Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Zaludjenik za knjige!

Eh, da, a od Rusa je meni omiljena Zapisi iz podzemlja od Dostojevskog. Posle te knjige nisam mogla da se opasuljim. Kratka, ali ubitacna. Toliko mudrosti na toliko malo strana, neverovatno kakav je to um bio :)
2016 01 28
> Maculi: > Što se tiče fimova koji su rađeni po nekoj knjizi, apsolutno se slažem da ne mogu preneti potpuni doživjaj sa listova na ekran. Neverovatno je da film koji podrazumeva da aktivira više opažaja, boje, akciju , zvuk čak i 3D anmaciju, ne može da zaameni fikciju koju stvori ljudski um dok čita. > Opet, meni je zanimljivo da prvo nešto pročitam pa da onda pogledam film i uporedim doživljaj. > Knjiga "Parfem" me je zakucala i morala sam da je pročitam skoro u jednom dahu . Priča koja učini da se potpuno naježiš , da ti se skoro krv sledi od neverovatne fabule. Moram priznati da mi se i film dopao ( ako tako mogu nazvati) i da je izuzetno dočarao jedan poremećen um , njegovu opsesiju, svu nevinost devojaka njegovih žrtava.. Tako da preporučujem da prvo pročitate-ko sme .. Opasna knjiga! > "Divne kosti " sam takodje pročitala u dahu.. Ošamari te prvom rečenicom i samo gutaš listove. Jedino kraj bih uradila drugačije.. Film još nisam pogledala ali svakako ću. > Bilo bi zanimljivo i to uporediti . > Kad sam bila klinka fascinirana sam bila sestrama Bronte i naravno sve pročitala ... Mislim da sam "Orkanske visove" sanjala, godinama, neke scene su mi se kao neizbrisive slike urezale u misli ali ni taj film kao ni Džejn Ejr nisu ni blizu napisanom tekstu. Sve mlako. Više mi se dopalo kako je Kate Bush otpevala ... :D Eto, a na primer, ta dva filma su mi feenomenalna, a nisam ih prethodno citala.. Parfem sam gledala u srednjoj i svima ga preporucivala da gledaju jer je bio nesto nesvakidasnje sto se filmova tice. Nakon filma"Divne kosti" sto kaze Micili, nisam mogla daaanima da se oporavim. Uvek se previse udubim, i ureze mi se. A da ne pricam koliko volim Saoirse Ronan i njenu glumu. Mlada a pretalentovana! :D Ja imam problem da kad gledam prvo film pa citam knjigu, ne mogu podjednako da se uzivim jer mi onda likovi u knjizi vec imaju taj lik iz filma, i onda izgubim volju da uopste i citam knjigu :/
2016 01 28
Pokusaj da se knjizevno delo prenese na ekran meni deluje kao nedostatak ideja i maste. Pa cak i skrnavljenje ponekad (evo najnoviji primer je film radjen po knjizi Pedeset nijansi). Da se razumemo, knjiga kao knjiga nije za Nobelovu nagradu ali ima nekog sarma, i svi koji smo je citali prihvatili smo je na svoj nacin. Dok film deluje plitko i ne vidi se ni gram emocija kojih je knjiga puna.
2016 01 29
A Gijom Muso? Procitala sam 6 njegovih naslova, tragam za jos 6... :) Inace, moj muz nije zagovornik pravljenja kucne biblioteke, pa sam ja uyela stvar u svoje ruke :) Procitala sam mnogo knjiga, nema sanse da se setim svih naslova... Ali one koje su mi bas ostale urezane su knjige: ,,Zato sto te volim,, ,,Samo budi ovde,, ,,Paralelni svet,, ,,1984,, ,,Ana Karenjina,, ,,Gordost i predrasude,,. Izvinjavam se onima koji vole ove ,,savremene,, pisce, poput Danijele Stil, Jelene Bacic i sl., postujem, ali ih ne volim, ne mogu da citam... Super teme, do sutra bih mogla da pisem o naslovima i piscima... :)
2016 01 31
Danydany dobro dosla, drago mi je sto delimo isto interesovanje. Gijom Muso - procitala sam samo jednu knjigu a onda me je privuklo nesto drugo i zaboravila sam na njega. Hvala sto si me podsetila. Bas ih je nesto stancovao u poslednje vreme. Sta mozes da mi kazes o knjizi Paralelni svet? Jedna moja drugarica je bas skoro prokomentarisala da ne preporucuje za citanje pa sam je i ja zaobisla....
2016 01 31
Ako mislimo na Paralelni svet koji je pisao Benedikt citaj jedino ukoliko verujes u paranormalno. Mene je ta knjiga toliko privukla ka parapsiholoskim i paranormalnim pojavama, naucila me da pratim svoj instinkt (npr. predskazanja u snovima). Ima i mnogo zanimljivosti (npr. kletve americkih predsednika i slicno). Ja licno volim tu tematiku, sve su price i pricice u pitanju (nije roman), ali koga to ne interesuje neka preskoci.
2016 01 31
A Musoa sam bas gotivila dok se nije komercijalizovao i otisao u Ameriku. Jedino novo sto je izbacio, a da iole nesto vredi, po mom misljenju naravno, je Central park (i to ako obrisemo poslednju glavu).
2016 01 31
Preporucujem od Nore Roberts - Pobuna .... zanimljiva knjiga .
2016 01 31
Hvala ;) Po meni, Muso se bas izdvojio od savremenih pisaca i sve njegove knjige citam u jednom dahu, upravo sam kupila jos jednu sada ,,Devojka od papira,, i jedva cekam da krenem... A sto se tice knjige ,,Paralelni svet,, predobra, jeste da neces spavati nedelju dana posle citanja, ali ok. Knjiga se sastoji od prica, dokazi da u stvari postoji nesto i neko sa ,,one strane,,. Govori o pojavljivanju osoba koji su umrli, o prizivanju duhova i sl. Preporucujem, zaista...
2016 02 01
I da, u pravu ste da nikako ne moze film dati isti dozivljaj kao knjiga. Ja likove iz knjiga dozivljavam na svoj nacin, pa se desava da u filmu, po knjizi koju sam procitala, bude lik koga nisam tako zamisljala i onda mi se film ne dopadne uopste.
2016 02 01
@danydany I ja jos citam sve od Musoa, samo smatram da se komercijalizovao mnogo od kada je otisao u Ameriku.
2016 02 01
Verovatno da jeste, ali prosto volim! :-) Danas sam kupila jos dve: Mozda nebo zna i Ako sutra ne postoji. Sreca! Sad mi fale jos dve. :-D
2016 02 02
Moje preporuke. Lagano stivo: Sofi Kinsela - Serijal o Kupoholicarki Gustavo Bolivar Moreno - Nema raja bez silikona Federiko Moca - Tri metra iznad neba Sesilija Ahern - Knjiga sutrasnjice Sesilija Ahern - Na kraju duge Kolin Falkoner - Anastazija Teze stivo: Tomas Haris - Tajna Hanibala Lektera Dzefri DIver - Sakupljac kostiju Stig Lason - Muskarci koji mrze zene Den Braun - Inferno Suada - Ziva spaljena Nadam se da sam nekom pomogla! :)
2016 02 07
Dobila sam juce knjigu "Maktub", citajuci, pocela sam da se pitam da li uopste nesto znam o zivotu. :-)
2016 02 08
Hvala svima na preporukama. Ja sam sad pocela Pre nego sto umrem, za sada mi se ne svidja al javicu sta je do kraja bilo.
2016 02 08
1 2 ... 9 10 11 12 13 14 15 ... 19