Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Drugo /

Razgovori /

Da li verujete u crnu magiju?

Vera nas odrzava...tacno Aleksandra....covek jednostavno u nesto mora da veruje,tako smo kreirani...bez ljubavi i vere ne bi dugo poziveli...a sta je to u sta verujemo i kako ga ko naziva,u to ne zalazim...jednostavno i dovoljno- svako u nesto veruje...to je najbitnije.
2013 12 02
LHC sve poštujem što si rekla, ali niko se ne rađa zao. U šta god verovala, i koja god religija to propagirala, to je pogrešno. Svima nam je data slobodna volja, pa tako i ona da kreiramo dete koje dobijemo... pa ga zatim oblikuje i okolina. Balans mora da postoji u kosmosu, to svakako, ali balans se ne postiže tako što Bog ili Buda ili Šiva kažu: " e sad ću na zemlju da pošaljem ovih 3000 loših duša ovog meseca, a sledećeg 2500 dobrih, pa ću onda da izjednačim da napravimo balans" [:keziti] Ne ide to tako...
2013 12 02
Slazem se sa Kitty.... [:lepota]
2013 12 02
Joj bre sad se setih kad sam procitala za to paralizovanje... Jednom sam spavala i kao sanjam da mi provalnik,inace skroz crna senka, ulazi kroz prozor u sobu i majke mi,svesna sam bila i hocu da se provudim i ne mogu da se mrdnem,samo glavu mogu d pomeram...Brat me je zatekao kako guram glavu u naslon kreveta. Nisam smatrala nista neobicnim to,jer kao kad se covek izmori hoce to u snu-da se paralizuje,ali sad ste m naplasile :)
2013 12 02
slazem se Kitty... Lepo si to srocila:) radojice sto se tice paralizovanja npr moji i ja nemozemo da pomerimo nista ni prstic a kamoli glavu :p
2013 12 02
Ja ne verujem. Verujem u nauku i svoj mozak . Sve je onako kako složiš u glavi. Vaspitana sam da verujem u Boga, poštujem praznike, i svaku nedelju kao praznik (do te mere da nije puštana ni mašina za veš u mojoj kući, a kamoli da se šije) , idem u crkvu palim sveće, celivam ikone, molim se i td. Uvidela sa da me takvo vaspitanje vodi ka tome da sam jako opterećena svim tim nazovi pravilima, običajima, što me jako guši. To ne obećava moju sreću i zdravo stanje svesti. Energija čestica i talasa je sve što postoji u čitavoj vasioni samo mi svaki oblik ne možemo detektovati, pa ni pojasnti, ali ima vremena za naredne generacije. [:osmeh] Radite na sebi (svom mozgu), sreća polazi iz vas samih.
2013 12 02
Likice tema se zloupotrebljava u grozne svrhe. Pratim je od pocetka i kao sto znas ucestvovala sam sa svojim objavama iz jako teskog peroda svog zivota. Sve u cilju da otvorim svest drugima,tacnije oci i razum i da ponekad razmisle i o takvim stvarima ako se u odredjenom trenutku u zivotu zapitaju u vezi odredjenih stvari koje im se desavaju. Isto tako je jos nekolicina clanica je podelala svoja ne tako divna iskustva,naprotiv! Iz nekog razloga su ipak odlucile da pisu o stvarima o kojima nije lako pisati a ne daj Boze i dozeveti da bi za uzvrat bile ismevane na drugim temama. Besna sam jako!!! Iz najboljeg cilja sam podelila jako lose iskustvo iz zivota i sad treba da pretresam teme i strepim dal ce neko da ismeva to?!? To ni na jednom forumu nisam dozivela!! Ovo je jedan od onih trenutaka kad mi dodje da izbrisem profil i svaki komentar iz svake teme.
2013 12 02
lovesilver,razumem te sta kazes...u ovoj temi se niko nije sprdao,jer pratim temu...a za druge stvarno ne znam,sta si procitala i gde? Sto kazes i sama,o tome nije lako pisati,ali verovatno im nesto znaci,kao i tebi,to sto ste se oglasile ovde. A ako se neko ismeva i hrani tudjom nesrecom,svaka mu cast,to za mene nije covek...ko zna draga zasto je to dobro,tako samo mozemo da se upoznamo bolje,svako na neki nacin pokaze svoje lice...a dame koje se smeju neka idu u .....tamo gde treba. Nemoj da te ovo opterecuje i pogadja,molim te. [:poljubac]
2013 12 02
LuziaW....u pravu si za dosta stvari...ali praznici i odlazenje u crkvu ne treba da ti budu teret, Bas smo pre neko vece u kuci polemisali o veri i tako...ja kazem: imam 10 Bozijih zapovesti i njih se pridrzavam,uvek sam pravedna,uvek cu pomoci kome mogu i koliko mogu...postujem te zapovesti. isto tako imam 7 svetih tajni...i smrtne grehe i vrline...kad zivis tako,shvatis da je to ispravno...covek se lepo oseca u svojoj kozi kad zna da je dobar i pravedan,kada nema grize savesti. Sva druga pravila izmislili su ljudi,svestenici.... Nerado priznajem,ali istina je...crkva nije kao sto je bila,svestenici za sve uzimaju ogromne pare (cast izuzecima)...Crkva treba da bude Bozija kuca,a svestenici su je pretvorili u nesto drugo...sto nama tesko pada,jer zivimo u jadnoj i bednoj drzavi. Kako ja da odem u crkvu,ako nemam para da kupim svecu i ostavim koji dinar? Sramota me i necu otici...kao i vecina...ili kad nemam para za sv.Nikolu da dodje pop da mi osveti vodicu...on ni ne dodje...e to me boli,ali me ne odvaja od Boga i vere...i oni su samo ljudi...i to gresni jako....malo sam ga otegla a u stvari sam htela da kazem...da svako zivi po Njegovim pravilima,kojih je dao samo 10....i ne treba da se boji...to sto kaze Crkva kao ustanova,ne treba da znaci da je to ispravno i da tako mora biti...ja volim obicaje za Bozic i Uskrs...ali Isus nije rekao da to tako mora da bude,sve to su ljudi smislili....
2013 12 02
Eh ima i mojih prica iz licnog iskustva..ja zivim na selu i sve moje komsinice nabacuju meni i mojima..svasta pronalazimo kapi krvi ispred vrata,kod auta,konce kosu i krv po dvoristu,mrtve pacove,ptice pa cak i mrtvo tek rodjeno prase stavljeno u kesu..kuvana uskrsnja jaja u basti..i to svaki put neko od mojih ili ja to pronadje..mom ocu je nabaceno da stalno tera majku,mene i sestru iz kuce..majci da nikad ne rodi musko dete i to je rodjena baba nabacila..cak i da ja i sestra poginemo ali sva sreca nismo nigde isle tih dana iz kuce..isli smo kod jednog coveka za skidanje i rekao nam sve ko nabacuje kako i kada i isli smo par puta ali svaki put sve vise kosta tako smo prestali da idemo i sve se vraca..ja sam se prosli mesec budila svaku noc u 4h i to je pocelo da me plasi i rekla sam mami..i ona sretne ciganku na ulici i ciganka kaze da stavimo neko drvo u prozor i vrata od moje sobe i stvarno to je prestalo..ja znam da postoji crna magija i plasim je se jer ne zna se sta mi je jos nabaceno,a ne zelim da zivim zivot po tudjim bajanjima nego da ga sama stvorim.. [:tuzan]
2013 12 02
Iky412...ako verujes,samo se moli Bogu i ubedi i sebe i svoje bliznje da vam te vradzbine nista ne mogu....molitva i samo molitva i ne boj se...ne daj da te plase te stvari,sto se vise plasis bice ti gore...
2013 12 02
Verovati ili ne u Boga nije bitno, ja nisam neki vernik, ali opet postujem ako neko jeste i ne naturam svoje misljenje o tome. U sustini mislim da je najbitnije prosto biti dobar covek, ne raditi drugima ono sto ne zelis sebi. [:osmeh]
2013 12 02
ne naturam ja misljenje...napisala sam AKO VERUJES...mada i nevernici se cesto sete Boga kada dodju u takvu situaciju.
2013 12 02
Likice, nisam htela da kazem da naturas misljenje, nisam to ni pomislila, samo eto, tako uvek rezonujem kad je u pitanju religija [:osmeh]
2013 12 02
O religiji ne vredi diskutovati. I kad upoznam nekog ne pitam ga da li veruje u Boga ili ne,gledam kakav je covek i da mi prija druzenje...svako zna svoje,to je ipak licna stvar kao i nacionalnost...po meni se ljudi jos uvek dele na dobre i lose... [:lepota] Ovde sam upoznala tolikop divnih devojaka,koje bih rado upoznala licno...ne bi me bilo briga kome se i da li se mole,koje su nacionalnosti pa cak i koje rase [:smejuljiti] A kod mene u mestu...ne mozes ni naci nekog normalnog,imam saku pravih prijatelja,ali vrednih...ostalo sve povrsinski.
2013 12 02
1 2 ... 17 18 19 20 21 22 23 ... 29