Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Zaludjenik za knjige!

> micili88: > Drage članice, > budući da sam veliki ljubitelj knjiga skoro svih žanrova, rešila sam da otvorim temu u kojoj ćemo preporučivati i komentarisati knjige koje smo nedavno čitali. Nešto kao književni klub [:lepota] > Sve drage dame, koje delite isto interesovanje i strast prema štampanoj stvar, pozvane ste da učestvujete u ovoj temi, i date svoj predlog šta sledeće čitati. > Za početak mogu da se pohvalim svojom povelikom kolekcijom knjiga, koja iz dana u dan raste. Uskoro ću sve da ih posložim kada mi budu gotove nove police za knjige pa cu ubaciti sličicu moje biblioteke... [:stidljiv] Obavezno pročitaj knjigu Seks na brzaka - Džejms Peterson nemoj da te pokoleba naslov to se desilo na početku knjige zbog čega se sve zakomplikovalo, u pitanju je vrhunski triler. Ja sam je pročitala u jednom dahu. x-)
2016 03 09
> Papricica: > Koje je vase misljenje generalno o tim motivacionim knjigama? Popularnim psihologijama? > Mada koliko su svi nahvalili Kaludjera, stvarno cu uzeti na kraju da ga procitam :D Da, motivaciona knjiga/popularna psihologija koja je stvarno super je Ko je maznuo moj sir. Znam da je smesan naslov, ali knjiga je fantasticna :)
2016 03 09
Da li neko zna da mi kaze da li su knjige Nore Roberts, koje izlaze svake trece subote u mesecu uz Blic zenu povezane ili mogu da se citaju svaka za sebe?
2016 03 23
> elly456: > Citala sam Isabel Aljende - O ljubavi i senci ....... > Juce sam pocela od moje omiljene Danijele - Klon i ja..... Moram priznati da me je Danijela Stil po prvi put razocarala...
2016 03 24
Svi kazu za Klon i ja da je nesto sklepala i da nema veze sa vezom. Jos je nisam procitala ali eto sta kazu ostali
2016 03 24
> OljaBg13: > > Papricica: > > Koje je vase misljenje generalno o tim motivacionim knjigama? Popularnim psihologijama? > > Mada koliko su svi nahvalili Kaludjera, stvarno cu uzeti na kraju da ga procitam :D > Da, motivaciona knjiga/popularna psihologija koja je stvarno super je Ko je maznuo moj sir. Znam da je smesan naslov, ali knjiga je fantasticna :) Jao citala sam je, mada nesto u delovina. Dobra je :)
2016 03 24
> OljaBg13: > > Papricica: > > Koje je vase misljenje generalno o tim motivacionim knjigama? Popularnim psihologijama? > > Mada koliko su svi nahvalili Kaludjera, stvarno cu uzeti na kraju da ga procitam :D > Pa ja nisam neki fan popularne psihologije jer se sve svodi na isto, prati ove korake i zivot ce ti biti bolji, a niko ti ne daje konkretne situacije i primere. Jedino sto mi se dopada jesu strucne knjige Irvina Jaloma (pisao romane Kad je Nice plakao, Lecenje Sopenhauerom) jer on navodi primere iz prakse i njih smatram veoma korisnim. Obraticu paznju. Njega jos nisam citala.
2016 03 24
> micili88: > Svi kazu za Klon i ja da je nesto sklepala i da nema veze sa vezom. Jos je nisam procitala ali eto sta kazu ostali Mislim da je htela da lici na 50 nijansi sive,al je ispalo samo dosadno i nista vise...
2016 03 25
Ali Klon i ja je nastala mnogo pre nego 50 nijansi. Ja trenutno citam Volim Holivud. Za sada simpaticna knjiga za razbibrigu, pravi Čiklit.
2016 03 28
Ima jedna sasava knjiga koja se zove "Ako sam tako pametna zasto se zaljubljujem kao kreten?" Vrlo simpa lako stivce, a i naslov je... Pa svi smo se barem jednom prepoznali u istom.
2016 03 31
Sto se tice popularne psihologije, definitivno Antoni De Melo - Budjenje, klasik u tom zanru. Knjiga je realna, za neke mozda cak i surova, ali je definitivno nesto sto treba da se procita. Takodje, Pazi kojeg vuka hranis (to je vec novijeg datuma knjiga). A nesto sto nije popularna psihologija, moja bi preporuka definitvno bio Knut Hamsun, mada je retko ko cuo za njega. Elif Safak - Ljubav, Stajnbek, Saramago. Knjige su malo ozbiljnije, nisu bas ljubavne... Pa ko voli takvo stivo, sa ovim autorima nece pogresiti... ;)
2016 04 06
Ko nije citao - Timur Vermes "Opet on". Povratak Hitlera na jedan vrlo zanimljiv nacin. Knjiga je bila neverovatan bum.
2016 04 06
> pljeskavica: > Sto se tice popularne psihologije, definitivno Antoni De Melo - Budjenje, klasik u tom zanru. Knjiga je realna, za neke mozda cak i surova, ali je definitivno nesto sto treba da se procita. Takodje, Pazi kojeg vuka hranis (to je vec novijeg datuma knjiga). > A nesto sto nije popularna psihologija, moja bi preporuka definitvno bio Knut Hamsun, mada je retko ko cuo za njega. Elif Safak - Ljubav, Stajnbek, Saramago. Knjige su malo ozbiljnije, nisu bas ljubavne... Pa ko voli takvo stivo, sa ovim autorima nece pogresiti... ;) Lajk! :)
2016 04 06
Papricice, sad sam videla da pominjes Knut Hamsuna...pa <3 on mi se bas dopada. Kad smo kod sto bi rekli "popularne psihologije" Nova zemlja od Ekart Tola je preporuka.
2016 04 07
Da li dajete šansu nepoznatim domaćim autorima? :) Preporučila bih knjigu "Opet sam te sanjao", to je debitantski roman Ljiljane Šarac.Na divan način je predstavila Irinu Branković, omraženu srpsku despoticu. Takođe, Drina Steinberg, Trilogija Purpur Arkone, za sada napisane dve knjige je jako interesantna priča za ljubitelje fantastike. Roman koji je u ovoj godini ostavio snažan utisak na mene je "Slavuj nad Pirinejima" Kristin Hana, plakala sam kao kiša, i sve što sam pročitala nakon toga mi je bilo bezveze. Snažna priča, fenomenalna.
2016 04 14
1 2 ... 13 14 15 16 17 18 19