Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

O korisnicima sajta mojekrpice.rs /

Dekanti zabranjeni?!

Uklonjeno mi je 5 oglasa o prodaji dekante iz sopstvene kolekcije parfema. Pre nego sto sam uopste pocela da postavljam takve oglase procitala sam spisak nedozvoljenih predmeta i nisam nasla da su dekanti zabranjeni predmeti. Takodje, vidim da su mnogima (ne svima) uklonjeni oglasi sa dekantima. Prvo, kamo srece da svi mozemo da se upoznajemo sa parfemima tako sto kupimo celu bocicu. Drugo, mnoge parfeme za koje su ljudi ovde oglasili da ih dekantuju ne mozete da probate u parfimerijama jer se kod nas ne prodaju, vec se nabavljaju iz inostranstva (to su uglavnom parfemi iz niche kategorije, ali ne samo oni). Molim admina da objasni zbog cega se oglasi sa dekantima uklanjaju (ne pisem samo o svojoj saci jada od oglasa sa dekantima; takvi oglasi uklonjeni su mnogima). Kao zaljubljenik u parfeme, ja sa svojih 5 uklonjenih oglasa o dekantovanju sigurno nisam ostvarila neku posebnu zaradu (zarada od prodaje dekanata ionako ode ili na kupovinu drugih dekanata ili u svrhu pomoci napustenim zivotinjama). Ali kao zaljubljenik u parfeme jesam ostecena zbog nemogucnosti da kupujem dekante.
2021 04 08
I meni su pre dva dana uklonjeni oglasi sa dekantima. Odmah sam pisala adminu koji mi je odgovorio da i ranije nisu bili dozvoljeni dekati?!? I da će uskoro izbaciti nova pravila sajta! Na ovom sajtu kupujem dekante od 2018. god i prodajem ih. Nikad nigde nisam videla da su to nedozvoljeni predmeti. Ne znam zašto bi i bili.
2021 04 08
I meni su uklonjeni oglasi za prodaju dekanta,kao i vecini,izgleda,zabranjena je prodaja dekanta,nazalost! :s :( Da,mnoge parfeme je nemoguce igde testirati osim da se kupe uzorci ili dekanti od parfemoljubaca,kolekcionara.Ja sam nalog i otvorila prvenstveno zbog parfema,to mi je glavni razlog bitisanja na ovom sajtu. Parfemi su vrlo skupa roba,skup je to sport i ne mogu da se kupuju boce bez prethodnog testiranja,mislim,moze ali ako se ima novac za bacanje. I sta sad da radimo mi, parfemoljupci?
2021 04 08
I ja sam ovde pre svega zbog parfema. Usput sam kupovala i ne-parfeme (odecu, poneku tasnu...). Ako ostane ovo, po mom misljenju, sumanuto pravilo da su dekanti zabranjeni na ovom sajtu, logicno je da cu sve redje dolaziti na sajt, znaci da cu i manje kupovati. Smesno je i sto se uklanjaju oglasi sa dekantima, a oglasi sa originalnim uzorcima parfema ostaju. Pa uzorci se najcesce dobijaju prilikom kupovine u parfimeriji, a onda neko oglasi za prodaju uzorak parfema koji je dobio prilikom kupovine, dakle - prodaje nesto sto je dobio. Istina, parfemoljupci imaju i druge sajtove za realizaciju svoje parfemske strasti. Ali ako je ovde nedozvoljeno prodavati (a samim tim i kupovati) dekante, manje parfemoljubaca ce dolaziti na Krpice, manje ce kupovati i ostale ne-parfemske predmete... Ne znam kome ide u prilog uklanjanje oglasa o dekantovanju. Ko ima od toga ikakvu vajdu?
2021 04 08
Nisam se bavila kupovinom i prodajom parfema ovde dosad, ali mislim da je krajnje bezobrazno i nefer uklanjati oglase pre nego sto azuriraju listu nedozvoljenih predmeta. Postoje profili koji se samo time bave
2021 04 08
Pretpostavljam,gledajuci iz njihove vizure,da je razlog taj sto ne mogu da imaju uvid u slucaju reklamacije kupaca jer nije u originalnoj ambalazi. Takodje su naveli da prilikom prodaje parfema mora da se slika batch code i da je iskljucivo u roku. To je nebuloza vezano za parfeme jer cesto i na deklaracijama parfema pise da je rok neogranicen ili formalno 36meseci jer parfemi nisu kreme,kozmetika koja lako podleze kvarljivosti.Za parfem je jedino merilo- mirisno stanje parfema koje nema veza sa batch kodom tj godinom proizvodnje jer i parfem koji je i "u roku" moze da uzegne jer nije adekvatno skladisten. Pa,na aukcijama sirom sveta mnogi parfemi koji su stari nekoliko decenija i koji se odavno vise ne proizvode, nisu "u roku" a dostizu sumanute cifre. Na kraju,batch kodove imaju i kopije i to nije nikakva garancija ni za originalnost niti za mirisnu isparavnost.
2021 04 08
Slazem se, simona7. Ali cak i ne ocekujem od admina da se razume u sve ovo o cemu pises. Jednostavno, nelogicno je uklanjati oglase za nesto sto se ne nalazi na listi nedozvoljenih predmeta, kao sto rece SvetlanaRadic.
2021 04 08
Zao mi je sto su vam uklonili oglase bez najave, međutim ima smisla ova zabrana. Apsolutno razumem poentu ovoga. Koliko se puta desilo da se uvaljuju razne vodice u original bocama? Druga stvar, kako se može dokazati da se u dekant pakovanju nalazi original parfem, sve i da pored stoji originalna boca sa kodom, ko mi garantuje da se baš to nalazi u dekant pakovanju? Treća stvar, veliki broj onih koji prodaju dekante, stavljaju visoke cene za parfeme koje možete testirati svuda.Postoje i oni koji prodaju dekante zaista skupih, niche parfema i zbog njih mi je zaista zao. Za ove sto prodaju Burberry po ceni od 1500 10ml, a isti se na sniženju može naći za 6000 od 100ml, ni malo nije.
2021 04 08
https://mojekrpice.rs/forum/t/564117/brisanje-predmeta?page=2& Evo, više u ovoj temi. Da su dekanti zabranjeni saznali smo iz odgovora koji je dobila jedna članica. Pošto transparentnih pravila na ovom sajtu nema, ostaje nam samo da nagađamo šta je dozvoljeno a šta nije.
2021 04 08
> LUCIFERCE: > Zao mi je sto su vam uklonili oglase bez najave, međutim ima smisla ova zabrana. Apsolutno razumem poentu ovoga. Koliko se puta desilo da se uvaljuju razne vodice u original bocama? Druga stvar, kako se može dokazati da se u dekant pakovanju nalazi original parfem, sve i da pored stoji originalna boca sa kodom, ko mi garantuje da se baš to nalazi u dekant pakovanju? Treća stvar, veliki broj onih koji prodaju dekante, stavljaju visoke cene za parfeme koje možete testirati svuda.Postoje i oni koji prodaju dekante zaista skupih, niche parfema i zbog njih mi je zaista zao. Za ove sto prodaju Burberry po ceni od 1500 10ml, a isti se na sniženju može naći za 6000 od 100ml, ni malo nije. Onaj ko prodaje vodicu kao dekant dobice negativne od kupaca i tako ce sebe lisiti ostalih kupaca i to je odlicno. Oni koji oglasavaju dekant od 10 ml Burberry za 1500 din i nemaju kupce, posto svako prvo proveri na netu cenu parfema, pa vidi da je cena od 1500 za 10 ml prevara, tj. alavost prodavca. Na raznim odevnim predmetima na ovom sajtu usivene su lazne etikete (poslednji primer za to je ZARA), prodaju se fejk tasne itd. Dakle, i sama etiketa na odeci nije nikakav dokaz originalnosti. Ali oglasi sa laznim Zarama i ostalim popularnim brendovima i dalje stoje na sajtu.
2021 04 08
Naravno da nije. Ali takođe ni utisci nisu, u šta smo se uverili masu puta ovde u raznim temama. 😊
2021 04 08
> mmikalacki: > https://mojekrpice.rs/forum/t/564117/brisanje-predmeta?page=2& > Evo, više u ovoj temi. > Da su dekanti zabranjeni saznali smo iz odgovora koji je dobila jedna članica. > Pošto transparentnih pravila na ovom sajtu nema, ostaje nam samo da nagađamo šta je dozvoljeno a šta nije. Hvala, mmikalacki. Dakle, da bih znala sta je dozvoljeno da se prodaje, a sta nije, treba ili da cekam da neka od clanica postavi odgovor admina iz njihove prepiske na privatnim porukama, ili da se bacim u hakerske vode pa da ulecem u tudje privatne prepiske. Budibogsnama :D
2021 04 08
Masa članica je ovde dobila veliki broj utisaka sakupljajuci kodove od koce. Slučajno sam primetila i pratila situaciju. Btw dekant se uglavnom kupuje kako bi se testirao parfem, što znači da kupac ne zna kako mirise original istog, već kupuje kako bi testirao. U prevodu, neće ni znati šta je i da li je pravo.
2021 04 08
Luciferce, ne znam koliko sam na ovom sajtu do sada kupila dekanata, ogroman broj. Neki od kupljenih dekantovanih parfema toliko su mi se dopali da sam kasnije kupila novu originalnu bocicu (da li u parfimeriji, da li preko nekog online parfemskog sajta, nebitno). I do sada nijedan kupljeni dekant koji me je naveo na kupovinu nove originalne bocice nije bio fejk, vodica, niti bilo sta u tom smislu. Dakle, sa ljudima koji dekantuju parfeme na ovom sajtu za sve ove godine nijednom nije bio problem. Vi, koliko vidim, na svom profilu imate oglas o gel lakovima. Ko moze da garantuje potenijalnom kupcu da tamo nije neki lepak ili nesto slicno umesto gela? Pa ne moze niko. Ali ako neko kupi to od vas i shvati da tamo nije ono sto je pisalo u oglasu da jeste, on ce vam dati negativnu ocenu, pa ce ostali na taj nacin biti upozoreni da od vas ne kupuju takve predmete. Ovo navodim samo kao primer. Po vasoj logici, i gel lakove, i lakove, i karmine, i kreme treba zabraniti na ovom sajtu, jer ko garantuje sta je zapravo u bocicama. I jos nesto: cini mi se da ne vidite poentu. Rec je o tome da se brisu oglasi za predmete kojih uopste nema na spisku nedozvoljenih predmeta.
2021 04 08
> LUCIFERCE: > Zao mi je sto su vam uklonili oglase bez najave, međutim ima smisla ova zabrana. Već napisah da nije u redu da se brišu predmeti bez najave. A kao odgovor na poslednju poruku, takođe rekoh da ima onih koji prodaju original niche parfeme i da mi je zao sto vise nece moci. Ni u jednom trenutku nisam napisala da su svi prevaranti, već da se ne može dokazati da li neko jeste ili nije, prodavajuci dekante. Ne postoji način da se dokaže. Zbog toga je ok ovaj vid zabrane.
2021 04 08
1 2 3 4 5 ... 7