Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Saveti o upotrebi sajta /

Korona virus

> MARIJANA832: > Izvini nećeš mi ti određivati šta ću ja da pišem i na šta će se pažnja obraćati. Inače, lečenje je neizostavan deo ove teme. A ti ces odredjivati sta je problematicno i upitno? Ako ti ne znas za bolje to ne znaci da drugi ne znaju ili nemaju pravo na drugacije misljenje i stavove. Imaj ti i 10 lekara u svakom trenutku, to nije moja stvar
2020 03 19
Uffffff koji off sa prirodnim porodjajem....btw uglavnom takve kukaju za epiduralom na pola hahahaha.....
2020 03 19
Osim ako se nećeš porađati na livadi porođaj košta, čak i prirodni. Bolnički dan košta bar 100 evra. Toliko zdravstveni fond plati bolnici u kojoj ležiš ti ili bilo ko od nas. Nije to samo tvoje razmišljanje, nego ljudi ko ne znaju da sabiraju dva i dva. Bolnice su strašne što kaže DD, ali svi imamo isti tretman bilo smo nezaposleni ili da uplaćujemo 25.000 mesečno za zdravstveno osiguranje. Ali da ne širim priču, dodala bih samo da je strašno što se ovoliko upada u paranoju, ja stvarno ne znam zašto ljudi ne razmišljaju makar malo kritički. Grip je težak, ja sam ga dva puta imala i nije lako uopšte. Ali nema potrebe ovoliko preuveličavati. Još hvataju starije ljude po ulici pa ih u prodavnicama preispituju koliko imaju godina.
2020 03 19
> lokibg: > Uffffff koji off sa prirodnim porodjajem....btw uglavnom takve kukaju za epiduralom na pola hahahaha..... 35% porođaju u nas se završi sekcijom. U USA je taj broj mnogo manji ali zato imaju najveću smrtnost novorođenčadi u razvijenom svetu. Pohvalno je što su ljudi postali čistiji, danas je neko domestosom oribao lift. Sigurno prvi put od 1956 :)
2020 03 19
Jako me brine ekonomska situacija, ja imam sopstvenu praksu, doprinose moram da plaćam, mada pominju neko otpisivanje dela duga. Onda kanc plaćam gradu, ali će mi slati račune i dalje. ... Ročišta nema, radim samo katastar i upravne postupke. Tako da za 3 meseca situacija će biti kao posle bombardovanja.
2020 03 19
Jos ce i da produze policijski čas, a ide sve lepse vreme. Kkincu ce da nam polude po kucama. Ja ssm bar u selu, fakticki, pa mogu da ih izvedem, a da nemaju kontakt ni sa kim. Sta ce ljudi po gradu kad dec nacisto odlepe? Pritom, policijski cas veze nema sa gripom, to je cisto politicka odluka, igranje diktature i dokazivabje moci Maro, bombardovanje je za ovu situaciju diznilend. Veruj mi. Tad si bar mogao nesto da radia. Moja mama je imala posao. Slqbo placen, ali ga je bilo. Sad kad ukinu i gradski prevoz.kako ce i ovo malo ljudi na posao? Strasno, ali strasno sta nas snadje
2020 03 20
Obavestenje za one koji su ostali bez posla : zvali su me iz Maxija odmah, juce sam aplicirala, u pon razgovor putem skajpa. Tako da znate, maxi, aman idea traze radnike
2020 03 20
Super DD držim fige:)
2020 03 20
> lokibg: > Uffffff koji off sa prirodnim porodjajem....btw uglavnom takve kukaju za epiduralom na pola hahahaha..... Pogledaj ko je poceo uopste o porodjaju. Ja sam se samo nadovezala da porodjaj nije bolest, kao sto i nije i da ti ne treba hrpa lekara za to, sem ako zivis nezdravo, nisi zdrava i postoji opasnost po plod i majku. Mozes se poroditi i u kuci uz babicu, ja sam ostavila link jedne zene koja se time bavi, a i sama se tako poradjala. U Evropi je to normalno, cak i uredjeno. Na RTL se davala emisija Mein Baby gde su prikazivali zivote trudnica pred porodjaj i snimali sam porodjaj. Iako su se te zene poradjale u uredjenim bolnicama, omoguceno im je i mislim da je vecina radjala sasvim prirodno u vodi. To kod nas nema cini mi se, neka me neko demantuje. I ja sam samo iznela svoj stav na koji imam pravo kao sto svi imamo pravo na svoje misljenje i svoj stav. Ne namecem ga bilo kome, ali isto tako zelim da se ni meni ne namecu opsteprihvaceni stavovi. Ko zeli da ima uz sebe 10 lekara neka ih ima, ja ne zelim. Imam drugu filozofiju. I dete ne bih radjala u bolnici sem ako je neophodno. U svakom drugom slucaju ne bih. Em su bolnice leglo zaraza, em im moras stavljati pare u dzep, uz sve to ni price o otimanju dece nisu bezazlene ni teorije zavere. I nije to paranoja, mada su takve etikete jako popularne da se lepe svima koji zele nesto drugacije i bolje, a i ne klimaju glavom na sve sto nam se servira i namece.
2020 03 20
Inače, ni za vreme bombardovanja nije bilo policijskog časa. Mnogo ćemo pretrpeti svi nakon ovog stanja. Samo prehrambeni objekti će profitirati.
2020 03 20
@Esprit21 ja Vam od srca zelim zdravu porodicu i da Vam porodjaj i trudnoca budu super. Ne zelim da se raspravljam po tom pitanju, imam dvoje dece a pre nego sto sam njih dobila takodje sam imala neke fiks ideje o zivotu koje su super u teoriji a u praksi vise nego neodrzive. Inace, svaki porodjaj je rizik i nesto najblize smrti sto zena moze da iskusi cak iako je potpuno zdrava. Kad biste samo znali sta sve moze da krene po zlu....ali nema potrebe o tome. Niti je tema, niti bi ikada trebalo razmisljati u tom pravcu. O tome samo treba akuseri i babice da misle, to im je posao i zato su neophodni...
2020 03 20
Posto smo dosli do poroiđaja moram zaista da postavim pitanje, da li zaista poredite policijski cas danas sa bombardovanjem? Mislim da li ste ozbiljne ili ste bile premale pa ne znate kako je bilo? Policijski cas je i Sloba uveo ali na kratko, znaci nije novotarija. Cemu sluzi, za trenutak bih izostavila posto smo i tu na suprotnim polovima. Sve ostalo, svako prema ličnom stavu, vaspitanju, socijalnoj i ličnoj odgovornosti. Nepomirljivi smo, nema tu debate. Kao i uvek vreme će pokazati.
2020 03 20
Pa, za vreme bombardovanja je veca sansa da te ubije bomba, vjer ne znas kad ce i gde da padne, a policijski cas od 20h do 5 ujutru nista ne znaci u borbi protiv virusa koji egzistira 24h dnevnog. Kao sto i sami vdiimo, zabranili ljudima da izčaze nocu, oni se druze i izlaze danju. Ne izlazii virus samo nocu iz skrovista, pa ce ovo kao nesto da suzbije. Kod mene u kraju klinci na svakom cosku do 20h ili prave kucna druzenja, pa se pre 20 skupe kod nekoga kuci. Komentarise se ekonomija i sta ce sa tim biti, a ne zasto je cas uveden. To je svima jasno, nismo retardi
2020 03 20
Ako slusatr vesti, onda ste cule da virus zivo do 72 sata na plastici, staklu, 48 sati na tkanini, 24h na papiru.. Dakle, da budemo realni : nema sanse da se ne zarazimo skoro svi. Mislim, ne mogu da stojim pred kucom, detinfikujem sve ambalaze, svaku kesu i kutiju, potpuno je nemoguce, tako da... Svima nam se crno pise, pa ko ziv ko mrtav
2020 03 20
Ne ne kometarise se ekonomija vec sve. Retarde mozda vi imare u recniku i oslovljavanju istomidljenika ili neistomisljenika Dd, ja ne. Ne bih na tu stranu. Pa, da podsetim na stavove vecine da virusa nema i u pitanju je treci svetski rat koji je vec poceo. Iskrcavaju se ametikanci itd. Znaci opasnost od virusa ne postoji. Samo su nam pokvarili notmalan zivot i egzistenciju za uzvestan broj. A sto se bombardovanja tice, da... bas zbog tih komentara sam i napisala. Znaci to je bilo jednostavno, samo je nomba mohla da te ubije a sve ostalo ok. Secate li se koliko dana je trajalo, ne ocito? Secate li se da nigde benzin nije mogao da se kupi osim kod ulicnih prodavaca za ozbiljan broj maraka po litri. Da li se secate da je drzava oduzimala ptivatna vozila i transportna vozila. Veliki broj firmi je zstvorio poslovanje i ljudi su ostali bez posla. Nije bilo buseva, radnje nidu bile ni priblixso pune kao danas, ljufi su noci uglavnom provodili po sklonistima a cesto i dane. Znaci, molim ne pisite i ne banalizujte ozbiljne stvari ovskvim poređenjima. Da zakljucim, niti je najgora stvar na svetu za nas niti cemo svi umreti. Potrudice se svi koji su razumni i logicni, pomoci ce koji mogu koliko mogu i uz malo pomoci cemo opstati kao i do sada. Ovde nikada nije bilo bas lako, nece ni sada. Sutea je novi lep suncan dan!
2020 03 20
1 2 ... 13 14 15 16 17 18 19 ... 23