu ruku i gle! I treća tema se uzdiže usred zbrke i ne beše nalik na druge. Jer se u početku činjaše nežna i molozvučna, samo mreškanje blagih zvukova u nekim melodijama; ali se nije mogla prigušiti i dobijala je snagu i dubinu....
2014 05 29
Usled ove borbe, od koje se dvori Iluvatara tresoše a drhtaj dospevaše u tišine još nepomućene, Iluvatar ustade po treći put i njegovo lice beše strašno pogledati. Onda on podiže obe ruke, i u jednom akordu, dubljem od Ambisa, višem od Neba, prodornom kao svetlost oka Iluvatarovog, Muzika prestade.
2014 05 29
Tada Iluvatar progovori i reče: "Moćni su Ainuri, a najmoćniji među njima Melkor; ali da bi on znao, i svi Ainuri, da sam ja Iluvatar, pokazaću vam ono o čemu ste pevali, da možete da vidite šta ste učinili. A ti, Melkore, videćeš da nijedna tema ne može da bude odsvirana a da nema svoj konačni izvor u meni, niti iko može promeniti muziku protiv moje volje. Jer za onog koji to pokuša, pokazaće se samo da je moj instrument u smišljanju nečeg još divnijeg, što on sam ne beše zamislio" Silmarilion (Ainulindale, muzika Ainura) - Dž.R.R. Tolkin
2014 05 29
Ja verujem u Boga i verujem u zivot posle smrti.Ne znam kako vi ali verujem u sve sto cujem i ne smatram da su to bapske i price za malu decu.Meni se recimo desava da u toku dana dok sam sama u kuci imam osecaj kao da me neko posmatra.I na koju god stranu da okrenem glavu kao da vidim senke.Dosta sam citala o tome i naisla na clanak gde pise da se ''to'' hrani nasim strahom.Sto je nas strah veci to je i njihova snaga veca.Ja sam jako sujeverjna.Sada cete se mozda smejati ovome sto sam napisala i neke devoojke ce reci kako nisam sva svoja. Sto se tice paganskih obicaja takodj postoje i hodze dervsi koji se time bave.Verovatno vecina vas je cula i u svakom gradu i selu ima neki hodza dervis koji ''pomaze ljudima'' otklanja crnu magiju,pise amajlije za ljubav srecu zdravlje... A rade tako sto odete kod njh detaljno vas ispita za ime majke i datum rodjenja nas datum rodjenja.Kazu da smo time hodzi rekli sve.Uz pomoc ne znam cega on priziva tu neku silu te nas njegove sluge ili ti mrtve duse prate danju nocu i tako on prikuplja informacije o nama.Pa kad odemo sledeci put on zna sve i od cega bolujemo i kakve probleme imamo. Ne znam opet koliko je sve ovo istina,opet kazem procitala sam na jenom islamskom sajtu gde savetuju da se dervisi i uopste hodze koje zapisuju hamajlije izbegavaju jer su prevaranti a njihove usluge imaju samo kontra efekat.
2014 05 29
1 2 3 4 5 6 7