Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Da li je u redu?

Ovako, dogovorim se sa članicom da posle 28. ona preuzme neke stvari. Pošto te stvari nisu kod mene, jer trenutno studiram u Beogradu, predložila sam da joj pošaljem odmah i ako baš insistira na ličnom preuzimanju da mora sačekati neki datum nakon 28. kada ću ja otići kući po stvari. Osim toga, stvari su već snižene i ona je na te dve stvari tražila dodatan popust, koji sam joj odredila, ali izgleda da joj je bilo malo, ali pristala je. Slala sam i dodatne slike. Adreesa ličnog preuzimanja je ona koja njoj odgovara, što znači da bih ja trebala ići sa jednog kraja grada na drugi, ali sam i na to pristala pod uslovom da želi da kupi. Za vikend se vratim kući i pitam je da li zaista želi da uzme stvari, jer ja sam student, teglim kofere po Beogradu i ne mogu da joj donosim stvari na njenu adresu da ona opipa, pa ako joj se ne svidi, da mi kaže da neće, pa da ja to vratim, jer je rekla da nije 100% sigurna da uzima, mora da proveri stanje.. Uostalom nemam vremena za to i da hoću. Opisala sam predmete, rekla da su novi i slala slike. I sad, jesam li ja neuslužna ili se ona igra ?
2016 11 28
nije duzna da kupi ja posaljem stvari pa mi se par puta desilo da se kupac javi da mu je nesto malo veliko i ja pristanem da mi vrati stvari a ja da vratim novac to sto je rekla da nije sigurna dok ne vidi stvari je sasvim opravdano ako je vec licno sto da ne isproba da li joj lepo stoji ili kako ti to vec napisa da opipa nista cudno ni nenormalno bar po meni ovo je moje misljenje mozda ja gresim
2016 11 28
> lidija18: > nije duzna da kupi ja posaljem stvari pa mi se par puta desilo da se kupac javi da mu je nesto malo veliko i ja pristanem da mi vrati stvari a ja da vratim novac > to sto je rekla da nije sigurna dok ne vidi stvari je sasvim opravdano ako je vec licno sto da ne isproba da li joj lepo stoji ili kako ti to vec napisa da opipa > nista cudno ni nenormalno bar po meni ovo je moje misljenje mozda ja gresim Apsolutno se slazem sa gore napisanim. Jeste maltretiranje tebi(pogotovo ako je glomazan tezak predmet), ali je to VELIKA prednost licnog preuzimanja. Ja uvek dajem, ma insistiram svojim kupcima da, ukoliko je u pitanju licno preuzimanje, probaju na odredjenoj lokaciji proizvod i vide, bez obaveze kupovine. Razumem tebe ali naprosto razumem i nju skroz..
2016 11 28
Znam, ali postavite se u situaciju da dovucete kofer sa tim stvarima.. Izvadite iz kofera, pa u kesu, pa na drugi kraj grada, i onda vam neko kaze, to mi se ne svidja.. i onda stvari stoje kod mene i zauzimaju mi mesto i cekaju da ih vratim kuci. Mogu da posaljem odmah, to sam i rekla, i mogla je da preuzme paket, ako joj se ne svidja neka vrati i to je to. Medjutim, ona insistira na licnom preuzimanju. Ja sam joj na vec snizeno dala popust koji je nesto veci od postarine, tako da je mogla platiti jednu postarinu i to je to.
2016 11 28
> lidija18: > nije duzna da kupi ja posaljem stvari pa mi se par puta desilo da se kupac javi da mu je nesto malo veliko i ja pristanem da mi vrati stvari a ja da vratim novac > to sto je rekla da nije sigurna dok ne vidi stvari je sasvim opravdano ako je vec licno sto da ne isproba da li joj lepo stoji ili kako ti to vec napisa da opipa > nista cudno ni nenormalno bar po meni ovo je moje misljenje mozda ja gresim I ja se apsolutno slazem sa ovim sto je gore napisano. Ako vec preuzima licno onda je logicno sa hoce da vidi sta kupuje.
2016 11 28
to sto si joj ti snizila na vec snizeno je bila tvoja dobra volja nisi morala ali to nikako ne znaci da ona to snizenje treba da iskoristi da plati postarinu ako joj nesto ne odgovara bar ja na to gledam tako mozda ja gresim
2016 11 28
isizzzu, naravoucenije - ne pristajes na licno preuzimanje kad se vec toliko moras cimati, ali prihvatas reklamacije (samo) u slucaju da stvari nisu u onom stanju u kom su opisane i nema glavobolje, valjda o.O mislim, to oko licnog preuzimanja je malo drugacije, ali kad se salje npr. reklamacije mogu uvaziti samo ukoliko nisam spomenula ostecenje i sl. odnosno, da ponovim, ukoliko predmet ne odgovara opisu ukoliko se clanici ne svidja kako joj stoji ili joj je mali/veliki/shirok/uzan, a prethodno je dobila svaku mogucu meru, onda stvarno nije do mene mislim, prodajem nakit, nisam bas merodavna, ali apsolutno isto gledam na sve ovo kao kupac, skoro sam kupila kaput ovde, dobila sve moguce mere, da mi nije odgovarao - a mere su tacne - samo bih ga okacila na prodaju, bilo bi me sramota da trazim clanici da mi vrati novac zato sto ja ne umem da premerim svoje stvari
2016 11 28
Ok je to sto hoce da vidi uzivo stvari, proba ili sta vec. Ali ako vec to zeli, nek dodje na adresu koja tebi odgovara. Ni u Uscu ti ne salju stvari da probas kuci, nego moras lepo da dodjes do prodavnice ako zelis nesto da probas. Pa ako joj ne odgovara nikom nista, ti nisi izgubila vreme, a ona nije bacila novac :)
2016 11 28
Meni je u cilju da prodam i kada bi ona bila sasvim sigurna da hoce, ja bih otisla na njenu adresu i prodala. Ali druga prica je isprobavanje. Da li ces na sred ulice da vadis stvari i isprobavas, pa mi vratis u kesu i kazes da ne odgovara, a ja sam budala sto sam uopste dolazila. Mere nije trazila, a predmeti su onakvi kakvi su i na slici. Medjutim, nju brine stanje stvari. Ako je tako, ima prodavnica po celom gradu, pa neka kupuje i isprobava, opipava i proverava dokle joj volja.
2016 11 28
Licno preuzimanje nije isto sto i proba stvari. Ovo prvo, kako samo ime kaze, sluzi tome da se stvar preuzme uz proveru stanja stvari, tj. da li se slaze sa opisom i to je sve. Ne da se tek tada donosi odluka o kupovini, isprobava, pogadja oko cene i slicno. Naravno, ako se ispostavi da stvar ne odgovara opisu-u pogledu stanja ili velicine, normalno je da kupac odustane. Ali da se izigrava trgovacki putnik i ulicni prodavac, to mora biti stvar dogovora, prethodnog i jasnog. Ako dobro razumem nju brine stanje stvari i pokusaj da razumes taj strah jer se mnoge stvari nude kao nove, posebno one bez etikete, a zapravo su itekako polovne i urnisane, i cini mi se da bi ih uzela kada bi se uverila da je tako. Sama sam imala takvih iskustava i normalno je da se pri preuzimanju uverim da je zaista novo. Samo precizirajte sta tacno zelite obe. Jedino ne bih nosila nikome na adresu jer to rade kuriri za novac. Eventualno, ako je neko nepokretan/slabo pokretan zbog hendikepa ili da je meni licno usput.
2016 11 28
"Lično preuzimanje je moguće u Beogradu", to si napisala u svom profilu, e sad ako želiš da prodaš,moraš i da se malo potrudiš,bar ja tako mislim,ako ti je u interesu. Mislim da možete naći lokaciju ,negde na pola puta,da odgovara obema. Lično preuzimanje je velika prednost vas devojaka u većim gradovima,vidite šta kupujete i plus kupac nema troškove poštarine. Valjda je normalno da u slučaju ,ako nešto ne odgovara i ne dođe do kupovine?
2016 11 28
> dana23: > "Lično preuzimanje je moguće u Beogradu", to si napisala u svom profilu, e sad ako želiš da prodaš,moraš i da se malo potrudiš,bar ja tako mislim,ako ti je u interesu. > Mislim da možete naći lokaciju ,negde na pola puta,da odgovara obema. > Lično preuzimanje je velika prednost vas devojaka u većim gradovima,vidite šta kupujete i plus kupac nema troškove poštarine. > Valjda je normalno da u slučaju ,ako nešto ne odgovara i ne dođe do kupovine? Slažem se.
2016 11 28
Pa postavi svoje uslove i neces imati problema. Neko ne radi licna preuzimanja uopste, neko salje samo odredjenim kurirskim sluzbama, neko ne slika na sebi... Od osobe do osobe. Samo sto tada moras da prihvatis cinjenicu da nece svako pristati na te uslove, i kupiti. Meni se gomila puta dopadne stvar, ali me uslovi prodavca odbiju, i sta sad, naici ce druga. Isto je i sa kupcima.. Ako ne uzima sigurno, a tebi je cimanje, sto sigurno jeste, jer u istom sosu sam i ja (zivot u 2 grada) pa razumem - proba i nesigurne kupovine samo na licnoj adresi, ili jako blizu tvoje adrese, i nemoj da odstupas od toga. Ako ima vise stvari, 240 dinara za postarinu nije malo, i ne mozes dirigovati da li je "ona mogla za taj popust da plati postarinu", jer valjda popust tome i sluzi, da bi se ustedelo.. Ako ti je stalo da prodas, onda ok, pomucices se, ali tvoje vreme kosta vise od toga. :)
2016 11 28
Eto, sta god da kazem ja ispadnem babaroga. Ovde sve svetice. :') :') :') Tacno, na profilu stoji da je moguce licno preuzimanje u Beogradu, jer sam najvecim delom godine tu. I tacno je da bi mi bilo cimanje da idem na drugi kraj grada, ali ako bi ona zaista kupila, ja bih otisla. U suprotnom ne bih pristala na dogovor. Ja sam joj lepo rekla da mogu odmah da posaljem, a stvari bi mogle u jedan paket, a ako bas zeli licno preuzimanje da saceka koji dan. I ja bih mnoge stvari odavde rado da probam, ali ne moze. Da sam odustala od kupovine ili slicno, kao sto bi ona mogla, meni bi se dala negativna ocena. Jer da sam postavila temu da sam dosla na njenu adresu i dobila sut kartu, cela prica bi bila drugacija, zar ne? Onda bi ona ispala tu nefer. Ovako ja ispadam dramaticna i kontradiktorna. Koliko god se trudim da je razumem, ja ovde vise rizikujem nego ona. Da mi je cilj da prodam smece sigurno ne bih isla da se srecem sa osobom kojoj prodajem oci u oci.
2016 11 28
ne vidim ja na ovoj temi ni svetice a ni gresnice svako ima prava na svoje misljenje e sad to sto se tebi ne svidja necije misljenje to je drugo ni meni se ne svidjaju komentari bas svih clanica pa nikoga ne osudjujem vec postujem to sto neko ne misli kao ja ako nisi htela da cujes misljenje svetica nisi imala potrebe ni da otvaras temu vec sama odlucis sta je za tebe najbolje i kraj sto bi se tebe uopste ticalo sta misle clanice ovog sajta
2016 11 29
1 2 3 4 5