Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Zaludjenik za knjige!

Maculi mislim da se Hoseini malko opustio zbog jako velike popularnosti nakon Lovca i 1000 cudesnih sunaca. Pretpostavljam da sujeta i samouverenost porastu u tim trenucima pa mislis da vise ne moze da ne ispadne dobro. Negde na pocetku ove teme sam preporucila knjigu "Krovovi Persije", mislim da po nacinu iznosenja dogadjaja moze da se meri sa Lovcem na zmajeve. Prica je potresna i puna divnog osecanja prijateljstva i bliskosti, osecanja da tvoj zivot nije vise tvoj. Zaista ne moze da se zaboravi.
2016 01 25
A sto se tice ruskih klasika - Ana Karenjina! :)
2016 01 25
Da li je neko zainteresovan za kupovinu knjiga? Imam ih dosta cak i na ruskom /beletristiku/ .Nova sam ovde ali vidim da je moguca i adekvatna zamena.
2016 01 27
Možete navesti koje knjige imate, koja je cena i u kakvom su stanju. Možete ih čak i slikati. Rade se i razmene naravno, ko je voljan i ako vam odgovaraju knjige koje neko nudi :")
2016 01 27
Preporuka za Dama i jednorog - Trejsi Ševalije!
2016 01 27
Preporuka za sve od Trejsi Ševalije! :D Ona kad vas uhvati u mašinu, ne pušta! I nikako ne gledati filmove nakon knjiga, meni bar, to sve pokvari(posebno razočarenje u filmove Devojka sa bisernom minđušom i Vremeplovčeva žena nakon onih fenomenalnih knjiga) :D
2016 01 27
Uh, ja od gimnazije imam traumu od rusa. Da li zbog profesorke ili cega, ali meni su mahom bili dosadni. Jedino kada je naisao Dostojevski tu sam se zalepila za stolicu. Ali iskreno, Karenjina mi je isla na nerve.
2016 01 27
Mislim da traze preozbiljnu literaturu za godine kada te malo interesuju knjige uopste. Neke od tih dela koja su nam trazili u skoli uspela sam da ukapiram sustinu tek kasnije kada sam ih ponovo procitala. Sto se tice filmova koji se snimaju na osnovu knjiga tu se slazem sa sandy89. I meni su mnogi filmovi upropastili dobru pricu oz knjige. Jednostavno je ne moguce da se neki napisani dogadjaji isto tumace od strane razlicitih ljudi.
2016 01 27
Drago mi je što se na ovom sajtu otvorila i ovakva tema o knjigama koje toliko volim. Mogu s ponosom da se pohvalim da posedujem i više od biblioteke. :) Moja topla preporuka jeste knjiga "Poljupci se ne troše" autorke Rakel Martos u izdanju Beoletre. Odavno nisam pročitala tako dobru knjigu! :)
2016 01 28
Lalalalalala, bas zvuci zanimljivo :) Moja preporuka u skorije vreme je "Jedne zimske noci'' - Simon Sebag Montefjore.
2016 01 28
Što se tiče fimova koji su rađeni po nekoj knjizi, apsolutno se slažem da ne mogu preneti potpuni doživjaj sa listova na ekran. Neverovatno je da film koji podrazumeva da aktivira više opažaja, boje, akciju , zvuk čak i 3D anmaciju, ne može da zaameni fikciju koju stvori ljudski um dok čita. Opet, meni je zanimljivo da prvo nešto pročitam pa da onda pogledam film i uporedim doživljaj. Knjiga "Parfem" me je zakucala i morala sam da je pročitam skoro u jednom dahu . Priča koja učini da se potpuno naježiš , da ti se skoro krv sledi od neverovatne fabule. Moram priznati da mi se i film dopao ( ako tako mogu nazvati) i da je izuzetno dočarao jedan poremećen um , njegovu opsesiju, svu nevinost devojaka njegovih žrtava.. Tako da preporučujem da prvo pročitate-ko sme .. Opasna knjiga! "Divne kosti " sam takodje pročitala u dahu.. Ošamari te prvom rečenicom i samo gutaš listove. Jedino kraj bih uradila drugačije.. Film još nisam pogledala ali svakako ću. Bilo bi zanimljivo i to uporediti . Kad sam bila klinka fascinirana sam bila sestrama Bronte i naravno sve pročitala ... Mislim da sam "Orkanske visove" sanjala, godinama, neke scene su mi se kao neizbrisive slike urezale u misli ali ni taj film kao ni Džejn Ejr nisu ni blizu napisanom tekstu. Sve mlako. Više mi se dopalo kako je Kate Bush otpevala ... :D
2016 01 28
Posebna isporuka od Danijele je slobodna
2016 01 28
Jao ja veoma retko uzmem u ruke neke, kako ih je Maculi nazvala opasne knjige. Sva ta ubistva i poremecenost mene jako opterecuje. Onda danima budem kao duh, sve radim mehanicki i samo mi uglavi odzvanjaju recenice koje su bile "najjace". Onda ne mogu da pocnem sledecu knjigu dok nju malo ne potisnem. Zato se radije okrecem knjigama sa manje potresnih detalja.
2016 01 28
Elly, licitarala sam je na limundu, pa ako ne pobedim pisem ti u inbox da se menjamo. :")
2016 01 28
@Maculi U potpunosti se slazem za hoseinija. ja sam mnogo ocekivala od trece knjige, ali sam se bas razocarala. Moj kolega, koji je takodje obozavalac Hoseinija nije cak mogao ni da je zavrsi. Takodje slazem se i sa @Micili88 da se verovatno malo opustio nakon onakve dve knjige. Ko ih nije citao one moraju da budu pod must read :)
2016 01 28
1 2 ... 8 9 10 11 12 13 14 ... 19