Moj profil Postavke Utisci Razgovori Omiljeno Odjavi se

Kategorije

MojeKrpice uvodi članarine, ovde saznajte više.

Forumi /

Informacije koje se tiču korisnika /

Saveti o upotrebi sajta /

Korona virus

@Debela_devojka: a sto bih izvrtala, i gde pise to sto si ti zakljucila? Lepota je u ocima posmatraca, a u ovom konkretnom slucaju ti si se nasla prozvanom sto je ipak samo tvoj problem tj tvoje viđenje. Na dalje ne bih elaborirala tvoje zakljucke niti urlala, ( ona velika slova, zaista?). PS- sve sto mislim da se tebe tice ne bojim se da adresujem direktno. To svi na ovim forumima znaju vec 6 godina. Prema tome, radi, ne radi, uzivaj ili sta god te interesuje radi. Imaj svoje misljenje i isto pravo omoguci i svima drugima.
2020 03 20
> Debela_devojka: > Prvi smrtni slucaj u Srbiji.. Pokoj mu dusi.
2020 03 20
> petisa: > @Debela_devojka: a sto bih izvrtala, i gde pise to sto si ti zakljucila? Lepota je u ocima posmatraca, a u ovom konkretnom slucaju ti si se nasla prozvanom sto je ipak samo tvoj problem tj tvoje viđenje. Na dalje ne bih elaborirala tvoje zakljucke niti urlala, ( ona velika slova, zaista?). > PS- sve sto mislim da se tebe tice ne bojim se da adresujem direktno. To svi na ovim forumima znaju vec 6 godina. Prema tome, radi, ne radi, uzivaj ili sta god te interesuje radi. Imaj svoje misljenje i isto pravo omoguci i svima drugima. Nemam ja sta da se osecam prozvanom od strane tebe, ni ne poznajem te, niti sam sa tobom o bilo cemu polemisala. Naravno da imas pravo na svoje misljenje i tvoje misljenje niko ne osporava, ne znam uopste zasto napadas ljude da su neodgovorni non stop i po cemu se to tvoje misljenje razlikuje od misljenja bilo koga drugohćg na ovom forumu. Ti si jednom vec rekla da te ne interesuju tudji prihodi, toliko o solidarnosti, a evo vec se na drugoj temi javljaju ljudi koji su ostali bez posla i bez prihoda zbog ove situacije, a to je valjda problem celog drustva, isto koliko i borba sa epidemijom. Ili cemo svi da okrecemo glavu na drugu stranu Ja sam danas odvojila da kupim jednom komsiji hleb, iako ni sama ne znam sta cu ubuduce, i to je valjda neka drustvena odgovornost i briga o drugima, a ne samo postovanje mera da se jos neko ne zarazi. Problema je mnogo, a ako se bude okretala glava i ako nas drugi ne budu interesovali, kao sto drzavu interwsuju samo dve gruoe ljudi, necemo daleko stici. Ja samo zelim na bilo koji nacin da probudim svest i savest kod ljudi koji su finansijski zbrinuti da SE NA SVAKI NACIN POBUNE, jer ako se dize galama mozda se pomogne i ostalima, ne samo penzionerima i drzavnim sluzbenicima. Ako ovo potraje do jula, bukvalno 60% stanovnistva nece imati sta da jede. Ali pojedini izgleda ili ne veruju u to ili ih ne zanima- prosto nije njihov problem
2020 03 20
Zasto nam ne ukinu televiziju?! Ona je najstetnija po zdravlje, ups, posle korone tj. A ni internet nije bezazlen
2020 03 20
Ja više ne znam ko je protiv koga i zbog čega 😂😂😂 Svi na svoj način *koroniramo*, da ne kažem da smo svi u istom sr... u 😅 Ček' da Dinju nadjem
2020 03 20
Pa, ja to i pricam, niko ne kritikuje neophodne mere, makar ja ne, samo kritikujem manjak svesti o ljudima koji su od pre par dana bukvalno od normalnog života postali ili ce postati teska sirotinja i da, ako smo svi zajedno solidarni protiv virusa, tako bi trebalo solidarno da malo budemo glasni da se svima obezbedi osnovno, kako bismo mogli da budemo u izolaciji Jer mnogi smo prinudjeni da izlazimo iz kuce i potencijalno smo opasni i za svoje ukucane i za sve ljude sa kojima se srecemo usput. Meni uopste nije svejedno da idem da rafim, posebno u trgovini, koja je jednako rizicna koliko i Domovi zdravlja, ali cu morati i kdmah sam tempirana bomba za sve moje ukucane. Tako je i sa drugim ljudima koji ne mogu da radr od kuce. U ovom trenutku bi trgovci i farmaceuti trebali da budu bas bas puno placeni, jer im je svaki dan na poslu nesto kao ruski rulet, realno
2020 03 20
Sada sam videla neku fotografiju na fb neko slikao iz poste,da su zbog vanrednog stanja ukinuta sledovanja,invalidnina,roditeljski dodatak,socijalna pomoc,nega itd....Stvarno nema smisla!
2020 03 20
Debela_devojka: pa, samo mogu da kazem da ti ili zaisra ne razumes sta znace pijedine recdnice. Opet to je samo tvoj problem. To sto me ne jnteresuju tuđi prihodi znači da se ne soludarisem? Da te podsetim na gomilu postova na prethodnoj temi a svi su "ha ha, nece mene kotona, bas me btiga za sve". Pa smo danas dosli do velike price o solidarnosti, a i o riziku od necega sto tebe i nije brinulo, 7 dana posle. E vidis to je neozbiljno. Zaista ne prucsmo udtim jezikom ni o istim stvarima pa ne bih dalje sa tobom debatovala.
2020 03 20
Da, da, sve obustavljeno! Uzas, Jeco
2020 03 20
Pa, ja sam rekla da mene ne plasi i ne interesuje zbog mene, vec zbog ljudi oko mene i da me vise plasi nemastina, nego virus i da cu pre da umrem od virusa, nego od gladi Ne pricamo istim jezikom. I ja cu i dalje da se kikocem i da se smejem na svaku sliku koju Srebrna podelli i smejacu se i koroni u lice, kao sto cu se jednog dana smejati i smrti u lice, jer se smrti ne bojim. Ceka me kako god, tako da je besmisleno plasiti se. Nemam paranoju od korone. Imam od ludaka koji su na vlasti.
2020 03 20
Sto se svega ostalog i ostalih tice, moj stav se nije promenio od prvog trenutka. Mislim da je problem ozbiljan i veliki i samo licna odgovornost moze da pomogne u sprecavanju dramaticnih sirenja. Ukoliko u tome uspemo zivot ce se vrstiti u normalu ranije. Nece biti krzce od 2-3 meseca sigurno i to treba imati u vidu. Ukoliko sami ne pazite ne racunajte da ce drugi to radiyi umesto vas. Po manjim sredinama se to vidi sa gomilama bezbriznih gastosa koji su se vrstili iz rixicnih jrajeva i umesto da su u licnim karantinu oni jurcaju po bankama/ kaficima/ reetoranima i sede i kaslju mozda bas pored vas. E to je licna odgovornost ili neodgovornost. Italija je primer kako to ne treba raditi, Kina i Nemacka kako disciplina utice na suzavanje obima zaraze. Saljem svima 💟💟💟 i 🌼🌼🌼 Zelim vam da budete zdravi i da ovaj izazov prebrodite na najbokji moguci nacin.
2020 03 20
Danas je moj sugrađanin umro! Imao je samo 59 godina i živeo bi bi još dugo, dugo jer sve bolesti koje je imao nisu bile smrtonosne. Ubio ga je virus . Ubilo ga je prijateljstvo jer je bio s obolelim prijeteljem koji nije znao da širi virus. Ubila ga je neinformisanost, ležernost , "neće to mene" sindrom , nesposobnost da se prepoznaju simptomi (a ko to može tačno osim testom... ). Ubilo ga je to što se neki imbecili smeju "najsmešnijem " virusu jer će, Bože moj umreti oni koji ionako treba da umru. Ti isti seju nerazum, neempatiju, brigu za svopstveno dupe i gomilu toalet papira koji će dovući kući , sedeći usput u kaficu da čašicu ćaskanja s drugarima, rugajući se opravdanom oprezu onih koji imaju 3, 5, 20 , 35, 59, 70 godina jer će IONAKO UMRETI.. :@
2020 03 20
Urećete i vi, trvdokošci ali da li će vas ikada zapeći savest što ste u svojoj svesti unapred napravili listu za odstrel korone? Da li ćete večeras kad je jedan ČOVEK umro i dalje tvrditi isto , da su ljudi samo broj? Moj sugrađanin je imao osmeh , radost života, snove, decu , porodicu ... Toj porodici on nije broj. Dođite u Kikindu i pričajte baljezgarije sa teme o tome kako ćemo preživeti, biti gladni , nemati za cigarete, pelene ... Dođite i pričajte sad to mojim Kikinđanima ako smete. Linčovaće vas jer svi mi imamo nekog o kome brinemo. Svi se plašimo za naše najmilije, ne paničimo , slušamo , zatvaramo sve radnje sem prehrane i apoteka... Danas je vrlo mlada devojka zaražena u Kikindi. Da li znate koliko roditelja te dece sad drhti jer su se do pre desetak dana družili, dok nije 10. marta registrovan prvi slučaj koji je danima šetao bolestan ne znajući za simptome. Da li ste mirni , vi koji se rugate, pljujete , smejete , vi koji imate decu .. Da li možete biti mirni kad znate da su u Kikindi roditelji oduzeti od straha za decu. Neee, pogrešno ste informisani, razboljevaju se i mladi i zdravi ali kad bude manje respiratora od mladih i zdravih a bolesnih- tada će biti strašno. Umrla je empatija, ljudskost kod nekih ljudi a kod drugih je nadrasla strah. Oni su na ljudskim inijama , spremni da ne misle samo na sebe .
2020 03 20
*** U vreme inflacije jeli smo mesecima samo bakin kolač jer je džak brašna i par litri ulja bilo sve što smo u kući imali tih meseci. Par tegli turšije, pekmeza , ni gram mesa , ni gram povrća. Srećom rodila višnja u dvorištu pa sam kuvala kompot deci. A moja mlađa tad imala par meseci. Pelene sam pravila od stare pamučne odeće , cepala majice pa ih prala u mašini bez praška već sam naribala domaći sapun koji je moja mama kupila na pijaci od cele svoje plate. I svi smo preživeli... Gladni, bosi , hladni od restrikcije struje kad sam palila krpicu umočenu u ulje da imitira sveću i vidim u hladnoj noći decu. Kakvi Pampersi, kakvi kolači, cigare .. Crno tržište cvetalo, preprodavci profitirali, prodavali gorivo a mi u školi dobili 2 sapuna i 1 kg sirove kafe ( ko juče se sećam) za svo to vreme . Crkli bi da nismo imali ljudskost i da nismo komšijski delili mleko, šargarepu, par kropira ko je imao baštu, kravu.. A sad ? Umro je ČOVEK. On je bio 61. godište. Ja sam 63. Mnogi imaju isto toliko godina. Tom čoveku je žena lekar i mobilisana je da dežura u bolnici da spasava druge živote. Njegova kćerka je budući lekar i spasiće jednog dana nečije dete. A njima je umro OTAC!!!!!
2020 03 20
Imate li očeve, dragi veseli komentatori? Da li i dalje pozivate streljački stroj smrti da upuca one koji će ionako umreti??? Ne umire se tako lako ako te leče godinama, ako piješ terapiju. Lično trčim po par km dnevno, igram odbojku rekreativno uprkos lekovima. A taj ČOVEK je isto tako bio živ i aktivan . On je trenutno prvi u nizu, na žalost... Još stotine i stotine ljudi su kod nas u izolaciji. U Italiji danas umrlo preko 600 ljudi koje nemaju gde da sahrane. Mi smo na 4 nedelje iza Italije gde je krenulo sredinom februara. Ko će da mene i sve pedesetogodišnjake da osudi na SMRT koronom i da mi pljune u lice jer ću SVAKAKO umreti, kao onkološki slučaj s mitralnim prolapsom na srcu - nek dođe u Kikindu da ga ja ZAGRLIM i MOŽDA... Ako sme. Danas sam tapšala do krvi . Tapšala za naše lekare! Tapšala za moju decu med radnika koji svaki dan ima terapije s pacijentima bez maske i za moju farmaceutkinju koja svakog dana ljubazno prima po nekoliko hiljada ljudi i tek od pre par dana ima neki šlem , ne masku. Danas mi reče " mama srušiću se koliko mi je teško i psihički i fizički". Danas smo svi tapšali i prodavcima , svim muževima i ženama koji moraju na posao. A pljuvača će uvek biti i ličnoduzabrinutih. Žao mi vas je . Virtuelni zagrljaj svim normalnim , empatičnim ljudima kojih je ovde ipak mnogo više jer mudrost i dobrota je "reka najtiša" ne galami već gleda da pomogne ako može ili bar ne odmogne. Čutite sad jedan minut i odajte počast ČOVEKU koji je umro a nije morao da prekine svoj život da smo samo malo bili obavešteniji i malo više zabrinutiji za druge a ne samo za lično nas. Počivaj u miru dobri ČOVEČE: </3 </3 </3
2020 03 20
1 2 ... 15 16 17 18 19 20 21 ... 23