Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

mojekrpice.rs /

Objave, novosti, komentari moderatora /

Obaveštenje o radu sajta i kompenzaciji korisnicima

Sledeća stvar koji sam otkrila je da domen registrovan do 18,08,2026 godine, takođe bila sam upravu kada sam rekla da korisiti deljeni hosting i to sa još 3 sajta. Druga stvar, je da si ti Jazzmax upravu to jeste mikrokompanija, koja ima 2 zaposlena, ranije je imala 48, a po novijim unosima sada samo 1, njihova delatnost je softverski razvoj, integracija sistema i IT konsalting. Međutim postoje dve UAB TIPRO firme, prva je: UAB TIPRO - koja je ta mirko i UAB Tipro Group - koja zapravo ima kapitala 1,18%, ostatak ima nepoznata firma. Ali ono što sam takođe saznala je sledeće: agencija za registraciju domena se vodi na čoveka po imenu Goce Bocevski - državljanina iz Severne Makedonije, koji je "vlasnik" Domen operation Centra koja nije na listi akreditovanih registara.
2026 04 03
Treća stvar je da nema sopstveni sajt, kao što bi takva vrsta kompanije trebala da ima, profit mu od 2022 do 2024 do kada su prikazani podaci smo raste, možete ga pronaći na internetu, ali šta menu tu sve smrdi je sledeće: firma je registrovana u Vranju, e-pošta koja je navedena ne postoji, jer je dat mail sajta koji ne postoji, postoji osnivački akt o firmi, ali osnovni kapital mu je 1000 dinara - to i nije tako strašno jer mora da postoji neka vrsta kapitala prilikom otvaranja firme. Da raščistimo nešto nije neuobičajno da je on pojedinac koji na crno nudi usluge održavanja domena, problem je što je sajt vezan za "virtuelnu" adresu na kojoj je vezano još nekoliko različitih domena, štp samo govori da je izgleda upitanju off shore kompanija, i ironija je da to nije ne zakonito, ali zašto mi smrdi je zato što je sve netransparentno, neprofesionalno, nije registorvan kod RNIDS, što mu profit raste iz godinu u godinu, a kada pogledate lika, ne deluje kao preduzetnik i to da je upitanju firma u Litvaniji koja, gle pukim slučajem vezana za Srbiju i žnji kompanije za pružanje online usluga. Slobodno pretažite lika, biće vam jasno o čemu govorim.
2026 04 03
> Littlehomebird: > Treća stvar je da nema sopstveni sajt, kao što bi takva vrsta kompanije trebala da ima, profit mu od 2022 do 2024 do kada su prikazani podaci smo raste, možete ga pronaći na internetu, ali šta menu tu sve smrdi je sledeće: firma je registrovana u Vranju, e-pošta koja je navedena ne postoji, jer je dat mail sajta koji ne postoji, postoji osnivački akt o firmi, ali osnovni kapital mu je 1000 dinara - to i nije tako strašno jer mora da postoji neka vrsta kapitala prilikom otvaranja firme. Da raščistimo nešto nije neuobičajno da je on pojedinac koji na crno nudi usluge održavanja domena, problem je što je sajt vezan za "virtuelnu" adresu na kojoj je vezano još nekoliko različitih domena, štp samo govori da je izgleda upitanju off shore kompanija, i ironija je da to nije ne zakonito, ali zašto mi smrdi je zato što je sve netransparentno, neprofesionalno, nije registorvan kod RNIDS, što mu profit raste iz godinu u godinu, a kada pogledate lika, ne deluje kao preduzetnik i to da je upitanju firma u Litvaniji koja, gle pukim slučajem vezana za Srbiju i žnji kompanije za pružanje online usluga. Slobodno pretažite lika, biće vam jasno o čemu govorim. Wooowww Hvala ti puno na istraživanju, stvarno si nam svima otvorila oči. 🙏 Brisu se poruke po nekom autimatizmu i ovde. Ovde nesto debelo smrdi i ne štima oko ovog lika Sve je polulegalizivano a mozda je sve i legalizivano i dobro zamaskirano Jer ovde imaju otprilike sledece Litvanija (firma) Srbija (hosting / domen) možda Emirati (druga firma / vlasništvo) a to znači: da je struktura namerno rasuta. Ako se pitamo zašto? Zna se - manji porez manje odgovornosti i teško ih je kontrolisati.
2026 04 03
> jazzmax: > > Littlehomebird: > > Treća stvar je da nema sopstveni sajt, kao što bi takva vrsta kompanije trebala da ima, profit mu od 2022 do 2024 do kada su prikazani podaci smo raste, možete ga pronaći na internetu, ali šta menu tu sve smrdi je sledeće: firma je registrovana u Vranju, e-pošta koja je navedena ne postoji, jer je dat mail sajta koji ne postoji, postoji osnivački akt o firmi, ali osnovni kapital mu je 1000 dinara - to i nije tako strašno jer mora da postoji neka vrsta kapitala prilikom otvaranja firme. Da raščistimo nešto nije neuobičajno da je on pojedinac koji na crno nudi usluge održavanja domena, problem je što je sajt vezan za "virtuelnu" adresu na kojoj je vezano još nekoliko različitih domena, štp samo govori da je izgleda upitanju off shore kompanija, i ironija je da to nije ne zakonito, ali zašto mi smrdi je zato što je sve netransparentno, neprofesionalno, nije registorvan kod RNIDS, što mu profit raste iz godinu u godinu, a kada pogledate lika, ne deluje kao preduzetnik i to da je upitanju firma u Litvaniji koja, gle pukim slučajem vezana za Srbiju i žnji kompanije za pružanje online usluga. Slobodno pretažite lika, biće vam jasno o čemu govorim. > Wooowww Hvala ti puno na istraživanju, stvarno si nam svima otvorila oči. 🙏 > Brisu se poruke po nekom autimatizmu i ovde. > Ovde nesto debelo smrdi i ne štima oko ovog lika > Sve je polulegalizivano a mozda je sve i legalizivano i dobro zamaskirano > Jer ovde imaju otprilike sledece Litvanija (firma) > Srbija (hosting / domen) možda Emirati (druga firma / vlasništvo) a to znači: da je struktura namerno rasuta. Ako se pitamo zašto? Zna se - manji porez manje odgovornosti i teško ih je kontrolisati. Ima još, šta sam dodatno otkrila, ali ću to napisati malko kasnije, a vezano je za uslove poslovanja sajta. Trenutno sam na putu ka poslu, a treba mi vremena da sve lepo napišem jer u pitanju je ozbiljno kršenje zakona i autorskih prava
2026 04 03
Ljudi,hajde nesto da uradimo po pitanju ovog beobrazluka uzimanja para iako stranica ne radi vec neko vreme,da li ste za?! Ja bi ih tuzila!!!
2026 04 03
Moram da se ispravim, svoje istraživanje sam radila neposredno pred odlazak na posao, pa nisam baš sve odradila kako treba. Firma u Vranju jeste registrovana kod RNIDS-a, što znači da je zvaničan prižalac usluga za korišćenje domena, ali ta firma na Company Wall-u spada u grupu rizičnog poslovanja i sve podatke, koje sam do sada našla svaka članica i član može da uradi isto, sve je dostupno javnosti i to nisu podaci do koje pojedinac ne može doći pretragom. Ono što meni lično izaziva sumnju jeste sam sajt te firme - Domen operation Centra, kada uporedim ostale pružaoce domen usluga njihovi paketi su fomulisani i opisani drugačije... Druga i jako bitna stvar jestu Usluge, verujem da niko od nas ili barem većina nije obratila pažnju šta tamo konkretno piše: 1. mojekrpice.rs stiče prava intelektualne svojine nad fotografijama postavljenim na Web stranici..." (tačka 13) - To znači da fotografije koje ućitavamo prelaze u njihovo vlasništvo, ako platforme kao ova generalno traže dozvolu, retko koja zahteva prenos vlasništva, to se rešava ugovorom. To nam onemogućava da iste fotografije koristimo bez njihove dozvole, ali verujem da je većina nas kačila iste fotografije na raznim sajtovima, bez problema. 2. Pravila za kupovinu: "Kupljene usluge se ne menjaju... Sredstva uplaćena za njih ne mogu se vratiti." - ovde neka me neki pravnik ispravi, ali mislim da dobro tumačim zakone i odredbe, a to je da je ovo u nije skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača koji garantuje pravo odustanka na od ugovora u ovom slučaju kupljenih usluga. - Po zakonu potrošač ima prava da odutsane d ugovora sklopljenog na daljinu (putem interneta) u roku od 14 dana, bez ikakvih penala ili potrebe za objašnjenjem (član 28) Potrošač se ne može određi prava koja su mu data ovim zakonom. Svaka ugovorna odredba koja pokušava da je okraniči ili ukine je ništavna. (član 3)
2026 04 03
Uslovi koji potrošaču uskraćuju osnovna prava (poput povraćaja novca) predstavljaju nepoštenu poslovnu praksu, koja je zakonom zabranjena (član 16) 3. "Kompanija zadržava pravo da jednostrano izmeni Politiku privatnosti u bilo koje vreme." (tačka 2) - Iako je to uobičajnom u ovom slučaju ovo može predstavljati problem, jer je to nezakonito, slaglasnost mora postojati i biti izrična, a ne prećutna. 4. Podaci se čuvaju do brisanja naloga, ali ne duže od 5 godina (tačka 7). - To znači da, ako neko od nas izbiše profil, podaci koji su prikupljeni se ne brišu odmah. To je suprotno GRSP principu (GRDP - Opšta uredba o zaštiti podataka) i ogranienju čuvanja podataka. Po GPRU rok je mesec dana ili dva u slučaju složenosti zahteva. 5. Još jedan problem koji se ovde javlja, a vezna je za pravila za kupovinu plaćenih usluga je to što ne postoji klauzula o rešavanju sporova. - To znači da generalno u uslovima moraa da postoji neki vid objašnjenja, kako se to rešava npr. povrat noca ili neostvarena usluga koja je plaćena. Ne znamo kome možemo da se obrtimo i kojim zakonima ovakav vid poslovanja podleže Litvanskim ili Srpski, to znači da svako ko kupi uslugu na ovom sajtu, ne može da se obrati određenoj ustanovi, jer to nije precizno navedeno.
2026 04 03
Iskreno nakon ove istrage više ne znam šta i da mislim, jesam korisnik ovog sajta i sa zadovljstvom ga koristim, ali kada pogledam iskustva drugih, šta se sve dešava u poslednje vreme, koje sve probleme ovaj sajt ima, a za koje ne dobijamo neke konkretne odgovore ili makar obaveštenja, već smo prinuđeni da sami istražujemo i dolazimo do ovakvih podataka, nisam više objektivna. Prosto kada se dese ovakve situacije, onda čovek krene da preispituje sve aspekte. To ne znači da nužno tražimo mane ovog sajta, ali uredu je da proverimo da li se sve odvija transparento. Evo zanima me šta drugi misle?
2026 04 03
> Jedza83: > Na dnu sajta su svi podaci o kompaniji u odeljku Kontakt, ovaj sajt je projekat firme iz Litvanije, kao sto je clanica napisala ranije, kopiracu to sa dna stranice: > Informacije o kompaniji > Kompanija: Tipro Group, UAB > Registracioni kod: 1117663314 > VAT: LT117663314 > Adresa: Vinco Kudirkos g. 6, LT-03105 Vilnius > Telefon: +370 653 18080 > Swift: HABALT22 > IBAN: LT497300010071508350 > Menadžer: Elvijus Gudžiūnas Sve ja to znam i sve samo to pronašla, šta konkretno sa tim?
2026 04 03
Ne znam da li si ispratila, ona im je pisala i poslali su joj odgovor koji je napisao Chatgpt
2026 04 03
Da, to se slažem sa tobom, ja sam se iskreno bacila u dodatno istraživanjem, jer sam neko ko se bavi dizajniranjem sajtova i znam kako to generalno funkcioniše, pa me je zanimalo gde je registrovan domen i hosting - jer su to informacije do kojih svako može da dođe jednostavnom pretragom. Da imam prava da mi bude sumnjivo, nakon svega što sam saznala zadržavam to pravo. Ono što smatram je da se novac koji se naplaćuje od članarina može iskorisiti i upotrebiti kako bi se rad sajt poboljšao i digao na neki veći i bezbedniji nivo - da. Takođe se slažem, da nažalost ne možemo ništa da uradimo kako bi zaštitili sebe, jer određne stvari na ovom sajtu nisu odrađene po zakonu. Evo ti konkretan primer izađi na primer na Limundo ili Kupindo i pročitaj njihove Uslove korišćenja usluga, videćeš ogromnu razliku, oni poštuju prava na intelektualnu svojinu.
2026 04 03
Hvala na tome, ja sam se i ogradila da nisam pravnik i da ostavljam prostora da tumačim stvari pogrešno i slažem se sa Vama, mi se konkretno ne možemo obratiti ni jednoj instituciji upravo zbog toga što ste rekli, sve je urađeno tako da se zaobilaze određeni zakoni, ali ne postoji fizička adresa na koju bi tržišna inspekcija otišla i videla o čemu se radim. I ja sam kao i vi išla na formu, da vidim da li će se možda pojaviti neka informacija u čemu je konkretno problem i da li se očekuje poboljšanje ili rešenje i krenem da čitam sa kakvim problemima se ostale članice susreću.
2026 04 03
Gledajte, sto se tice rada ovog sajta niko od nas nije ovde zaposlen pa da nam zavisi od toga zivot. Volim ovaj sajt cak i ovu zajednicu, medjutim nisam pristalica da cutim i da imam stav - nije do mene. Ako postoji mogucnost da nesto uradim i da time uticem na ishod, svakako cu da pokusam. I obraticu se institucijama ove zemlje. U digitalnoj eri nema potrebe da se izlazi na teren. I poenta je da ovaj glas stigne do vise ljudi jer samo kao zajednica imamo mogucnost da uticemo na ishod.
2026 04 03
Potpuno se slažem, naš je izbor što smo tu i što koristimo ovaj sajt, ja sam se uključila ovde da vidim da li ima neka inforamcija zašto se sve ovo dešava, a Jazzmax me je povukla da istražim (i hvala na tome), jer sam kao i ona, volim da znam o čemu se radi i takođe nisam pristalica da ćutim, ako je u mojoj moći da uradim nešto po tom pitanju rado ću uraditi. Zato je i važno da članice znaju šta se dešava, jer smatram da sve treba da bude transparentno i da budemo bezbedni na sajtu kao što je ovaj. ,:)
2026 04 03
Mislim da ne cita niko nego da algoritam prepoznaje neke reci koje eliminise. Videla sam tvoju poruku i primetila da je obrisana kao i moja poruka gde kazem da mjihov odgovor napisan vestackom inteligencijom. Za vikend cu inati vise vremena da se posvetim ovome pa cu izneti svoj predlog za dalje korake. Pozdrav za sve clanice koje prate forum I kao sto sam rekla Mozes kako hoces - ali ne mozes dokle hoces.
2026 04 03
1 2 ... 22 23 24 25 26 27 28 ... 31