Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Saveti o upotrebi sajta /

Korona virus

Debela, slazem se u potpunosti. Jedino sto ja zelim u ovom trenutku kada je vec sve tako kako je, da jbno svi ostanu po tim kucama i koliko je god moguce svojim ponasanjem skratimo ovu situaciju bas zato da ne pocrkamo posle od siromastva. Meni je jako bitno da ovo traje sto krace bas zato sto sam u privatnom sektoru. I moji roditelji su u privatnom sektoru i ogromna mi je razlika da li ce ovo trajati mesec dana ili tri meseca ili duze!
2020 03 19
Loki, nece ovo skoro, a kako je takva situacija, ne mozemo medjusobno ni da se pomazemo. Ja, iskreno, pojma nemam kako ce ovo da se prezivi, jer vec vidim dete za jedno 10ak dana kako mi trazi jebeno cokoladno mleko, a ja ne mogu da joj kupim, niti da joj objssnim zasto nema Prosto sam u neverici da drzava javno kaze da ne moze nista. Vecina nas bi bila zahvalna za neke osnovne namirnice za nedelju dana i jedne pelene, ali sa ovakvim stavom drzave, ne racunam ni na sta. Molim boga da tvoja klinika ima dovoljno klijenata u narednom periodu i da ne bude potrebe za zatvaranjem, bar nekome koga poznajem da je dobro koliko toliko
2020 03 19
Ako vec krse prava i slobode onda su u obavezi da svakom domacinstvu daju odredjene namirnice za taj period koliko ce ljudi biti u izolaciji i bez posla (primanja) ili prosto svakoj osobi odredjena svota novca da prezivi taj period. Osim toga valjda zato i placate porez kako bi imali neku sigurnost? Ja licno ne placam niti se oslanjam na drzavu po bilo kom osnovu. Najsretnija bih bila da mogu legalno da radim bez obaveze da uplacujem zdravstveno, penziono jer me to ne zanima. Zdravstvo ne koristim, ako mi nesto i treba platicu privatno (kao i vecina onih koji placaju pa opet moraju privatno) i kod zubara isto privatno sve sama iz svog dzepa. O porezima sam odavno pricala da je to legalizovano reketiranje, ali i tu sam usamljena. Svi se navikli i ne znaju za drugacije tako da gledam svoja posla uglavnom, trudim se sto manje kontakta da imam kako sa ljudima tako i sa drzavom.
2020 03 19
Ali mi sad nemamo na koga da se oslonimo, osim na drzavu. Niko drugi nam ne moze pomoci. I ok, virus je opasan, ljudi umiru, meni je sve to jasno, ali ja sam od pocetka pricala da ce biti ovako, kad su me ootuzili da sam neodgovorna i kao sta mi fali da sedim malo kuci. Eto, sta se sad desavs, ljudi se vise boje od cega ce ziveti, nego virusa. Ako se svi ne pobune, SVI SOLIDARNO, a ne da svako gleda svoje dupe, imacemo pune kuce gladne dece. Neve biti korone, ali cd biti masovnih drugih bolestina usled neuhranjenosti
2020 03 19
Prvi put mi je drago sto mi je cerka necojed 😂
2020 03 19
Sve te ja razumem, veruj mi. Ja i jesam za to da drzava svima pomogne, jer je ona uvela vanredno stanje i napravila haos ljudima koji sad nemaju od cega da zive i placaju racune pa i drzavi reket na kraju krajeva. Sto se dece tice, gledaj da im umesto cokoladnog dajes svez sok od pomorandze, limunadu... ne znam vec sta vole. Dok sam cuvala dete jednoj stranoj drzavljanki nije bilo cokoladnog ni brze hrane, pekare. Dete je jelo samo sveze i bareno. Spremim mu grasak samo u vodi, bez zacina. Isto i sargarepu i sve ostalo. I sama tako jedem.
2020 03 19
Ma, cokoladno mleko je nebitno, sta god. Samo kao primer sam navela
2020 03 19
Slusam Plenkovica u Hr vlada daje 500e po radniku poslodavcima kako bi sacuvali radna mesta. To je ono sto pricam. Eee, Srbijo medj sljivama. Dok nas predsednik moli privatnike da se strpe, Hrvatska odvaja novac za narod..
2020 03 19
Videcemo. Hrvatska ti je isto u q... kao i mi. Delom sam odatle pa idem povremeno. Samo su oni u vecim dugovima. Porez i opterecenja su im veca nego ovde. Manjka im radne snage jer im je stanovnistvo pobeglo i razmilelo se po EU i taj problem ce se tek videti jer im EU usisava mlado, obrazovano i radno sposobno stanovnistvo. Isto i nas ceka. Ja samo cekam da vestacki balon pukne i prelije pa da se vidi pravo stanje stvari.
2020 03 19
Nema tu sta, to je javno obracanje naciji. Imaju oni dovoljno iz Eu fondova da pokriju privatni sektor za vreme krize. Slovenija je isto slicno odlucila, radnicima 80% zarade, 40 daje drzava, 40 poslodavac. Meni je muz Hrvat i cuje se sa gazdom kod kog radi sezone, to je sig tako sto se pomoci od drzave tice. A nasi mole poslodavce, zamusli. Kesi ustav 5 godina na 1000 nacina i sada ne moze da donese dekret da ne ispasta 60% stanovnistva. Sve najgore zelim i njemu i njegovom bratu Brnabicu.
2020 03 19
Što volim ove koji pričaju da sve plaćaju privatnonkod lekara. Videću te ako polomiš nogu ili ideš da se porađaš kako ćeš da platis privatnoj klinici. Posle bude kuku Lele overavaj knjižicu kme kme.
2020 03 19
Ne zanima me sta je poenta, odnosi se na članicu Espri. Takav stav je vrlo problematičan i upitan.
2020 03 19
Izvini nećeš mi ti određivati šta ću ja da pišem i na šta će se pažnja obraćati. Inače, lečenje je neizostavan deo ove teme.
2020 03 19
Nemojte Maru da dirate, Mara je car, samo nema dlake na jeziku. Svakako nije zlonamerna. A da je zdravstvo uzas, jeste kako god, al sta da radimo
2020 03 19
I ja volim sto zivim zdravo pa mi lekari ne trebaju. Nisam nista lomila, ako slomim platicu gips. Porodjaj nije bolest. Zivite zdravo i vodite racuna o sebi i o plodu. Sem ako je osoba bolesna i pod rizikom porodjaj ne treba tretirati kao opasnost! Dosta vise sa nametnutnim misljenjima i stavovima. https://www.facebook.com/ism.prirodniporodjaj
2020 03 19
1 2 ... 12 13 14 15 16 17 18 ... 23