Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Odzvonilo je.

Moram da uradim osvrst na deo "zivimo u materijalnom svetu". Konkretno, meni je bitno da sutra uvek mogu detetu da kupim sve sto POZELI, ali tu imamo i onaj momenat da to dete ne trazi sutra patike od 300e jer je to apsolutna glupost, vec da bude normalno skromno dete koje ce znati da nece biti bolji covek ako ima patike od tih 300e, umesto npr tromesecnih ili sestomesecnih casova necega sta mu se dopada, koji eto, vrede na tom nekom nivou koliko jedan par patika. Sustinski se sve ubacuje u taj zacarani krug gde zapravo svi moramo imati savrsenu podlogu iz kuce i to neko vaspitanje da ne pokleknemo materijalizmu zarad materijalnih hitova, vec da se sav novac ulaze pametno, znanje prvenstveno, onda ono sto uvek vredi, a to zu zemlja i nekretnine. Npr, ljudi sa kojima se ja druzim, a malo ih je, su oni koji se ne sokiraju kada dodju kod nas i vide kolicinu knjiga. JEDNA osoba je samo imala reakciju wooow, jel' ovo sve tvoje, ovo si sve procitala? i ja sam nekako odmah imala crvenu zastavicu za nju, vrlo brzo se i sama izopstila iz mog kruga. Preko godinu dana nemam tv, i necu ga ni imati skorije, ne pratim nista od toga i nista me ne zanima, gledam svoja posla(iako neki kazu da sam najvece njuskalo ovde npr), imam svoj krug ljudi, onda imam i malo prosireniji krug jer, jel' te, kad se udas, dobijes i one koje mozda inace ne zelis, ali sreca pa smo i muz i ja jednakih stavova o zivotu, pa zajednicki ciljevi nemaju puno odudaranja.
2025 04 15
> MissDiva: > A sve što ste naveli ovde, nema se, jer se ne plaća porez i krade se , pa bi se imalo za zdravstvo, školstvo, primale plate, alimentacije itd. Apsolutno slaganje, pogotovo za alimentacije, gde se vecinom ocevi lagodno provlace radom na crno, davanjem mizerne alimentacije, dok majka vaspitava, hrani, oblaci, skoluje, crkava da bi dete sutra bilo bolji covek od njih dvoje zajedno. Uvela bih im kontrolu samo takvu, javna je tajna da se vecina njih prijavi na minimalac i time steti sopstvenom detetu davanjem onog minimalnog iznosa, otresla bih SVAKOG roditelja koji to radi astronomskim kaznama, totalno sam na strani zena koje imaju lose bivse muzeve da im treba odrati kozu sa ledja kada bez pardona stete svom detetu. U mnogome se zakazuje u drzavi, zaista se nadam da ce ovo o cemu je zapravo, tema da bude jedna ogromna akcija protiv sive ekonomije, ali da u to nece biti ukljuceni izvrsitelji, njih prezirem. Svi znate da sam ja zaista pravicna osoba, sa tim da ne zelim nikom zlo, samo zelim pristojnost i normalnost. Zao mi je onih koji ce mozda nastradati u ovome o cemu je tema, a da su se "samo snalazili", opet kao sto rekoh, prate se cifre i brojevi paketa, tako da dopuna budzeta od par stotina hiljada dinara ne pije vodu. Mozda je neko od svojih bednih prihoda odvojio novac da bude kupac, a onda ta neka insta stranica nije htela da izvrsi reklamaciju, jer ih boli uvo, posto nemaju pib i kazu samo moze nam se da ne reklamiramo robu.
2025 04 15
Nama je bio porez za stan 8000, a sad je 18000, sto znaci da od poreza na imovinu ide sad dosta u državnu kasu. Nisu malo podigli, nego preterali. Sto se više kasa puni, sve se više izmišlja šta jos moze da se oporezuje dodatno, a sportova besplatnih za decu nigde. Deca kupuju vejp i duvaju travu, mnogi na fizičkom sede na klupi, nema takmicenja u pametnim stvarima, već je trend da budeš trash, a ta deca su naša budućnost. Kad bi se na suštinu obraćala pažnja, kada bi svi mi moralno ucestvovali, sistem bi se menjao na bolje. Svaki otac mora da uplaćuje za svoju decu koja žive sa majkom, makar na crno radio; svako usvojeno dete mora da posećuje socijalni radnik i vodi evidenciju; sirotinja mora da ima obezbedjen jedan topli obrok, kao i donaciju za ogrev i osnovnu garderobu za zimu, ne mora da bude novo. Svaki zlostavljac mora da se sankcioniše. Roditelj mora da preuzme odgovornost i brigu o detetu sa kojim živi, da razgovara i prati razvoj. Mora mentalitet da se menja na globalnom nivou, a svaki pojedinac od nas ucestvuje u sistemu.
2025 04 15
Samo da Vam kažem da je 18. 000 din poreza na imovinu minimum minimuma. Sportova besplatnih za decu sigurno ima, jer gotovo svaka opština, barem u Beogradu finansira neke sportske aktivnosti za decu. Istražite malo bolje. Lično sam učestvovala u ogranizaciji jednog sportskog kluba i u saradnji sa opštinom, osnovci su imali besplatne i treninge i turnire. Što se tiče konkretno ovoga sajta, jer je to tema, ovo nije mesto za zaradu i pravljenje biznisa na crno, već da nešto što ne nosite prodate, poklonite ili razmenite. Pod time se misli na lične stvari, koje se podrazumeva da ćete i oprati i opeglati pre nego što nekome pošaljete. Ne bi trebalo da bilo ko, na ovome mestu zarađuje za platu ili još gore nešto više, jer sajt apsolutno tome nije namenjen.
2025 04 15
Da ne postoji siva ekonomija, ne bi ti porez skocio za 10k ;) To je to o cemu ja pricam. One koji postoje kao obveznici je najlakse dodatno oporezovati, povecati im cifre. Vejp i decu bolje da ne komentarisem, uzas uzasa, a roditelji te dece cute na to. Sa svim ostalim se slazem. Sto se tice dela "bar u Beogradu", evo ja se odselih iz mog Bga, i reci cu ono sta sam pricala i pre, samo sa mnogo vise svesti sada, Bg nije Srbija. Ja ako mi dete ne bude u 15 primljenih u vrtic u Petrovcu, nemam drugde gde da ga ostavim, osim da klajcam 20km do NSa, pa tako nazad, pa tako i kad treba da ga pokupim i vratim kuci, sto je 80km na dan. U Bgu u svakom bloku ima po vrtic, i najmanji je problem naci privatni u bas bas uskoj blizini ako dodje do odbijenice. Koliko mogu, radim da bude svuda dobro gde sam, da se poboljsava stanje i situacija, prvo zbog sebe same, onda i zbog drugih. Ali koliko ima ljudi koji potezu da okolini bude dobro?
2025 04 15
Za novu gradnju u centru grada mozda jeste nekome minimum ova suma, ali meni nije normalno odjednom da se podigne vise od 100%. Mozda bi mi bilo ok, da je poskupljivalo često po malo, kao npr prehrambeni proizvodi. Nemam ništa protiv poreza, neka bude i na vazduh, ali da se zna u šta se ulaže i da bude korisno. U ulici imamo problem sa izlivanjem kanalizacije u najnižim prostorijama kad su velike padavine i ništa nisu rešili već mnogo godina unazad, a problem imamo, jer se bez plana gradilo iznad naše ulice i nema kapaciteta za toliku vodu. Postoji rešenje u koje grad ne želi da ulozi, a nije suma toliko velika. Nema veze sto plaćamo svi redovno održavanja. Sportovi imaju besplatni leti u ponekoj opštini, ali reklame uglavnom nigde; njih 20-ak sto se prvi jave, upadnu.
2025 04 15
Jeste, Jaco, ali ovde nije rec o tome da nema resenja za kanalizaciju, nego zasto nema para za to resenje. Zasto neko ima mesecne prihode od par stotina hiljada dinara i ne placa doprinose od 20 do 30k za registrovanu online prodaju. Pa puta koliko takvih, i ti bi imala resenu kanalizaciju, neko bi imao gde da upise dete u vrtic...
2025 04 16
Zato sto nam sistem nije uredjen tako da bitne činjenice budu transparentne, da se poštuju izglasani zakoni, da novac ide uvek tamo gde je neophodan… pa koliko god da nas oporezuju, pitanje da li će jednog dana funkcionisati oporezivanje u korist uredjenja/ stabilnosti drzave, tj u korist naroda. Svega ima, ali je sve i ograničeno, pa se dolazi do toga da se treba juriti veza, a onda je u porastu korupcija. Primer- Nadjes vezu za vrtic koji nije privatan i naravno iskoristis, a zasto ne bi bilo kapaciteta za svu decu, da nema potrebe da se juri veza? Ili- mozda treba cela naša ulica da bude u clanstvu vladajuće stranke, da bi nam priključili novu liniju kanalizacije. Onda se odjednom nadje rešenje, tj novac za ulaganje, nevezano za prihode od poreza. Po meni, svaka ekstra dobit treba da se oporezuje, ne dovodi se to u pitanje, ali problem će da postoji dok god ne pocnemo da se menjamo i mi sami i dok se ne podignemo svi u cilju pozitivne promene na adekvatan način
2025 04 16
> DzoDzo: > Jeste, Jaco, ali ovde nije rec o tome da nema resenja za kanalizaciju, nego zasto nema para za to resenje. > Zasto neko ima mesecne prihode od par stotina hiljada dinara i ne placa doprinose od 20 do 30k za registrovanu online prodaju. > Pa puta koliko takvih, i ti bi imala resenu kanalizaciju, neko bi imao gde da upise dete u vrtic... Meni je neverovatno što Vi ozbiljno mislite da su ovi sitni trgovci na crno problem vredan spomena u državi gde je npr za rekonstrukciju nadstrešnice planirano 3mil. a potrošeno 16 i SVAKI budžetski projekat se izvodi u sličnoj (ili većoj) proporciji realnog koštanja i trpanja u privatne džepove predstavnika vlasti...zamislite koliko će tek EXPO da nas sa'rani 🤮
2025 04 16
> jacaikaja: > Za novu gradnju u centru grada mozda jeste nekome minimum ova suma, ali meni nije normalno odjednom da se podigne vise od 100%. Mozda bi mi bilo ok, da je poskupljivalo često po malo, kao npr prehrambeni proizvodi. Nemam ništa protiv poreza, neka bude i na vazduh, ali da se zna u šta se ulaže i da bude korisno. U ulici imamo problem sa izlivanjem kanalizacije u najnižim prostorijama kad su velike padavine i ništa nisu rešili već mnogo godina unazad, a problem imamo, jer se bez plana gradilo iznad naše ulice i nema kapaciteta za toliku vodu. Postoji rešenje u koje grad ne želi da ulozi, a nije suma toliko velika. Nema veze sto plaćamo svi redovno održavanja. > Sportovi imaju besplatni leti u ponekoj opštini, ali reklame uglavnom nigde; njih 20-ak sto se prvi jave, upadnu. Nisu digli odjednom, nego za poslednjih 15 godina imate povećanje po 1000 din svake godine. E sad koliko je porasla vrednost kvadrata za tih 15 godina, tu gde živite? Infrastruktura takođe, sve to ide od poreza i sličnog. Da se ne krade i plaćamo svi, imali bi. Uzmite u obzir i strane firme koje ne plaćaju porez, potom privatnike koji redovno prijave zaposlene na minimalac.
2025 04 16
> supergaga: > > DzoDzo: > > Jeste, Jaco, ali ovde nije rec o tome da nema resenja za kanalizaciju, nego zasto nema para za to resenje. > > Zasto neko ima mesecne prihode od par stotina hiljada dinara i ne placa doprinose od 20 do 30k za registrovanu online prodaju. > > Pa puta koliko takvih, i ti bi imala resenu kanalizaciju, neko bi imao gde da upise dete u vrtic... > Meni je neverovatno što Vi ozbiljno mislite da su ovi sitni trgovci na crno problem vredan spomena u državi gde je npr za rekonstrukciju nadstrešnice planirano 3mil. a potrošeno 16 i SVAKI budžetski projekat se izvodi u sličnoj (ili većoj) proporciji realnog koštanja i trpanja u privatne džepove predstavnika vlasti...zamislite koliko će tek EXPO da nas sa'rani 🤮 Mislim da su tu negde po brojkama i jedni i drugi. Uzmite u obzir ko sve utaji porez od pijace, Kinezi, MK, KupujemProdajem, Instragram i FB prodaja, prodaja i izdavanje stanova, polovni automobili i da ne nabrajam... Mislim da je kod nas više nelegalnih, nego legalnih poslovanja. Možda Vam ne upada u oči i ne deluje impozantno jer su manje cifre u pitanju, ali brojčano to je jako puno... Evo obratite pažnju i uzmite primer ovog sajta. Koliko ima komercijalnih, a koliko privatnih profila. Pa onda obratite pažnju koliko stvari objavi komercijalni prodavac, a koliko može realno neko ko ima hajde porodicu - muž, žena + dvoje male dece. Dakle drastična je razlika.
2025 04 16
Meni ne ide u glavu da ljudi tako olako pristaju na takve stvari poput oporezivanja bezbroj puta, poreze na nebuloze (vazduh?), mafijasko oporezivanje imovine i slicno. I to je nekome okej jer se polazi od sopstvene guzice u smislu da se mozes snaci nekako, dok recimo zamislite ljude koji su radili i zaradili za stancic, kucu nebitno. Kupili, platili porez i to je sad njihovo. Ili nije? Pa cim placaju porez onda nije njihovo ocigledno. Ne sme ta osoba da se povredi i ne daj Boze ostane nesposobna da radi jer svejedno sto ima taj stan i sto ga je platila zaradjenim i oporezovanim novcem i sto je prilikom kupovine platila porez na isti, jer ako vise nije u stanju da radi i zaradjuje nece imati da plati taj izmisljeni harac i ostace bez ONOG STO JE NJENO, sto je kupila OPOREZOVANIM NOVCEM, na sta je vec PLATILA POREZ. E, o tome se radi. Platis jednom, ne celog zivota da im placas kriminal koji je legalizovan. Je l ima covek ovde nekad mira? Ono, da dodje kuci uvece i legne znajuci da mu niko ne moze oduzeti njegovo? Nema, uvek zivot u strahu od tih nametnutih i izmisljenih stvari. Nemas TV, ne gledas TV ali moras da platis pretplatu na istu, pa ako ne platis opet idemo na ono oduzimanje. I milion tih izmisljenih stavki koje ti vise nad glavnom, a sutra opet mogu dodati neke nove.
2025 04 16
Inace, neko je spomenuo Monako i poreze. Nije Monako jedina drzava bez poreza, ima ih jos. A ima i onih koje imaju to, ali minimalno, sto je opet bolje nego ovo sto mi imamo, mada ni to nije dobro jer preko noci i to moze da se promeni. Onaj ko to izmislja i krece lagano da bi navikavao narod jer ako se krene u startu sa 20, 30, 50 pa bunili bi se svi, ovako vidimo da se pristaje i da nas nije briga (moze i na vazduh sta fali) Nisam htela detaljnije o svemu, a mogla bih esej. Jednostavno se iznerviram oko ovakvih stvari posebno gledajuci ljude koji su ostajali bez stanova koje su platili jer je recimo drzava dozvolila investitoru da proda jedan stan 5 puta. Tako da necu nastavljati jer je za mene ovo legalizovano mafijanje koje ja ne mogu da romantizujem sto ce mi Pera oprostiti jer me je tukao i izgradice mi kanalizaciju po cenu mojih bubrega.
2025 04 16
> supergaga: > > DzoDzo: > > Jeste, Jaco, ali ovde nije rec o tome da nema resenja za kanalizaciju, nego zasto nema para za to resenje. > > Zasto neko ima mesecne prihode od par stotina hiljada dinara i ne placa doprinose od 20 do 30k za registrovanu online prodaju. > > Pa puta koliko takvih, i ti bi imala resenu kanalizaciju, neko bi imao gde da upise dete u vrtic... > Meni je neverovatno što Vi ozbiljno mislite da su ovi sitni trgovci na crno problem vredan spomena u državi gde je npr za rekonstrukciju nadstrešnice planirano 3mil. a potrošeno 16 i SVAKI budžetski projekat se izvodi u sličnoj (ili većoj) proporciji realnog koštanja i trpanja u privatne džepove predstavnika vlasti...zamislite koliko će tek EXPO da nas sa'rani 🤮 Bukvalno, to ispumpavanje iz budžeta, namicanje para na račune fiktivnih firmi… Od najnižih ljudi u hijerarhiji pa do vrha. Ovo je država u kojoj nema minimuma socijalne sigurnosti. Samo tužno je što mnogo ljudi ni ne zna šta znači živeti u društvu gde postoji program socijalne sigurnosti, ispod kog pojedinac ne može pasti. Niko ne može da bude gladan, niko ne može da premine od hladnoće zbog nemogućnosti grejanja kao jedan mali dečak prošle zime u Srbiji. Uredjeno društvo je jedan sistem… Njegovo nepostojanje tera ljude da se snalaze na razne načine.
2025 04 16
Dobro i platite porez na stan. Da li vrednost tog stana raste? Da li do tog stana Vam idu neke instalacije koje se održavaju? Da li kroz period od 10 god imate obnovu nekih cevi za grejanje, vodu, šta god. Da li besplatno po opštinama se postavljaju rampe za invalide, označava trotoar i ostalo? Da li opštine doniraju popravak fasada u meri u kojoj su u mogućnosti? Mogu u nedogled da navodim, ali nekretnine koštaju kao i sve što je potrebno uraditi da biste Vi do te nekretnine imali čistu vodu, urednu kanalizaciju, grejanje, obnova vrtića, škola i parkova u blizini stana. Da li se slažete da to kod nas nije kako treba? E pa to je zato što se krade i ne plaća porez. Navela sam tek deo stvari koje prilično koštaju, a za recimo porez na stan od 40. 000 din možete recimo da kupite jednu klupu u parku, ali opet nemate da platite majstora i da je povremeno ofarbate. Kada se ne krade i porez plaća, onda se ima i za park, i za vrtić i za normalan život u gradu.
2025 04 16