Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Odzvonilo je.

> supergaga: > > DzoDzo: > > Jeste, Jaco, ali ovde nije rec o tome da nema resenja za kanalizaciju, nego zasto nema para za to resenje. > > Zasto neko ima mesecne prihode od par stotina hiljada dinara i ne placa doprinose od 20 do 30k za registrovanu online prodaju. > > Pa puta koliko takvih, i ti bi imala resenu kanalizaciju, neko bi imao gde da upise dete u vrtic... > Meni je neverovatno što Vi ozbiljno mislite da su ovi sitni trgovci na crno problem vredan spomena u državi gde je npr za rekonstrukciju nadstrešnice planirano 3mil. a potrošeno 16 i SVAKI budžetski projekat se izvodi u sličnoj (ili većoj) proporciji realnog koštanja i trpanja u privatne džepove predstavnika vlasti...zamislite koliko će tek EXPO da nas sa'rani 🤮 Zamolila bih da se ne pominje nadstresnica, znaci jbt, gde god se okrenem, ne moze prica ni jedna bez toga.
2025 04 16
> DzoDzo: > Zamolila bih da se ne pominje nadstresnica, znaci jbt, gde god se okrenem, ne moze prica ni jedna bez toga. A ja se baš pitam, tako 'nailazeći' povremeno ovde na forum, da li MK ljudi žive u nekom paralelnom univerzumu u odnosu na mene ili gde...uključila sam se u ovu temu jer nije bila za atrofiju mozga i prokomentarisala sam nešto što me jako pogađa...nisam morala spomenuti nadstrešnicu, ali računam da taj finansijski podatak svi znaju pa...ako je ovo već neka kritika društva - kako ne spomenuti to? Mogla sam ispričati priču mog poznanika koji je želeo da u saradnji sa državom radi nešto pa kad su mu rekli da deo koji inače prodaje za 130din. stavi da košta 3000 (!!!) šokirao se i povukao iz te priče (ali neko drugi je 'ladno uskočio)...ali važi, neću više komentarisati, kapiram da mi nije ovde mesto.
2025 04 16
> supergaga: > > DzoDzo: > > Zamolila bih da se ne pominje nadstresnica, znaci jbt, gde god se okrenem, ne moze prica ni jedna bez toga. > A ja se baš pitam, tako 'nailazeći' povremeno ovde na forum, da li MK ljudi žive u nekom paralelnom univerzumu u odnosu na mene ili gde...uključila sam se u ovu temu jer nije bila za atrofiju mozga i prokomentarisala sam nešto što me jako pogađa...nisam morala spomenuti nadstrešnicu, ali računam da taj finansijski podatak svi znaju pa...ako je ovo već neka kritika društva - kako ne spomenuti to? Mogla sam ispričati priču mog poznanika koji je želeo da u saradnji sa državom radi nešto pa kad su mu rekli da deo koji inače prodaje za 130din. stavi da košta 3000 (!!!) šokirao se i povukao iz te priče (ali neko drugi je 'ladno uskočio)...ali važi, neću više komentarisati, kapiram da mi nije ovde mesto. Zive u paralelnom univerzumu i sve komentarisu iz svoje zone komfora, za njih kao da ne postoji stvaran svet u Srbiji.
2025 04 16
Moze npr 20 dinara da bude porez na vazduh i da novac ide u važna istraživanja, to je sitno po jedinki, a veliki novac na globalnom nivou, bez obzira sto zvuci smešno da se i vazduh oporezuje A stan mi jeste odjednom oporezovan sa 8 na 18k, mozda iz Rakovice otišao na Dorćol 😊
2025 04 16
Pobogu... Ovo nije sajt na kom treba da se iko bavi tom situacijom. Naucite sta znaci vreme i mesto. Znaci, vise mi se povraca od politickih prica svuda, sledeca faza je u podforumu trazim, pa neko napise temu da trazi haljinu i onda ide ali nadstresnicaaaa. Ok, desilo se sta se desilo, borba oko toga se ne vodi na ovom mestu.
2025 04 16
> DzoDzo: > Pobogu... Ovo nije sajt na kom treba da se iko bavi tom situacijom. > Naucite sta znaci vreme i mesto. > Znaci, vise mi se povraca od politickih prica svuda, sledeca faza je u podforumu trazim, pa neko napise temu da trazi haljinu i onda ide ali nadstresnicaaaa. > Ok, desilo se sta se desilo, borba oko toga se ne vodi na ovom mestu. A Vi ste autoritet za 'vreme i mesto'? Zavidno samopouzdanje, nema šta 😁, hvala na ekspertizi ali sa mojih 54 sama sebi određujem i mesto i vreme - u mom univerzumu 'borba oko toga' se vodi uvek, svuda i neće prestati...i da ponovo objasnim onima koji se prave da im nije jasno otkud mi ideja - Vi ste započeli društveno angažovanu priču pa pomislih - evo konačno nečeg što nisu apsolutne gluposti ali...nmvz, laku noć, uživajte u svom bablu....
2025 04 16
> DzoDzo: > Pobogu... Ovo nije sajt na kom treba da se iko bavi tom situacijom. > Naucite sta znaci vreme i mesto. > Znaci, vise mi se povraca od politickih prica svuda, sledeca faza je u podforumu trazim, pa neko napise temu da trazi haljinu i onda ide ali nadstresnicaaaa. > Ok, desilo se sta se desilo, borba oko toga se ne vodi na ovom mestu. Od čega vam se povraća? Tema je porez i članica je navela na koje načine se u ovoj državi manipuliše novcem poreskih obveznika. Korupcija je finansijska manipulacija. Na žalost fatalna. Ali nije to sad ni primarno, nego, kad vidite da članica koja ne spava na forumu dan i noć iznese neki svoj stav, pa ispoštujte. Divno je da i drugi ljudi učestvuju na forumu jer je ovo sajt otvorenog karaktera. Nemojte “skočiše ko Huni” što reče Sergej Trifunović… malo uvažavanja
2025 04 16
Iskreno, ni meni nije porez suštinski opravdan, jer ulozis novac da nešto kupis, pa opet placas to sto imas, a nije održavanje. Medjutim, shvatam da državna kasa mora da se puni nekako, pa mi je logicno ako već plaćamo to sto smo kupili, ne moramo da imamo probleme tipa poplave u stambenim jedinicama u gradu, zbog manjka kapaciteta kanalizacionog sistema, a usled bespravne gradnje, koja je ozvaničena pravno usled korupcije, očigledno. Ako dozvolite gradnju, a nema kapaciteta za druge objekte, koji su vec izgradjeni odavno u skladu sa propisima, onda obezbedite ostale izdvajanjem prihoda od poreza. Nas problem u ulici postoji desetak godina, nije nastao usled lajv prodaja i prodaja iz džakova, vec usled zabolemedupe afirmacije. Kad budu regulisali da uzmu porez i na ovo, ne verujem da će graditi drzavne vrtiće ili uložiti u novu opremu u bolnice, pogotovo sto se sve privatizuje. Sad mi pade na pamet- mora da nam je zato skočio porez- više vrede stanovi pod vodom 🤩 Inače me politika apsolutno ne zanima, tv ne gledam, samo vidim oko sebe šta se dogadja i cujem neke priče koje neću da iznosim, jer nije tema, ali se sve povezuje jedno uz drugo
2025 04 17
> MarianneMary: > > supergaga: > > > DzoDzo: > > > Zamolila bih da se ne pominje nadstresnica, znaci jbt, gde god se okrenem, ne moze prica ni jedna bez toga. > > A ja se baš pitam, tako 'nailazeći' povremeno ovde na forum, da li MK ljudi žive u nekom paralelnom univerzumu u odnosu na mene ili gde...uključila sam se u ovu temu jer nije bila za atrofiju mozga i prokomentarisala sam nešto što me jako pogađa...nisam morala spomenuti nadstrešnicu, ali računam da taj finansijski podatak svi znaju pa...ako je ovo već neka kritika društva - kako ne spomenuti to? Mogla sam ispričati priču mog poznanika koji je želeo da u saradnji sa državom radi nešto pa kad su mu rekli da deo koji inače prodaje za 130din. stavi da košta 3000 (!!!) šokirao se i povukao iz te priče (ali neko drugi je 'ladno uskočio)...ali važi, neću više komentarisati, kapiram da mi nije ovde mesto. > Zive u paralelnom univerzumu i sve komentarisu iz svoje zone komfora, za njih kao da ne postoji stvaran svet u Srbiji. Mislim da MK ljudi ne zive u paralelnom univerzumu vec su posveceni svojim online aktivnostima I ne bave se toliko vestima I svim ostalim ako su posveceni svom poslu/hobiju vise od ostalih mislim da to ne treba vredjati jer je pametnije imati mozda I manje informacija oko protesta I nadstresnice jer 6 meseci se protestuje i efekta nekog I nema,bolje je da se zamajavam sa internet prodajom nazad jer se bar osecam lepse vise prodajem i kupujem onda i bavim se automatski srecnijim temama za zivot.
2025 04 18
> DzoDzo: > Pobogu... Ovo nije sajt na kom treba da se iko bavi tom situacijom. > Naucite sta znaci vreme i mesto. > Znaci, vise mi se povraca od politickih prica svuda, sledeca faza je u podforumu trazim, pa neko napise temu da trazi haljinu i onda ide ali nadstresnicaaaa. > Ok, desilo se sta se desilo, borba oko toga se ne vodi na ovom mestu. Slazem se Dzo Dzo da ne treba se previse baviti tim cak I kada su u pravu,jer su uzele previse maha a neophodan je zdrav pravac za srecan zivot sa lepim informacijama,da li znas mozda zasto stalno skidaju kozmetiku sa sajta novu sa pravilnim batch codovima.
2025 04 18
> MARKIRANI_SVET: > > DzoDzo: > > Pobogu... Ovo nije sajt na kom treba da se iko bavi tom situacijom. > > Naucite sta znaci vreme i mesto. > > Znaci, vise mi se povraca od politickih prica svuda, sledeca faza je u podforumu trazim, pa neko napise temu da trazi haljinu i onda ide ali nadstresnicaaaa. > > Ok, desilo se sta se desilo, borba oko toga se ne vodi na ovom mestu. > Slazem se Dzo Dzo da ne treba se previse baviti tim cak I kada su u pravu,jer su uzele previse maha a neophodan je zdrav pravac za srecan zivot sa lepim informacijama,da li znas mozda zasto stalno skidaju kozmetiku sa sajta novu sa pravilnim batch codovima. Nema efekta???? Uzelo previse maha??? Da li se vi to salite???
2025 04 18
MarkiraniSvet, mislim da ste i Vi na neki način prozvani kroz diskusiju, sudeći po tome po kojim cenama prodajete. Posto podržavate stav da budete maksimalno oporezovani- respect
2025 04 18
> jacaikaja: > MarkiraniSvet, mislim da ste i Vi na neki način prozvani kroz diskusiju, sudeći po tome po kojim cenama prodajete. Posto podržavate stav da budete maksimalno oporezovani- respect Nema to nikave veze sa cenama niti sa njenim profilom, devojka ima 5 predmeta, svojih ličnih, za koje je samom kupovinom platila i porez i pdv i sve ostalo. Reč je o komercijalnim prodavcima koji vrše utaju poreza, dovlače ilegalno stvari iz Turske i sl. pa ih onda ilegalno preprodaju. To nema nikakve veze sa nama koji prodajemo svoju garderobu.
2025 04 18
Prvo, ovo nije sajt gde se iko treba baviti politickim temama. Ko ima 54, ko 24, totalno nije bitno, mada moze biti i da jeste jer smatram da su oni od 54 odgovorni sto ovi od 24 imaju svet kakav imaju, a reklo bi se da nije lep. Drugo, za odredjene odgovornosti, krivicne, prekrsajne postoje mesta gde se treba obracati, ovo je kupoprodajni sajt, tema isu protesti, nadstresnica i slicno. Idite ispred kuce onih koje smatrate krivic za ono sta vas boli i nervira, manite se politizovanja sajta. Koje je moje licno misljenje o svemu je moja licna stvar, prestanite da offujete temu i da ubacujete politicka desavanja u nedostatku ljudi iz okoline koji zele da pricaju o tome sa vama. Sergeja kao rodjena Beogradjanka bolje da ne komentarisem. Kao glumca ga gotivim, kao coveka... Zadrzacu se na ovome. ;) Ali znam samo da neko ko bas nema pojma o nekim stvarima vezano za njega, moze da ga citira. I ne, ne pricam o ovome sa strane medijskih clanaka vec iz licno vidjenih stvari. Markirani, nemam pojma, kozmetika na sajtu je misterija od kad su pocela nova pravila sajta, neke clanice bez problema kace dekante, dok neke zbog toga dobijaju negativne. Da nisi stavljala npr 5 karmina, a pisala cenu za jedan? Her, tako je. <3 Jaca <3
2025 04 18
Inace, moram da dodam. DRUSTVENO ANGAZOVANA PRICA je kada pomenem da se sakuplja nesto za npr 8. mart i javi se Jaca i posalje na adresu crvenog krsta. Kao sto ce se sada organizovati i sakupljanje odece i obuce za maturante. TEMA ova, na kojoj smo sada, se tice kupoprodaje i nacina kako ce se doskociti komercijalnim prodavcima na crno, na nivou drzave, poreske i svega sta ulazi u paket. Sama tema se direktno tice i komercijalnih prodavaca sa sajtova, aplikacija poput insta, fb... Znaci, ja ne iskacem od onoga sta je poenta sajta niti od onoga cemu je mesto na sajtu sa ovakvom poentom. Za 54 godine je valjda, normalno znati CEMU je gde vreme i mesto, a ne da ja sa 37 nekoga ucim klasifikaciji i paralelama. Ne bih se vadila na godine u ovom slucaju, samo pojacava efekat sopstvene degradacije. Noubli ili kako vec, sto se tice komentara "spavanje na forumu", ako mislis na mene, onda sam presjajno organizovana da stignem sve u realu i jos "spavam" ovde. Ne znam da li si cula za mobilne telefone i upotrebu sajta preko pretrazivaca? Da neko ima posla i obaveza na racunaru i da postoji nesto sto se zovu kartice u pretrazivacu, pa udjes kad hoces na sta hoces od otvorenog? Ne znam odakle ti ideja da ikome meris da li ima jedan komentar na forumu ili 444 na dan? Ljude ne postujem prema tome da li su cutolozi ili lajavci nego prema stavu, da li ga uvazavam ili ne. Ali, kao sto napisah, citiranje Sergeja... Bljuc. Ja sada dolazim u problem da citiram npr Frojda, jer se necemo razumeti, pa cu uzalud pisati...
2025 04 18