Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Da li je došlo dotle...

... da je odeću bolje reciklirati u krpe za čišćenje nego prodavati? :) Imam utisak da su se ljudi zasitili svega, posebno uz ovu krizu nakon korone. Čini mi se da se ništa više ne prodaje i to par godina unazad. Ljudi više ni ne posećuju sajtove sa polovnim stvarima, a i kada to rade uglavnom kupuju duge stvari (nameštaj, opremu i sl., a odeću ne). Ovde je sve manje ljudi i na forumu, nekada je sajt bio mesto za konverzacije i razmenu mišljenja, ne samo krpica. Zanima me koliko polovnih stvari zapravo prodate ili kupite? I šta radite sa stvarima koje duže vreme stoje i ne prodaju se? Pritom mislim i na stvari koje su i moderne, i lepe, i jeftine pa se ne prodaju... :))) Kakva je situacija po second hand-ovima koji su jedno vreme bili baš popularni? I kakva je prodaja po tržnim centrima? Jer stižem utisak da se ni tamo ne prodaje kao ranije i da rasprodaje ranije počnu i duže traju...
2024 08 25
Mislim da se i dalje roba na ovom sajtu prodaje. Moja drugarica kako okači nešto, kroz nedelju dana proda po 5 predmeta 😃 baš joj ide! Ja držim robu neko vreme i na kraju doniram Crvenom krstu 🥰
2024 08 25
Mislim da se ovde uglavnom prodaje sezonska garderoba. Ja sam u junu, julu prodala 5 kupacih, tako da prodaje ima, ali, sad je sezona polaska u skolu i to ima proritet. Bice bolje nesto kasnije, iako sam ja, mozda i naivno, vec okacila jesen, zima garderobu. 😊
2024 08 25
Zavisi sta nudite i koliko je to trazeno. Primecujem da neki profili rasprodaju skoro sve sto stave. To su uglavnom oni koji prodaju dzakove robe. Prvo jer im je roba jeftinija posto su to dzakovi za preprodaju, drugo roba je uglavnom nova. Redovno postavljaju nove stvari svake 2 nedelje te im je profil lakse pronaci, a posto je to komercijalna prodaja koja je navodno zabranjena (za neke nije) tako skupljaju poene i profil im izlazi medju najpopularnijim pa su im opet sanse vece. Ostali mogu da se zagube u moru nove robe te su sanse da ih kupac nadje nikakve posto im je zabranjeno da obnavljaju oglase, da ne remete ove komercijalce. Tako izmedju ostalog dodjosmo do utiska da prodaja stagnira, a ubija je ovo gore. Imate sanse ako postavite stvari u trendu, popularne brendove, trazenu robu, ako neko ciljano trazi bas nesto sto vi imate, robu i marke koje se ne mogu kupiti u Srbiji itd. Tada mozete prodati ponesto. Zaboravih i ove silne prevare. I to ubija prodaju. Zalete se na nerealne ponude, uplate, budu prevarene i onda kukaju. O ostavljanju podataka sa kartice da ne pricam.
2024 08 25
Ja se slazem sa svim sto su clanice napisale, jer je sve tako... Bas sam na ovu temu pre neki dan pricala sa suprugom i rekla mu kako sam ranije prodavala samo svoje stvari i to je lepo islo, a sad primecujem da se te polovne stvari uopste vise ne kupuju, nego nove stvari, sa etiketom, po povoljnoj ceni... Ne pamtim kada sam nesto od svoje nosene garderobe poslednji put prodala... Na rasprodajama se vise isplati kupovati, jer cene budu bas niske, a ovde ljudi cesto umeju svoje polovno da precene... Nisam pametna, ali se definitivno slazem da preprodavci najbolje prolaze, jer stalno ubacuju novo i uvek su aktivni...
2024 08 26
Da, komercijalna prodaja i dvostruki aršini... Užas! Ovde sam pokušala da prodam desetak majica (većinom novih), nove pantalone, novu haljinu, ali bez uspeha. Početkom leta sam sve poklonila komšinici, jer je bolje da ih neko nosi nego da stoje i propadaju.
2024 08 26
> Oleloleeee: > Nisam pametna, ali se definitivno slazem da preprodavci najbolje prolaze, jer stalno ubacuju novo i uvek su aktivni... Tu je takodje cinjenica da oni nabavljaju robu po nekakvim rasprodajama preko po dzaba cenama i onda ovde jos i zarade sa nizim cenama a clanice koje prodaju svoju garderobu ne mogu biti konkurentne sa cenama osim ako ne poklone stvari otrpilike. Ako plate npr. haljinu 4-5000 nece je sigurno prodati za 1500 kao preprodavci koji je plate 500 (barem iz nekog mog ugla je tako).
2024 08 26
> Esprit21: > Zavisi sta nudite i koliko je to trazeno. > Primecujem da neki profili rasprodaju skoro sve sto stave. To su uglavnom oni koji prodaju dzakove robe. Prvo jer im je roba jeftinija posto su to dzakovi za preprodaju, drugo roba je uglavnom nova. Redovno postavljaju nove stvari svake 2 nedelje te im je profil lakse pronaci, a posto je to komercijalna prodaja koja je navodno zabranjena (za neke nije) tako skupljaju poene i profil im izlazi medju najpopularnijim pa su im opet sanse vece. > Ostali mogu da se zagube u moru nove robe te su sanse da ih kupac nadje nikakve posto im je zabranjeno da obnavljaju oglase, da ne remete ove komercijalce. Tako izmedju ostalog dodjosmo do utiska da prodaja stagnira, a ubija je ovo gore. > Imate sanse ako postavite stvari u trendu, popularne brendove, trazenu robu, ako neko ciljano trazi bas nesto sto vi imate, robu i marke koje se ne mogu kupiti u Srbiji itd. Tada mozete prodati ponesto. > Zaboravih i ove silne prevare. I to ubija prodaju. Zalete se na nerealne ponude, uplate, budu prevarene i onda kukaju. O ostavljanju podataka sa kartice da ne pricam. Dodala bih samo i "uvaljivanje". Cak sam i ja prestala, tj., drasticno smanjila kupovinu (kupim tu i tamo nesto, a pre mi je stizao bar po jedan paket dnevno), jer mi je dosta vise ostecene robe i bacanja para u smece.
2024 08 26
Drago mi je sa cujem da nekome prodaja ide :) Ja sam ovog proleca ovde ubacila fine stvari, uglavnom nove, mahom sezonske, nista se nije prodalo... Neko vreme su stajale, nije bilo ni puno pregleda, pa sam prebacila na Limundo i tamo dala u bescenje. I nesto mi se smucilo kad treba da okacim stvari jer znam da ce, i ako odu, otici po tragicnim cenama -.- Prodam masno placenu suknju sa etiketom i mogu da kupim cokoladu od 300g, ako je na akciji :D
2024 08 26
Iz toga se samo može izvući za nauk da se ne kupuje bespotrebno po prodavnicama, pogotovo ne po punim cenama, jer te stvari čim izađu iz radnje vidite koliko vrede.
2024 08 26
U zavisnosti od radnje i brenda ako cekate snizenja mozete ostati bez te robe ili velicine. Ja se trudim da sacekam, ali to nije uvek moguce. Vecina stvari koje sam uzimala u poslednjih godinu dana (i vise) sam kupila po punoj ceni. Nesto sto sam cekala nisam docekala jer se prodalo. @Her da, i to uvaljivanje!
2024 08 26
Sve ja to znam, ali koliko je neko nešto platio nikoga ovde ne zanima i većina stvari postaje bezvredna, osim ako vi naravno lično ne nosite pa iskoristite.
2024 08 27
> DoliBlack: > Sve ja to znam, ali koliko je neko nešto platio nikoga ovde ne zanima i većina stvari postaje bezvredna, osim ako vi naravno lično ne nosite pa iskoristite. Slažem se, samo sam kasno shvatila, već su mi puni ormari 😅 Tj. donekle se slažem, meni npr stoji kožna jakna od skoro 1000 eur za 40ak hiljada, dok se Mona jakne ovde prodaju za 30,40 hiljada bez problema (otprilike koliko su i plaćene). Da piše Mona na njoj prodala bih je 5 puta😂 U principu ako imate trenutne prepoznatljive "statusne simbole" - mona, zara, karl lagerfeld patike, liu jo I ostalo, to se prodaje.
2024 08 27
Pa da... Žalosno...
2024 08 27
Her istina to za brendove. Neki brendovi su bas trazeni i go*no da stave i nalepe taj naziv mislim da bi se prodalo. A sto se tice prodaje, iskreno mene bas briga za to. Ne zivim od ovoga. Ako se proda super, ako ne mogu nositi za po kuci, pokloniti ili baciti.
2024 08 27
1 2