Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Zaludjenik za knjige!

@Micili88 Citala, i meni se dopada :)
2016 02 08
Citala sam Isabel Aljende - O ljubavi i senci ....... Juce sam pocela od moje omiljene Danijele - Klon i ja.....
2016 02 08
Mereškovski: Vaskrsli bogovi I i II, Smrt bogova Umberto Eko: Ime ruže Kami: Stranac Niče: Tako je govorio Zaratustra Kafka: Proces Osho: Knjiga o spoznaji Orvel: Životinjska farma Kami: Mit o Sizifu Murakami: Južno od granice, zapadno od Sunca Tom Noks: Tajna postanka Džejmi Ford: Boje ljubavi Nikolo Amaniti: Kako bog zapoveda Kastaneda: Učenje don Huana Za totalno opuštanje uvek i u svim starosnim dobima (od 7 do 107 godina): Tolkin: Silmarilion, Deca Hurinova... (i sve ostalo njegovo) Den Braun: Andjeli i demoni, Da Vinčijev kod Ko voli aforizme i fragmente: Zaratustra: O prirodi dobra i zla Da Vinči: Predskazanja To su mi neke od omiljenih koje bih svima rado preporučila, ako neko ima preporuku slične literature neka javi... :)
2016 02 10
Murakami mi je jedan od omiljenih pisaca. Citaj od njega Norvesku sumu (jos ako slusas the Beatles slusaj i tu pesmu). Knjiga kao da se pisana u ritnu te pesme. Takodje, odlicna mu je Bezbojni Curuku Tazaki i njegova godina hodocasca.
2016 02 10
Norvešku šumu mi je preporučio drugar i nju imam u planu (i slušam Bitlse), ubaciću i tu drugu, grazie. :") Moram da dodam i Karier/Forman: Gojine utvare
2016 02 10
Trenutno citam Maktub Od Kuelja i uzivam :)
2016 02 10
Ja sam Maktub spremila za citanje, ali me omela 1Q84 od Murakamija :) @Iva1991B Ako volis japansku knjizevnost, mogu da ti preporucim jos par naslova :)
2016 02 11
hehe, dakle svi uzivamo u Maktub-u. :)
2016 02 11
Naravno, uvek, Japanci su meni mnogo bolji od klasičnih ljubavnih, meni lično često previše bljutavih, romana. :) Ja sam trenutno kod Rusoa, čitala sam za neki rad ''Emil ili o vaspitanju'', sad rekoh da pročitam i nastavak ''Emil - Sofija ili žena''. (: Ispustila sam Stivena Kinga, ,,Vreća kostiju'' mi je omiljena, iako ne volim mnogo horor i fikciju, on mi je za potpuno opuštanje i nerazmišljanje super.
2016 02 11
Od Koelja sam prvo procitala Preljubu, nesto mi se nije svidela. Pa sam zbog toga bila skepticna prema ovom piscu misleci da ga samo reklamiraju a da ustvari nije jedan od najcitanijih danasnjice.... Alhemicar je vec promenio stvar. Imam i Jedanaest minuta ali jos nije dosla na red. A sad i Maktub ide na spisak :")
2016 02 11
Ja tek sad otkrih ovu temu. Volim da citam, prilicno raznovrsne zanrove, ali ne pratim slepo reklamirane i popularne knjige. Ponekad imam utisak da ljudi citaju Musoa samo zato sto je to IN. Mozda gresim, nisam neko ko je kriticar niti se razumem u knjizevnost, citam da se opustim i pre svega volim da uzivam u knjizi. Vidim da se u poslednjih nekoliko postova pominje Murakami, ja sam ga skoro otkrila i procitala Norvesku sumu, Kafka na zalu, Sputnik ljubavi, a zanima me utisak o knjizi 1Q84, ili neka jos neka preporuka. Trenutno citam Nikom ni reci od Kobena, lagano stivo i zanimljiva prica koja drzi paznju. Za prvi post od mene toliko, mislim da cemo se cesto druziti na ovoj temi :)
2016 02 11
Ja sam od Koelja prvo procitala Alhemicara, pa onda sve ostalo. Meni je njegova omiljena Djavo i gospodjica Prim. Sjajna prica, vrlo interesantna :)
2016 02 11
sovica011 dobro dosla ;) Ja iskreno prvi put cujem za Murakamija... :") hvala na otkricu
2016 02 11
Za Murakamija se pretpostavlja da ce za koju godinu dobiti Nobela za knjizevnost (mada je meni mnogo zao sto nece Kunderi da daju Nobela, ali politiak je to, nazalost). Imas i Rjui Murakamija, on je isto dobar, ali je meni Haruki odlican :)
2016 02 11
Sovice, to za Musoa je i meni trip, mada sam ja od njega citala ,,Samo budi ovde", stvarno nije losa knjiga, ali i ja nesto imam averziju prema tim ultrapopularnim imenima, tako mi je i sa Koeljom. Cula sam da je dobar bas, ali nesto ne mogu da nateram sebe da ga citam, ni Musoa ne bih citala da nisam dobila knjigu za rodjendan. Tako sam i Sidni Seldona zaobilazila, ali dopala mi se dosta ,,Ispricaj mi snove". Murakami se meni bas svidja, bas. Planiram da uzmem sve od njega i da idem redom. A ko voli istorijske stvari preporucujem Mereskovskog, pogotovu ako neko voli Da Vincija, on je savrseno pretocio njegovu biografiju u roman. I o Julijanu Apostati je pisao, o Napoleonu, o Petru velikom... Nije dobio Nobela, ali je bio 9 puta nominovan valjda, sto je opet nesto. :)
2016 02 11
1 2 ... 10 11 12 13 14 15 16 ... 19