Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Drugo /

Razgovori /

Da li verujete u crnu magiju?

Danas je tako,svi gledaju korist,ako si bolji od njih zavide ti ,gledaju kako da te naude a kao najbolji su ti prijatelji,nikome ne treba verovati...
2013 12 02
Bas tako Iky12. Povod je uglavnom ljubomora. Zle duse ne mogu podneti tudje dobro,radost,srecu... I na svaki nacin ce se potruditi da uniste to.
2013 12 02
Iky412 nemoj se bojati ničega, i ja sam svašta nalazila ispred vrata i znam ljde koji se bolje osećaju jer se bave kao tom crnom magijom. Veruj mi to im u glavi samo stvori neku sigurnost, a ti se isparanoišeš i sve piripišeš tome. Nemoj to raditi, uzdigni svoj um i misli pozitivno. [:osmeh]
2013 12 03
LIKICE, osvrnuću se na ovo što si rekla... Ne znam, svi to pričaju za popove, meni se nikada to nije desilo. Ni u Čačku, ni u Beogradu, ni sad ovde, u Sr. Kamenici... nikad i nigde. Uvek sveštenik kaže: koliko se može... Lepo je što se pridržavaš svega,ali jako je počeo da me nervira taj izgovor: "neću više nikad u crkvu jer su popovi lopovi!" (ne mislim na tebe, pričam generalno)... Kao da su jedva čekali izgovor da se okrenu crkvi. Što se slava i sahrana tiče, kod nas su se zadržali paganski običaji, pa se tako sve to pretvori u jednu groteksnu zabavu. Ja i md smo odlučili od sad za slavu: kolač, sveća, vino i žito, kako dolikuje. Napravićemo mi zezanje vikend pre toga, i ručak i sve, ali na taj dan, ima da se poštuje svetac, pa kome se ne dopada ne mora ni da dođe. Štaviše, za slavu treba primiti nepoznate i nahraniti sirotinju, ako već nekoga hraniš. Od iduće godine tako će biti kod nas..
2013 12 03
KittyKat slazem se sa tobom u vezi slave,mi samo slavimo u krugu porodice,ko dodje dobro dosao,ali ne zovemo nikog. E sad pisala sam o tome da sam htela da se pricestim u nedelju,sto sam i uradila. Noc pre toga mi je bila malo strasna,ali sam resila da se ne plasim. Naime,legli mi da spavamo,suprug i deca,i uhvati me san i cujem neko mi prica nesto kod uva,izustio neku cudnu rec,gde sam se ja trgla. Ne znam na kom je bilo jeziku,da li je bio latinski,ko ce ga znati. Pogledam po sobi nema nikog. Naravno nastavila sam da spavam jer sam znala da cu sutradan u crkvu. Posle ispovesti mi se tako plakalo,suze same krenule,pojma nemam sta mi je bilo i ko za inat sve me bolelo,jos sam drzala bebca u rukama,jedva sam izdrzala,ali sam izdrzala [:keziti] Inace se i meni desavalo da kad spavam tj.sanjam kako me nesto gusi,plasi,ali to nije san nego pojma nemam ni ja sta,tu sam gde sam,kad otvorim oci isto sve kao u snu. Poslednji put mi se to desilo kod mojih,kao spavam a u stvari sam budna,vristim ali glasa nigde,skroz konfuzno [:vrtoglav]
2013 12 03
A imam i ovo da ispricam : Tetka mi je preminula kada sam bila u 8.mesecu trudnoce sa drugom cerkom,nisam mogla da idem da izjavim saucesce i na sharnau jer kazu da trudnice ne bi treballo da idu,isli su moj suprug i njegov otac. Posto smo ja i njegov otac bili u svadji,jer je covek zao(kao vernik je ali je zao,fizicki i psihicki me je maltretirao i na kraju izbacio iz kuce,a pravi se velikim vernikom...ne bitno),otisli tamo,prvi je usao moj suprug nista se nije desilo,kako je krenuo da ulazi moj svekar,tako je nesto puklo da su se svi presekli,pukao je produzni kabal(koja slucajnost). Posle 6meseci od tetkine smrti, preminuo mi je i teca zbog tuge prema tetki. Onda posle 2 meseca izbio je incident tako sto me je svekar fizicki napao pred mojom decom dok suprug nije bio kuci i izbacio me iz kuce. Onda su me braca zvala,tetkini sinovi,da dodjemo da zivimo u tetkinoj i tecinoj kuci kako ne bi bila prazna i sada zivimo u njoj i mnogooo nam je lepo. Nekako se osecam kao da nas oni stite. Cak mi je dosla u san i cestitala rodjenje cerke. Kakve li slucajnosti...
2013 12 03
Kitty u pravu si,ja nisam okrenula ledja crkvi,samo kazem kako je kod nas,nazalost...nas svestenik ima tarifu za svecenje vodice....Mi slavimo sv.Nikolu...moj muz na taj dan ode u crkvu odnese kolac,koljivo,vino i ulje,osveti se...to je jedino zabadava,jer ima mnogo svecara na taj dan,pa se to onako grupno osveti u crkvi...eto to je sve. ArtOfMidnight....svaka cast sto si izdrzala da se pricestis [:lepota] ovo je strasno sto ti se desavalo,ali eto neko veruje neko ne,svako ima nekog ko ga stiti i cuva....
2013 12 03
Ja se slažem sa Likicom za crkvu. Nije svuda ali mnoge imaju cenovnike. [:jezik] Šta više ne bi trbalo ostavljati ništa sem novca na ikone i darivati bilo čime sem novcem. U sabornoj crkvi u mom gradu napravili su kao "šupicu" u dvorištu crkve gde se pale sveće, a unutar nje je zabranjeno. moja baka je jako bila potrešena kada su je neću reći izbacili, ali recimo zamolili sa grubim upozorenjem, da je tu zabranjeno paljenje sveća od tada. A sveće bi trebali kupovati isključivo u krugu crkve. Ma mnogo što šta se tu ima reći, ali bolje je da ne trošim reči "hvaleći" crkve i sveštena lica, znaju oni zašto to rade, zar ne?! za svoju vlastitu decu i komfor, šta drugo. ne mogu ih osuditi što su sada u takvoj mogućnosti. ima dobrobiti i za mene ali ne od strane crkve, već nauke. Kao i svima vama što poboljšava život. Ne bih da uvredim nikoga, ali trba uvideti jedno -gde ideš kada te boli npr. zub u crkvu zar ne?! Treba imati vere svakako, ali ne treba preterivati i dopuštati da manipulišu tobom i tvojim džepom. [:lepota]
2013 12 03
Da dodam kako bi ja to protumačila, ako je dozvoljeno??? [:sokiran] -Inace se i meni desavalo da kad spavam tj.sanjam kako me nesto gusi,plasi,ali to nije san nego pojma nemam ni ja sta,tu sam gde sam,kad otvorim oci isto sve kao u snu. Poslednji put mi se to desilo kod mojih,kao spavam a u stvari sam budna,vristim ali glasa nigde,skroz konfuzno - Ma svima se desi slično kad tad, kada su preumorni, shvatite to, malo više edukacije o našem mozgu i njegovoj funkciji molim! -da li je bio latinski,ko ce ga znati.- nije bio latinski, prepoznala bi ga ukoliko ga znaš i imala si dodir sa njim, to je bio jezik baš onakav kakav je reprodukovau tvoj nesvesni deo, ništa drugo. previše si opterećena, umorna (ipak imaš malu decu), još ta zlostavljana jako si rastrzana, ja to tako tumačim. [:lepota]
2013 12 04
Ah, umalo da zaboravim. Draga ArtOfMidnight budi i ti malčice zla za svoju dobrobit i svoje zdravlje, te uputi tom verniku, suprugovom ocu, par reči da za grehe koje čini nad slabašnima plaća višestruko, neća ga bilo kakvo pokajanje spasiti. Neka i on ne spava kako trba, ubaci mu crvića, zaslužio je.[:jezik] Budi dobro i puno zdravlja ti želim, da naučiš tu dečicu, šta su prave vrednosti i da se ne plaše svačega. [:osmeh]
2013 12 04
Slazem se sa tobom Luzia...za vecinu stvari....ja u crkvu nejdem zbog svestenika,tj nejde niko...idemo zbog sebe...ali nekad se zapitas,ako sam ostavila taj novac na ikoni,hoce on otici sirotinji,za obnovu crkve ili sl? Ne...otici ce za klopu popu ili za pice...nas je bio alkos teski..krstavao i vencavao mrtav pijan....SRAMOTA! Ali sta cu ja? i drugi svet? Cekali smo da se otrezni i ode u penziju...nazalost,vecina mi nece verovati,ali tako je. Mozda je i ruzno sto tako pisem,ali to je ruzna istina. Sad imamo novog,da budem iskrena,nisam ga jos videla...samo u prolazu,vidim da je mlad,nadam se da ce taj dobro sluziti i Bogu i narodu. Da se nadovezem,postujem nauku...ali medicinu bas i ne (osim zubara) [:smejuljiti] Moje dete je 3 meseca zivelo sa bronhitisom,nisu mogli da ga dijagnostikuju...muz imao heliko bakteriju,pa candidu...pa mu iskocio 7 prsljen,doktor mu dao inekcije i rekao daa mu se krivi kicma. Pa zar jedan lekar ne vidi kad coveku ispadne prsljen??? tako da uopste nejdemo kod lekara,lecimo se alternativom...cini mi se da svi polako vise prihvataju taj nacin lecenja...samo nas truju lekovima,ni sami ne zanmo sta pijemo....eto toliko.
2013 12 04
Da, da ja slažem se za kvazi lekare i njihovu smelost da se tako predstave, zato i nisam lekar, treba tu velika odgovornost, bar ja to tako vidim. [:osmeh] I još nešto, i ja mrzim trovače, znate na koju "mafiju" mislim. [:lepota] Ima i dobrih pronalazaka, ali više je onih placebo, slično kao ta crna magija. [:smejuljiti]
2013 12 05
Ma ta mafija na koju mislis je najveca u svetu...zato nam i serviraju kojekakve vakcine i cuda...ma necu! I sve je GMO...ne mozes naci nista normalno da kupis da je organskog porekla,osim ako sam ne odgajas...hoce da nas satru...
2013 12 05
Ja sam od svoje 15. do 20. godine redovno posecivala vracare.Bajale su mi,gledale u vodu,pasulj,solju,nesto je ispalo kako je "predvidjeno" nesto ne,uglavnom,uvek sam pravila vrackice za decka,na jednom je uspelo mozda zato sto sam bila istrajna ,sto sa drugih dva nisam bila...e sad,evo srecno sam udata,bar ja tako mislim [:osmeh] [:osmeh] [:osmeh] [:osmeh] i da,verovala sam u to,i verujem jos,ali ne smem reci jer mi se muz podsmeva. [:poljubac] [:poljubac] [:poljubac] [:poljubac] [:poljubac] [:poljubac]
2013 12 06
ajme...pa sto si to radila? ne bojis se da ce ti se to vratiti? Nadam se da nisi radila nekom nesto lose...
2013 12 06
1 2 ... 18 19 20 21 22 23 24 ... 29