Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Drugo /

Razgovori /

Da li verujete u crnu magiju?

Sto se tice toga da li bog kaznjava...ja mislim da da...prva prica o postanku...setite se...jel proterao Adama i Evu iz raja i kaznio Evu da u mukama radja decu..a Adama da ce mukotrpno da radi celog zivota....sto? Samo zato sto nisu jedno jedino pravilo mogli da postuju,a imali su u raju sve...zato se covek i zena za zivota muce.... Tako da kaznjava Bog,ali ne iz pakosti ju,ju...nego da bi coveka naucio necemu...PONIZNOSTI....
2013 12 01
Isto je kaznio i Mojsija...nikad nije usao u obecanu zemlju....samo zato sto je posumnjao u rec Boziju....i sto je posumnjao u Njegov izbor,Mojsije nije verovao da ce on osloboditi jevreje iz ropstva...
2013 12 01
I da...zaboravih...smatram da je svako dete rodjeno bezgresno..ako je proizislo iz braka. jer BRAK je sveta tajna i dete zaceto u braku je blagoslov....a Bog nam je dao slobodnu volju,tako da je svaka odluka licno nasa...na nju ne utice ni Bog ni onaj drugi...uvek imas izbor i uvek odabiras sam pravac i put kojim ces ici...
2013 12 01
izgovaram Oce nas ako uspem jer je nekada toliko jako da mi pomuti sve u glavi... Uglavnom kada odem u crkvu tada kao da me za inat odmah na prvom spavanju uhvati.. Jasam se na to navikla i mene ne moze to tako lako da slomi dok je moja mama slabija dosta ona se previse boji pokazuje taj strah cak spava sa upaljenim svetlom i ja mislim da se to cudo sta je vec hrani nasim strahom i da ga oseca
2013 12 01
Kitty, ja verujem da je dusa zla ili dobra i verujem u reinkarnaciju. Vidjala sam zlu decu, cisto zlo. Njihovo telo je mlado i naizgled nevino, ali u njima je dusa ko zna koliko stara i sa kojim osobinama.
2013 12 01
Bog ne kaznjava. Mi "kaznjavamo" sami sebe...jer ono sto damo se uvek vrati nazad. Bacis bumerang, on ti se vrati... isto je sa nasim emocijama, namerama i delima. To je jedan od osnovnih zakona univerzuma.
2013 12 01
E pa ako veruješ u reinkarnaciju, to dosta objašnjava o tvom verovanju.. Ja ne verujem, ali opet, nije li jedno od "pravila" reinkarnacije da se duša iznova vraća u telo kako bi naučila lekciju iz prethodnog života i tako u krug?... I nije li istina da se duše ne sećaju ko su bili, nego ih život iskušava, pa se pokaju, napokon odlaze u raj? Meni ovaj video ništa ne govori sem da je interesantan i da sigurno postoji neko drugo objašnjenje :) .... Ja mislim da ljudi postaju zli (opet ponavljam, pregruba je to reč)... Ljudi postaju zli zbog tuđeg zla (nasilje stvara nasilnika itd).. okruženje, roditelji, prijatelji... to je ono što nas formira, čak i geni imaju minimalnu ulogu u onome što postanemo na posletku... LIKICE, istina, samo što je meni Stari zavet jako diskutabilan. Ali zato je tu Novi, da poništi "zakone" starog ;) i Isus je sve objasnio. Bukvalno sve. Odgovori na sva pitanja su tu, samo ih treba znati naći :)
2013 12 01
Raven, to se i meni dešavalo pisala sam na prethodnim stranama.
2013 12 01
da evo procitala sam i potpuno te razumem samo sto eto kod mene i mojih to jos traje, eto naprimer pre neki dan mog tatu je paralizovalo i dizalo mu noge sa kreveta i toliko je jecio kao da je cvilio, a ja sam se pre toga probudila i nako sva u snu otisla do kupatila jer sam osetila da je nesto tu i otisla sam do kupatila videla da svi spavaju i vratila se i odmah zaspala zatim se mama probudila i otisla da popije tablete i cim je izasla njega je napalo, isto tako sam pre koji dan cula da me neko doziva Jelena Jelena Jelana dok sam se tusirala onako golisava sam otvorila vrata jer sam mislila da je mozda mama ali nikoga nije bilo zatim sam se vratila pod tus i opet me je dozivalo... kasnije sam pitala mamu da li me je mozda zvala ali rekla je da nije i da je cula dok je bila sama da i nju neko doziva... i eto kao sto sam rekla neki dan sam otisla u crkvu pre skole i kada sam usla kroz mene je prosla tolika jeza, suze su mi udarile na oci nisam znala sta mije, zatim sam zapalila svece i otisla svojim poslom, posle kada sam dosla kuci i otisla spavati to nesto me je napalo i bilo je jako zamalo da posustanem i da mi zatvori oci a kada zatvori oci to je bukvalno vatreno krstenje, kada me je pustilo pokusala sam opet da zaspem ali posto je iz drge sobe dopiralo svetlo osetila sam da je to nesto opet pored mene i ostvorilo sam oci i videla da je to zaklonilo svetlo pomerila sam pogled i opet vratila i svetlo je bilo normalno... u kuci mi svaki nekoliko dana pregore sijalice i stalno trepere, tako isto znam da i kada je to blizu uvek mi zuji zvucnik od kompijutra i slika igra na televizoru... cesto cujem u komsijinom dvoristu nesto oko 3 ili 4 sata kako lupka kao da neko cepa drva i to samo dok svi spavaju i tako, ima svasta nekima totalno nezamislivo i Nedaj Boze nikom, nikom, nikom
2013 12 01
Ne verujem u raj, to je sve stanje uma. A sto se tice reinkarnacije, sigurna sam u to jer znam primere. Ali se nikada ne slazem ni sa cim 100%, tako ni sa reinkarnacijom....Znam da se to desava, ali ne znam zasto se desava... mislim da zlo uvek ostaje zlo jer taj balans dobra i zla je neophodan za univerzum. Moji prijatelji iz Indije smatraju da se na kraju svi ujedinimo sa kreatorom, jer svi smo kapi istog okeana.... mozda je to tacno, ali mi se ne svidja pomisao da onaj koji je los na kraju bude isti kao onaj koji je dobar. Osetila sam i jedno i drugo i ne zelim da ih spajam, ne bi bilo fer. I ne verujem da mozemo postati zli, takvi se rodimo. Mogla sam da budem zla 1000 x do sada jer sam prosla kroz razne stvari, ali nisam. Dobru dusu je ne moguce pokvariti. Interesanto je to sto ljudi kada bivaju napadnuti spas traze u crkvi, a to nema veze s vezom. I ja sam osetila te zle sile ali moje svetlo ih tera... svetlost je jaca. Hriscanin trazi spas u Isusu, Musliman u Alahu, Indijci u raznim bozanstvima....a spas je u nama samima....sve je stanje uma i duse. Sve je unutar nas. Najvise se slazem sa Indijancima, oni se mole prirodi i svemiru isto kao i ja. Oni takodje veruju u zivot van ove planete i u razne posete drugih bica, kao i ja. Cak imaju i memoriju o tome jer nekad davno "sky people" su dosli po njih. Vise su oni produhovljeni od bilo koga sa Biblijom. Ja postujem tudju veru, ali meni ona nije potrebna.
2013 12 01
samo jedan deo spasa je u nama a ne ceo i ja trazim spas od Boga , u Crkvi jer ja na ovaj svet nisam dosla sama, ja kroz zivot koracam svojim umom i razumom al uz pomoc Ruke Bozije
2013 12 01
Mogu da kazem da se slazem da je spas u nama samima, vodim se onim cini i misli dobro i dobro ce ti biti.... mada sam pravoslavne vere,tako sam vaspitana i verujem u Boga,naravno,postujem sve drugo. Bog ne sedi na nebu ili na oblaku...on je svuda oko nas i u nama...Ali stvari koje sam dozivela ja i moja uza porodica,samo su mi potvrdile da je sve istina,da postoji zlo kao i dobro...naravno i zlo je poteklo od Boga ne? Prvi andjeo koji je pao...koliko ja znam,ako gresim ispravite me...ali tako mora biti zbog prirodnog balansa i ravnoteze. To je samo dokaz,da je Bog veci i jaci...samo pusta ovog drugog,pa ga onda klepi,kao da se igra sa njim...uverena sam da me Bog cuva ili moj andjeo,sta god,zato sto sam posle losih stvari,uz molitvu dozivela lepo,sto kaze LHC moja svetlost mi je pomogla,sta je ta svetlost...to je vec pitanje.... Svako Boga ili energiju dozivljava drugacije...moje je misljenje da ako covek zivi ispravno i dobro,dobice svoje mesto kad ode na onaj svet...zivot na zemlji je samo priprema za ono sto sledi posle...
2013 12 01
[:uplasen]
2013 12 01
Nisam citala celu temu, ali da - verujem, jer sam imala iskustva s tim [:tuzan] Razumem da mnogi ne veruju, i zavidim im jer mogu da biraju [:osmeh]
2013 12 01
Ja sam vaspitana tako da ne radim na svece i nedeljom i toga se pridrzavam. Postim nekad, kad mogu. Idem u crkvu i molim se bogu i mislim da je to najvaznije. Vera nas odrzava, bez obzira na obicaje bog je bog i crkva je crkva. Molitvom i umerenim zivotom se sve resava,to je neko moje misljenje. Postujem bliznjeg svog i svakome u nevolji pomognem. Udelim sirotima ako imam, hranim napustene zivotinje, postujem zivot i bozije odluke. Daleko od toga da sam bezgresna, jer takvi ne postoje, ali verujem u spasenje bozije.
2013 12 01
1 2 ... 16 17 18 19 20 21 22 ... 29