Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Klubovi, sastanci istomišljenika /

Zaludjenik za knjige!

Ja svaki put kada kupujem novu knjigu razmisljam o Hermanu Hese, ali se na kraju ne odlucim za njega. Sidarta me je svaki put privlacila ali i dalje nije stigla na red. Pocela sam Ubica Bogova, a sledeca ce mi verovatno biti Dama i jednorog od Trejsi Sevalije.
2016 01 18
Hese je specifican veoma. Sidarta je ok, nije toliko depresivna, vise o trazenju sebe i smisla zivota. Ali Stepskog vuka sam ja pokusavala da procitam jedno 5 puta pre nego li sam uspela da je procitam, a procitala sam je kada mi je bilo najteze. Igra staklenih perli je odlicna i nju ti preporucujem, kao i Kunderu, on ima sjajna dela (jeste da su ova poslednja malo i politicka, ali to je razumljivo kad se zna njegova situacija). Ja gotivim i japansku knjizevnost dosta (ne samo Murakamija) vec generalno njihovu knjizevnost. Interesantne teme, nekada svakodnevne, ali tako lepo napisane i objasnjene u duhu njihove kulture. Mnogo sam naucila o Japanu iz tih knjiga.
2016 01 18
Meni su sve te knjige koje opisuju druge kulture jako interesantne. Indu Sundaresan mi je jedna od omiljenih pisaca o Indiji, kao i Džin Sason o Saudijskoj Arabiji.
2016 01 18
Ovo je prava tema gde bih mogla da vas pozovem da se zajedno igramo :) u pitanju je igra gde treba svaka od vas da nadje 6 zainteresovanih osoba za razmenu knjiga. Znači ukoliko je neko zainteresovan javi se meni pa ću malo više da mu objasnim. Ukoliko mi se javite dobićete jednu adresu na koju treba da pošaljete knjigu, da li da kupite novu ili vašu na vama je izbor :) Najdivnija stvar jeste što svaka od vas šalje samo JEDNU KNJIGU a DOBIJA 36 KNJIGA. Nema nikakve prevare, molim samo ozbiljne devojke da se javljaju nije nam cilj nikoga da prevarimo. :)
2016 01 18
Knjige koje su na mene ostavile utisak i koje preporučujem od <3 - Odri Nifeneger : Vremeplovčeva žena - Henrik Sjenkjevič: Kroz pustinju i prašumu - Erih Marija Remark : Tri ratna druga
2016 01 18
Micili88 ___ ja zavrsavam knjigu Posebna isporuka..... opet cemo da odradimo razmenu ? Ponudi mi neke knjige , pa cemo lako . Pozz
2016 01 22
Vazi Elly. Jel imas jos neku preporuku za knjigu?
2016 01 23
Tek sad videh temu .. Sve knjige od Remarka sam pročitala po nekoliko puta . U situacijama kad mi je u životu bilo najteže ( ležala sam u bolnici godinu dana) čitala sam ponovo Remarka. Nisam mogla ništa pitko i lako.. Tebao mi je baš on da mi pokaže kako su drugi preživeli i mnoge gore stvari u životu , rat, logore, ludilo onog vremena o kojem je pisao. I to mi je davalo uvek duplu snagu. Hese uvek. Andrić zauvek. Mali princ uvek , mislim da sam bar 1000 puta pročitala tu knjigu koja mi svaki put otvori jedan nov kutak u svesti o važnosti mnogih stari koji prolaze neprimetno kraj nas. Kako vrednovati nemerljive stvari, prijateljstvo, ljubav , kako biti usamljen u mnoštvu .. Ponovo čitam neke knjige koje vredi pročitati više puta i posle par godina , neke doživim na drugačiji način. Haled Hoseini njegove tri predivne i neverovatno emotivno nabijene knjige ponovo čitam . Njega sam svrstala u pisce koji mogu ravrnopravno stati uz Remarka, Hesea, Bromfilda, sve klasike književnosti ... Odličan!!! Preporučujem od srca. Nastaviću....
2016 01 23
Maculi slazem se za Haled Hoseini. Nisam procitala ovu trecu najnoviju ali se nadam da cu uskoro biti u prilici i to da ucinim. Od Remarka sam procitala samo Iskra zivota i mnogo me je potresla. Jer sve sto citam ja mogu u glavi i da vizualizujem, tako da su i mene sva ta desavanja jako bolela kao i likove iz romana.
2016 01 23
Ah da, sto se tice malog princa, naravno da ga volim, i sada kao odrasla, i ranije kao dete.... Skoro sam i pogledala jedan odlican film, mislim da se isto zove Mali princ i odusevila se.
2016 01 23
jos jedna knjiga koju bih preporucila je Still Alice (kod nas prevedena Jov uvek Alis, Carobna knjiga). Fantasticna knjiga o zeni koja se bori sa Alchajmerom.
2016 01 24
A od Remarka se mora procitati Na zapadu nista novo. Jako potresna knjiga, ali fenomenalna. Takodje Dzoni je krenuo u rat (Laguna aje nedavno to konacno prevela). Fenomenalna anti ratna knjiga, ali takodje, teska.
2016 01 24
cao devojke jer ima neka od vas knjigu marsovac za razmenu a ako je malo jeftinija mmogu i da je kupim. ovde se na kioscima sve rasprodala
2016 01 24
Micili88, svakako pročitaj " A planine odjeknuše", treću Hoseinijevu knjigu. Priznajem , moja očekivanja su bila velika jer su me "Lovac na zmajeve" i "1000 čudesnih sunaca" bukvalno iščupale iz mog sveta, odvela u krajeve koje nikad ranije nisam posetila , unele neverovatan nemir iščekivanja šta će se sledeće dogoditi .. Ni jedna knjiga me nije toliko "ošamarila" da sam se i ljutila i divila i strahovala, bolovala sve rane glavnih aktera , strepela i bila šokirana obrtima u priči, surovosti ali i lepoti emocija.. da sam zaista morala da napravim paralelu sa Remarkom gde sam se osećala slično, čak i ne toliko jako potrreseno ali i ispunjeno nakon čitanja. "Planine.." su po meni za dve nijanse slabija knjiga . Poseduje divne delove i fenomenalne slike , preplete dogadjaja koji su poput prethodne dve , dirljive i snažne likove, ali i neke delove koje bih lično izbacila kao suvišne i pomalo razvučene. Neću da prepričavam.. Vidi se da su prethodne dve dugo dozrevale u njemu i da su "starije" i završene u savršenom krugu po lepoti građenja priče. Ovde je to samo malo lošije, ili nas je možda samo razmazio onim vrhunskim knjigama ??? Ipak , vredi pročitati, uporediti.. . I dalje je klasa i jedva čekam da napiše neki nov roman. Kad smo već kod Remarka, Crni obelisk nemojte zaobići nikako.!!! Voli li neko ruske klasike? Čitate li ih ?
2016 01 25
Maculi Micili88, svakako pročitaj " A planine odjeknuše", treću Hoseinijevu knjigu. Priznajem , moja očekivanja su bila velika jer su me "Lovac na zmajeve" i "1000 čudesnih sunaca" bukvalno iščupale iz mog sveta, odvela u krajeve koje nikad ranije nisam posetila , unele neverovatan nemir iščekivanja šta će se sledeće dogoditi .. Ni jedna knjiga me nije toliko "ošamarila" da sam se i ljutila i divila i strahovala, bolovala sve rane glavnih aktera , strepela i bila šokirana obrtima u priči, surovosti ali i lepoti emocija.. da sam zaista morala da napravim paralelu sa Remarkom gde sam se osećala slično, čak i ne toliko jako potrreseno ali i ispunjeno nakon čitanja. "Planine.." su po meni za dve nijanse slabija knjiga . Poseduje divne delove i fenomenalne slike , preplete dogadjaja koji su poput prethodne dve , dirljive i snažne likove, ali i neke delove koje bih lično izbacila kao suvišne i pomalo razvučene. Neću da prepričavam.. Vidi se da su prethodne dve dugo dozrevale u njemu i da su "starije" i završene u savršenom krugu po lepoti građenja priče. Ovde je to samo malo lošije, ili nas je možda samo razmazio onim vrhunskim knjigama ??? Ipak , vredi pročitati, uporediti.. . I dalje je klasa i jedva čekam da napiše neki nov roman. Kad smo već kod Remarka, Crni obelisk nemojte zaobići nikako.!!! Voli li neko ruske klasike? Čitate li ih ?
2016 01 25
1 2 ... 7 8 9 10 11 12 13 ... 19